”En dröm som går i uppfyllelse”

TRAV

Going Kronos till Kanada 15 september

1 av 3 | Foto: På språng. Kanada och storloppet Maple Leaf Trot väntar Going Kronos i mitten av september. Det kommer bli hästens första start på en bana som mäter mer än 1000 meter.

Det blir start i Kanada för Going Kronos.

I alla fall den 15 september i Maple Leaf Trot på Mohawk Raceway.

Om det däremot blir start i Breeders Crown loppet på Woodbine 25 augusti återstår att se.

– Mot slutet av veckan vet jag om de kör både försök och final. Om ja, så står vi över. Däremot blir det definitivt start i Kanada den 15:e september i storloppet Maple Leaf Trot. Det ska bli riktigt spännande, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Det blev ingen revansch för Going Kronos mot Citation i lördags. En kuskmiss av Lutfi Kolgjini som resulterade i att Going Kronos ena ben touchade i hjulet på Gentleman och Thomas Uhrbergs sulky. En enormt stark prestation gjorde ändå att Going Kronos slutade tvåa.

– Han var helt fantastisk. I dag var det inte hästens fel. Det var mitt. Det får inte hända, sa Lutfi Kolgjini efteråt.

Nästa start för "Luddes" stjärntravare är dock inte helt klart. Vad som däremot är klart är att Going Kronos åker till Kanada den 15 September för storloppet Maple Leaf Trot.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Att få starta honom på en stor bana ska bli ruggigt spännande. Han har ett så otroligt vägvinnande steg och att få starta på en stor bana tror jag skulle gynna honom. Jag tror det skulle vara perfekt, säger Lutfi Kolgjini.

En start innan

Innan det bär av till Kanada ska det dock bli en start till. Kanske just i samma land men det avgörs i slutet på veckan.

– Vi startar i Breeders Crown loppet den 25:e augusti om det bara blir ett lopp. I slutet av veckan vet vi om de kör försök först och sedan en final. Det beror helt enkelt på hur många hästar det blir som startar. Jag vill inte ge honom två heat samma dag, så om det ska köras försök också startar vi någon annanstans, säger Ludde.

Det har surrats om Sundsvall Open Trot?

– Ja, om det blir ett större lopp startar vi där. Annars så tar vi ett lämpligt årgångslopp någonstans i närheten här hemma, säger Ludde.

Mattias Spante, Minimedia