”Väljer att köpa grisen i säcken och V75-spikar” 

Micke Nybrinks V75-krönika – lopp för lopp • Lördagen den 8 januari på Mantorp

Disco Volante spikas på V75.

Omgången är inte omöjlig.

Nej, utmaningen ligger i spikbristen.

Den är monumental, ingen kvalar in på alla punkter.

Mina tre gör det definitivt inte, jag friskriver mig från allt ansvar.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Det hetaste platserna i helvetet reserveras åt de neutrala. Men Dantes ord framför mig attackerar jag en (härlig) V75-omgång som man kan mesa sig igenom och möjligen gneta in ett par femmor.

Det är nämligen akut spikbrist, rent av kris och då går det inte att flacka med blicken och be någon annan ta de jobbiga besluten.

Sa jag att Mantorp är lite av en favorit, klassisk mark, centralt belägen likt ett nav dit alla har nära.

Dessutom lämnar jag in V75 i god tid. Spel handlar om att ta eget ansvar och om möjligt minimera riskerna. Att snorigt böla likt en treåring när ATG.se klappar ihop (igen, odds: 1,35) är inte min stil.

Torka tårarna, snyt er och låt det bli en läxa. Hoppas på det bästa men förbered er på det värsta, vare sig det gäller vaccinpass, bilköer eller ATG i rusningstrafik.

Pang med rycktussar?

V75-1: Chestnut Boje eller Champ Lane? Det är första tanken. Men ju mer jag snurrar på loppet desto mer övertygad blir jag att det inte är så enkelt.

Bestämmer mig för att öppna eld direkt, chansa vilt och spika Otillia Fri som vann två V75-lopp förra vintern/våren med skor.

Hon gör ständigt fina lopp, tränar starkt, har bra spår och en kusk i form. Sex procent lockar men visst kan jag redan här ansluta till gänget i värmen några trappor ner.

V75-2: Bra hästar och Oskar of Sand är vinnartypen. Med lopp i kroppen kan han vara klar, nu med rycktussar – pang?

Vill ändå gardera, Klass II är ingen spolad is för favoriter.

Varningen hamnar på Immigrant Am som ser toppad ut, två nollor till trots. Senast satt han fast med vinstkrafter på V86. Debut i voltstart är enda frågetecknet men spår tio brukar vara bra skit då.

V75-3: Blir det dansgolv för Disco Volante eller sockrig, mjölig bana utan fäste? Vi måste få veta det. Om banan blir fin, hård med grepp, blåser han till spets och vinner, kanske. Skor är inget hinder, han vann fyra guldlopp med pjuck förra vintern. Lucifer Lane öppnade 1.04 första 200 senast, Disco fixar 1.01 i sömnen.

Disco blir inte favorit så jag köper grisen i säcken och spikar.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Gynnar min idé

V75-4: Florist satt fast med massor i lördags och borde vinna, trots dubbla tillägg. Problemet är att många kan vara i vägen och köra i andraspår. Så jag plockar med några på start för att inte vara en komplett idiot. Niktita Vrijthout var riktigt bra senast.

V75-5: Sprint och full gas, många med tätambitioner. Så ser det ut. Det gynnar min idé, blixtsnabba Global Virgin var läcker senast när hon flög förbi sista 500, toppfarten är galen genom svängen.

Med flyt slåss hon om segern. Spik men egentligen ingen spik, som sagt.

V75-6: Öppet, om inte Donna Summer är ruskigt bra, ser nästan så ut. Men ligan på start pinkar man inte på och jag garderar.

V75-7: Perfekt med sparade streck, Innovation Love kunde öppna förr i tiden och Bergh lär ”föschöka” och då är inget omöjligt, till och med spets. Men visst inser jag att Sweetman och Four Guys Dream är svåra att svara.

Upper Face gillar jag. Vi avslutar som vi började, med Dante.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Helgens tips


5 Ottilia Fri (Mantorp, V75-1)

Stark i spurten och bra med skor. Fräck spelidé.


7 Disco Volante (Mantorp, V75-3)

Startkanon, full fart direkt. Bra chans på fin bana.


2 Global Virgin (Mantorp, V75-5)

Blixtrande i spurten. Får vilsam resa. Kan slå till.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 5 Ottilia Fri (res 7–1)

V75-2: 10–9–5–1–7–4–12–3 (res 8–2)

V75-3: 7 Disco Volante (res 6–4)

V75-4: 15–5–3–8 (res 13–4)

V75-5: 2 Global Virgin (res 3–5)

V75-6: 11–5–2–3–4 (res 7–10)

V75-7: 10–2–4–1–3–5–8 (res 7–11)

1 120 rader/560 kronor