Dagens Dubbel-tips

”Blir favorit i kväll – kan vara en DD-spik”

Expertens DD-tips – söndagen den 9 maj från Vermo

Av: 

Martin Berg

Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

Foto: TR BILD

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Vermo, söndagen den 9 maj.

Spelstopp DD 16.53

TV12 14.30

ATG Live 12.50


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 1–5–9–12–2–11–3–4–10–6–8–7

Kommentar: Söndagens stora spel avgörs på Vermo i Helsingfors och det med det svenska systemet för V75. Här handlar det om silverdivisionen och seger garanterar en plats i finalerna på Solvalla i samband med Elitloppet. Zap di Girifalco vann tre gånger i silver ifjol och har visat att han duger där. Han har bara gjort en start i år och det var i Paris. Det slutade med galopp. Mas Champ imponerade när han vann senast. Han kan vinna om favoriten åter gör bort sig. Knows Best och Skyfall Shine kan också tänkas.

DD-2

Rankning: 5–1–3–4–10–6–7–2–9

Kommentar: Finlandia Ajo är Finlands motsvarighet till Elitloppet. Det är en rätt svag upplaga i år. Milliondollarrhyme tackar för det. Han har varit finfin i sina starter i år, och blir klar favorit. Han kan rentav vara en spik. Det finns dock två kapabla motståndare i de italienska Vernissage Grif och Zarenne Fas. De är inte alltid bra, men kan prestera med väldigt höga toppar. De är båda inriktade mot seger här.

DD-systemet – 6 komb

DD-1: 1–5

DD-2: 5–1–3

Vem tar spets?

DD-1: Zap di Girifalco försöker försvara innerspåret och det kan gå. Om någon tar sig förbi så lär kusken inte avvakta utan gå ut för att försöka överta i ett andraläge. Galopperar favoriten bort sig så är Mas Champ trolig ledare.

DD-2: Här kan Milliondollarrhyme avgöra loppet direkt. Han är mycket startsnabb när det klaffar för honom. Vernissage Grif försöker hålla emot, men det kommer bli tufft.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dagens Dubbel-tips

Dagens Dubbel-tips

Dagens Dubbel

Trav