Jackpott 44 miljoner: ”Är given på kupongen”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Halmstad lördagen den 28 januari • Här kan du rygga andelssystemen

Elephant och Steen Juul är en av lördagens V75-skrällar från V75 på Halmstad.
Elephant och Steen Juul är en av lördagens V75-skrällar från V75 på Halmstad.

V75 körs på Halmstad med 44 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljonrensare till omgången.

– En av mina skrällar har haft fin form länge – given på kupongen, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.

– Från bra spår med toppkusk kan det bli ”pott”, säger Mattias Karlsson om en av sina skrällar.


ANNONS: V75-jackpott 44 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

På lördag körs V75 på Halmstad med spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Tidiga Tanken”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-intervjuerna” med Mario Lipovac. [Extern länk]


V75-INTERVJUER: ”Krävs många streck – tar ställning”Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.30 fredagen den 27 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-podden”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Han såg ut som att han ville krypa ur skinnet senast med extra-växeln, norska huvudlaget, oryckt. 8 Digital Summit (V75-7) galopperade som storfavorit senast, men såg ruggigt formstark ut därefter. Här hoppas jag att Jocke Lövgren kan hitta ner i en hyfsat fin position. Resten tror jag inte spelar så stor roll. Det borde bli lite körning från start och favoriten bör få göra jobbet utvändigt om ledaren. En rygg till Digital Summit till 400-500 meter kvar, då smäller det bara till. Tar ställning när spelet sitter som det gör. 14 procent.

Miljonrensarna

Jag gick emot senast, men blev imponerade av 9 Wings Level (V75-1) då. Det krävs att det tävlas mot favoriten, men då kan han dyka upp därframme med vasse Djuse. Sex procent.

5 Muscle Lane (V75-5) var fin under sadel senast och här vill körande Anders Svanstedt till tät. Jag tror att han kan lyckas från ett perfekt spår bakom bilen. Därifrån kan det hålla hela vägen. Tre procent.

2 Lilo Love (V75-6) hoppas jag kan få rygg ledaren, igen, som senast på V75. Då gick hästen i mål med allt oryckt och tränaren låter än mer uppåt nu. Hoppas att Stefan Persson kan träffa plankan fint och få rygg på ledaren på 3 Wilma Töll – sedan är det bara att jobba lucka! Två procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Halmstadtravet. Där är alltid banunderlaget ypperligt för hästarna att springa på.

… det är jackpott och totalt spelar vi om 44 miljoner kronor.

1 Aetos Kronos (V75-3) söker fortfarande formen. Magnus Djuse nu och bajken från spår 1. Tror man kommer att maxa från start, bära eller brista, någon feeling att han skulle kunna hålla upp. Kan duga ändå och åker med på mina lappar.


ANNONS: Här kan du ta rygg Erik Petterssons Stora på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga ”Petterssons Lilla” på V75. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Hög procent, javisst, men som Stefan Persson pratar om 2 Con Crowe (V75-1) och som hästen sett ut på sistone, så ser jag inte riktigt hur han ska kunna förlora. Hästen är i alldeles för låg klass och trivs över den här långa distansen. Vi hoppas att många vill gardera och spela så kallade tv-system under lördagen, så att procenten viker neråt.

Miljonrensarna

5 Maestro Michel (V75-2) är startsnabb och man växlar upp med utrustningen till den här starten. Sören Boel har skrällt på hemmaplan förr… Tre procent.

Olof Thorson måste lyckas prickfritt med sin styrning, men gör han det och 10 Princess Kloster (V75-4) får sitt lopp hela vägen, då kan det bli seger. Två procent.

3 Conte Prad (V75-5) får jänkarvagnen på igen. Det låter från stallet som man har siktat hit. Från bra spår med toppkusk kan det bli ”pott”. Sex procent.

Tänk på att...

… det är jackpott på V75 på Halmstad och totalt 44 miljoner kronor.

… Flemming Jensen sätter upp på en jänkarvagn på 3 Eros Zola (V75-7). Spetsfavorit i loppet och borde väl också vara favorit?


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

2 Con Crowe (V75-1) har gjort allting rätt i karriären och sedan han kom till Stefan Persson har han utvecklats ännu mer. Han är inte startsnabb, men över den långa distansen tror jag han har respekt och mycket talar för att han blir släppt till ledningen – då måste han vara sjuk för att förlora. Storfavorit blir han, men han är svårslagen.

7 Indigo (V75-5) är väldigt effektiv när han kommer till ledningen och det låter på Rick Ebbinge att han kommer ladda ordentligt och jag tror man tar sig till ledningen. I den positionen har han inte förlorat på fem försök. Loppet i övrigt är väldigt öppet och streckkrävande om man börjar gardera. Jag tar ställning för Rick Ebbinges travare.

Miljonrensarna

3 Wilma Töll (V75-6) gjorde ett starkt lopp senast och jag tror hon mår bra av den genomköraren. Hon brukar vara kvick i volten, men tränare och kusk Thomas Uhrberg brukar framförallt vara kvick i volten och jag tror hon hittar till ledningen. Där trivs hon bra och jag tror hon kan bli svår att nå för övriga. Får inte glömmas bort i öppet lopp. Elva procent.

Tänk på att...

… vi har en jackpott och extra miljoner i sjurättspotten vilket alltid kittlar lite extra. Halmstadtravet har ett upplopp som mäter 203 meter.

2 S.G.Mistral (V75-2) är segerlös ännu, men jag tycker han närmar sig en seger och formen är på topp. Roger Walmann väljer att skicka ner en häst från Solvalla till Halmstad. Se upp. Fyra procent.

1 Aetos Kronos (V75-3) inte löpt upp till sin kapacitet efter sin skada. Var hamnar han från innerspåret? Det finns en del frågetecken och jag vill inte spela utan spetshästen 6 Chapuy.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

10 Frankie Godiva (V75-2) har sett strålande ut på slutet i min bok. Bakspår över korta häcken är så klart inte mumma, men står perfekt inne på pengarna och jag tror man spurtar ner alla till slut. Jag ser bara bakspåret som oddshöjande, fin spik till 32 procent i denna jackpott-omgång.

Miljonrensarna


6 Boli You S.M. (V75-1) har sett formstark ut på sistone och får Jepson upp i vagnen denna gång. Fyra procent tycker jag är spelvärt. Favorit ska 2 Con Crowe vara men till 76 procent måste jag pröva att gardera i klass I. Kittlande lopp.

8 Elephant (V75-5) satt bombfast i senaste starten. Haft en fin form en längre tid men till sex procent är han given på kupongen trots läget.

3 Wilma Töll (V75-6) är kvick ut i voltstart och är min tidiga ledare. Kusken Thomas Uhrberg är så skicklig på att volta så ord inte räcker till. Elva procent är befogat. Den fräcke kanske spikar?

Tänk på att...

… det är rundspelat i gulddivisionen, V75-3. Jag förstår att kollektivet har svårt att ta ställning här.

12 Wish Me Magic (V75-4) är en favorit i fara till 39 procent. Jag måste syna denna gång. Öppet bakom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad”. [Extern länk]


Nina Wernbloom:

Spiken

Omgångens bästa spik hittar jag i 2 Con Crowe (V75-1), men detta är bara om han går ner till under 70 procent.

Miljonrensarna

2 S.G.Mistral (V75-2) fick en tuff inledning senast, hade trots detta kvar en rejäl spurt när han fick fritt sent. Kom även med en mycket pigg avslutning i starten innan dess och formen verkar vara på topp, streckvärd! Fyra procent.

10 Fighter Simoni (V75-5) valde att sitta kvar i Lucky Guys Bokos rygg hela vägen in i mål senast, blev nog kvar där med lite sparat. Vinner när som helst, nu med jänkarvagn, två procent.

9 Behind Bars (V75-7) har jag varnat för tidigare, och med tanke på hur han såg ut i skymundan senast så finns det ingen anledning att släppa honom nu heller. I alla fall inte när procenten ligger där den gör. Sex procent.

Tänk på att...

… Halmstad står som värd och de är kända för sina fina banförhållanden, det kommer säkerligen bli bra även denna gång.

… Untersteiners har hemmaplan och är säkerligen lite extra taggade.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Ninas Skrällkoll på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Con Crowe (V75-1) är riktigt bra för klassen och då han dessutom drog spår två finns det inte mycket som talar emot honom. Stefan Persson hyllar hästen och normalt ska han vara huvudet högre än sina konkurrenter. Det är bara att hamra in spiken!

Miljonrensaren

5 Muscle Lane (V75-5) kommer laddas för ledningen och når han den så kommer han försvara sig bra. Ska inte glömmas bort på kupongen. Tre procent.

9 Behind Bars (V75-7) såg fin ut senast och visade att toppformen fortsatt sitter där. Han riskerar att bli lite bortglömd den här gången då stallkamraten Unique Creation är med i loppet och körs av Johan Untersteiner. Behind Bars kommer svara för ett starkt slutvarv och är spännande! Sex procent.

Tänk på att...

… det är jackpott och en ensam vinnare kan ta hem 44 miljoner kronor.

1 Barabobbitt (V75-2) har perfekta förutsättningar och ska ses med goda möjligheter att leda hela vägen. En chansspik på ett mindre system.

1 Aetos Kronos (V75-3) utrustas med en amerikansk vagn och körs av Magnus A Djuse. Har normalt en bra uppgift, men hur står det till efter sjukdomen?


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Sportbladets Livesystem” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Magnus A Djuse tar en klassisk rygg på ledaren och slut-styrning bakom 2 Håna Am (V75-4). Spikas till elva procent.

Det är med hjärtat i halsgropen jag väljer att spika 6 Chapuy (V75-3). Känslan är att marginalen till 9 Pacific Face blir väldigt liten, men det får gå.

Miljonrensaren

Som 6 Boli You S.M. (V75-1) sett ut i de senaste starterna kan skrällen vara ett faktum. Jag har sagt det tidigare: 2023 blir året då tränaren/kusken Adrian Kolgjini tar steget upp i eliten på riktigt allvar. Fyra procent gillas.

9 Behind Bars (V75-7) är väl inte mycket sämre än stallkamraten i samma lopp. Streckas tidigt till sex procent.

Tänk på att...

… V75 körs på Halmstad med bland annat två lopp med voltstart där hästarna står med olika tillägg. Det gillar vi spelare.

… familjen Untersteiner har härlig vinterform och på hemmabanan vinner dom väl nästan alltid något V75 lopp. Gärna i V75-7 denna gång med 9 Behind Bars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

12 Wish Me Magic (V75-4) satt fast med sparat näst senast men visade fin form vid segern senast. Kan öppna bra. Stefan Persson förstärker i sulkyn.

4 Unique Creation (V75-7) har inlett starkt i regi Johan Untersteiner. Hade full kontroll på loppet hela vägen senast. Hästen är allround.

Miljonrensaren

3 Conte Prad (V75-5) har en optimal uppgift framför sig. Kommer att gå med amerikansk sulky eftersom det är autostart. Han är snabb och kan ta ledningen, men troligen släpper han den, eftersom han är bättre bakifrån. Sex procent.

Tänk på att...

… omgången kryddas med 44 miljoner kronor i jackpott. Många spännande lopp att lösa när Halmstad står för V75-omgången.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 44 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. [Extern länk]


 • User photography

  7 är 7!

  Mackan
 • Nils Larsson

  Grattis till alla vinnare!

  Jackpotten går vidare till 9 april då det är multijackpott!

 • Nils Larsson

  RÄTTA RADEN

  V75-1: 1 Borups Victory, värde: 38 kronor.

  V75-2: 7 Frankie Godiva, värde: 66 kronor.

  V75-3: 5 Bedazzled Sox, värde: 89 kronor.

  V75-4: 10 Fabulous Pellini, värde: 156 kronor.

  V75-5: 1 Aetos Kronos, värde: 795 kronor.

  V75-6: 6 Boli You S.M., värde: 1 691 kronor.

  V75-7: 11 High On pepper, värde: 1 949 kronor.

  UTDELNING

  7 rätt: 1 949 kronor.

  6 rätt: 33 kronor.

  5 rätt: JACKPOTT

 • Nils Larsson

  Inbjuden till Elitloppet: Etonnant

 • Grattis ni som vann med 7r

  peterk
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN