Dåligt betalt för den raden

TRAV

Två megaskrällar och så föll vinterns häst, Arnie Somolli, raklång i guld­debuten.

Jag tycker det var omöjligt.

Hur kunde sju rätt ge bara 4,95 miljoner kronor? Hur kunde fyra personer klara av det här?

På något sätt kändes som ”äntligen” för Capricorn Labels del. Äntligen fick han vinna på V75 igen. Ja, jag vet att han vann ett V75-lopp för tre starter sen, på Jägersro den 9 december, men efter det har han inte haft det rätta flytet. I två raka starter på Rikstoton, jag har spelat och spelat, har han sett ut som en dröm och antingen suttit fast i mål eller spurtat för sent.

Det hade han nytta av när han och Thomas Uhrberg tog hem V75-1 från dödens. Visserligen körde Uhrberg försiktigt och vilade sin häst så mycket det gick men dödens är dödens och på V75 brukar någon slå av en. Men via 13,5 sista 800 höll Lähdekorpihästen undan för urstarkt långspurtande Evan Frontline.

Vi passar Evan nästa gång och vad det gäller Capricorn säger jag som Hans G Lindskog: Passas i alla sammanhang framöver!

Omgångens första skräll kom i V75-2. Like Me Victory och Anna Svensson vann som treprocentare och det svårbegripliga med det var att hon var streckad på så många kuponger. Snacka om överstreckad. Med två dåliga prestationer i ryggen och V75-konkurrens fanns det inget som tydde på att det skulle bli vinst nu. Ibland är trav totalt omöjligt. Jag fick inte med henne på tio streck. Hästen var dock bra och kusken gjorde allt rätt, de andra var inte lika bra.

Sen brände omgångens största favorit. Arnie Somolli galopperade (störd?) mitt i första sväng, i ett försök att hinna före Bar Code till front, och sedan fick han en stygg resa med forcering till dödens. Det gick inte alls och visst blev vi aningen besvikna, han fick ordentligt med stryk.

Bar Code var hur fin som helst.

Fakse var grym

Elias satte inte en hov rätt i kallblodsloppet och mitt drag Trollyn kördes till spets efter 600 meter. Så långt allt väl. Nu ni. Men Fakse var alldeles för bra, han forsade runt och ifrån allt och var helt enkelt grym. Jan-Olov Persson behöver inte Järsvöfaks om vintrarna, det fick vi beviset på här. Trollyn? Ungefär som väntat, Fakse var missräkningen.

Skräll nummer två fick vi smaka på i V75-5

där Mi Victor (4 %) och Ulf Eriksson fick luckan perfekt från rygg ledaren när stallkompisen Best Defence lägligt galopperade 250 från mål. Favoriten Stensro General stretade emot bra i spets men fick ge sig mot Bergh-hästen som fått en drömresa. Teamwork? Jag vet inte men det var snyggt kört.

Mer Bergh skulle det bli och lika vältajmad var Charles de Gaulles seger i sjätte. Chefen själv, Robert, prickade starten och sen var loppet över. Den bamsige femåringen längde på steget när han utmanades sista 100 och vann säkert. Storfavoriten Maday Photo hamnade sist från springspår och sen räckte inte 1.14 sista rundan i spåren. Visst var han lite sämre än senast? Eller är jag petig?

V75-7 var omgångens tråkigaste. Born to Dance fick bestämma med 19,5 första 1?000 och gled undan till lätt seger. De andra glömde bort att det var travtävling.

Micke Nybrink