”Gamle gubben" krossade allting

TRAV

Ibland är det extra kul med trav.

Som när man ser undantagshästar presentera sig för första gången.

Commander Crowe gjorde det i går.

Var det Derbyvinnaren 2007 vi såg?

Olly Lane och Conrad Lugauer inledde V75 på Jägersro med vinst och en liten skräll i en silverdivision som troligen platsar på topp tio – ”De sämsta silverloppen i V75:s historia”. Men det åttaåriga stoet var i alla fall klart bra när hon sänkte allt via tredjespår sista 500 och det är alltid roligt när Lugauer vinner. Han är en duktig tränare, härligt offensiv som kusk och en frisk fläkt i trav-Sverige. Den skicklige tysken har också lärt sig svenska och befinner sig under hastig utveckling rent språkligt.

Jag anar att det kommer gå hur bra som helst för honom de närmaste åren.

En knappnål som föll

Korsdrag i kuponghögen när Emma Flower och Jörgen Sjunnesson ledde V75-2 från start till mål.

Det femåriga stoet var streckad på två procent av kupongerna och man kunde höra en knappnål falla när Sjunnesson segerdefilerade.

Här galopperade de bra hästarna, Tilde Silvio, Even Southwind, Some Gold och Florence Broline, i inledningen och det jämnade givetvis vägen för skrällen som ändå måste sägas vara bra, 15,0/1640 volt på pigga ben var ingen skitprestation. Men hur skyddar man sig som spelare mot sånt här?

Att bästa hästen vann Gulddivisionen råder det inget tvivel om. ”Gamle gubben” Skogans Joker (tio år) var nämligen ruskigt bra när han krossade allt efter tidigt avancemang till dödens och vann på 12,4. Överbetyg även till kusken, Johnny Takter, som körde ett perfekt lopp. Det är alltid en fröjd att se honom i sulkyn, eller hur? De andra då? Minns inte, vill inte minnas, jo, favoriten Lukas Lupin var bara dålig och Robinson Starlight spurtade snyggt.

En som jag däremot minns och kommer att minnas länge är Commander Crowe. På ren svenska, helvete vad bra han var. Tredjespår första rundan i hårt tempo, ner i dödens, pustade en bit på sista bortre och försvann sedan till vinst med halva upploppet efter drygt 1.14 sista 1000. Sa jag inte att det här var en urstark slaktare?

Petri Puros fyraåring vann på 14,9/2140 volt och jag undrar vad man får för odds på honom i Derbyt nu? Jag menar, vem ska kunna stoppa honom? Om han nu bara är anmäld?

Drömresa från innern

Skräll igen när femprocentaren Bella Gigant och Kalmars Rickard Alderborg vann det andra stoloppet, V75-5, från femte ytter och efter rejäl slutrunda i 14,5-fart. Vanilla Sky spurtade ilsket från kön efter ett lugnt upplägg från tillägg.

V75-6 var öppet på förhand och det blev också en överraskning som vann. Horsys Quattro fick en drömresa i tredje inner och pinnade förbi till knapp seger.

Visst fick Baron Rols allt gratis i spets i V75-7 men han var han jättefin och åtminstone jag hälsar honom välkommen tillbaka i eliten. För det är dit han är på väg. Samma sak får väl sägas om Hurricane Line som blev kvar för länge i kön och travade 11,7 sista 1?000 ute i spåren som trea.

Micke Nybrink