VM i V75 2017

Handbollstränaren klar för VM-finalen

Lars Danielsson satte sju rätt – vann VM i V75-etappen: ”Stolt och glad”

Av: 

Sportbladet.se

TRAV

Precis som förra veckans etappvinnare litade Lars Danielsson i Torslanda på fyra spikar när han på lördagen prickade in sju rätt och tog hem den tredje etappen i VM i V75.

– Jag är både stolt och glad, jätteroligt!

Att pricka in fyra singelstreck på V75 är ingen enkel sak. Ändå tycks det vara ett vinnande koncept i årets upplaga av VM i V75.

– Det känns lite absurt faktiskt. Jag hade redan lämnat in ett V75-system åt mig och svärfar för en tusenlapp, som jag brände med spik på Don’t Mind Me, när jag gick in och gjorde den här chansraden, berättar Lars Danielsson och fortsätter:

– Jag hade lyssnat lite på Björnkollen (toppkusken Björn Goops V75-genomgång på ATG.se) och han var uppåt på Bryssel, och sedan tänkte jag att Örjan Kihlström upp på en Tillman-styrning (Global Trader), nu när hon är gravid, kan bli bra. I kallblodsloppet var det prat om att favoriten Gustav E. skulle sitta fast så där spikade jag emot med Lome Annar och sedan var det Nuncio i sjätte. Alla tjatade om att Tobin Kronos skulle vinna men jag tänkte att Stefan Melander åker ju inte dit och skämmer ut sig en gång till. Jag skrek lite när Nuncio tampades med Tobin Kronos på upploppet, säger Danielsson och skrattar.

Handbollsresan betald

Det var första veckan som Lars Danielsson lämnade in ett bidrag i VM i V75 och för en insats på 96 kronor vann han strax över 60 000 kronor. Dessutom får han 10 000 kronor för etappvinsten samt en biljett till finaldagen i Stockholm 9 december, där 250 000 kronor väntar på vinnaren.

– Vi är egentligen en handbollsfamilj, jag är själv tränare i Torslanda HK i Allsvenskan, och min fru och mina barn är på turnering i Skövde. Så jag fick sitta och skrika och gapa själv hemma i huset. Efter sista loppet skickade jag en screenshot på vinstbongen och då skrev dottern bara ”Oh My God!”.

Vad går pengarna till?

– Vi brukar åka på handbollsresa till Kroatien varje år, det är ett träningsläget dit Torslanda åker med blivande A-ungdomar, så nu är den resan betald, och frun har redan beställt en ny soffa som ska hämtas ut någonstans.

Hur förbereder du dig för den kunskapsbaserade finalen?

– Jag är ganska intresserad och har tittat på finalen i flera år, och jag tycker att vissa frågor är riktigt svåra. Jag är ingen sådan kalenderbitare som kommer ihåg vilka som var etta, tvåa och trea i något stolopp ett visst år, men jag är lite tävlingsgubbe så det tror fasiken att jag ska försöka läsa på här nu.

Här kan du se V75–7 igen när Joe Martini och Björn Goop vinner. OBS: Extern länk.


OLA JOHANSSON/KANAL75

Publisert:

LÄS VIDARE

VM-vinnaren: ”Det bästa spelet jag gjort”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

VM i V75 2017

V75

Stefan Melander

Björn Goop