Ta rygg på Svanstedt i jakten på jackpott-miljonerna

TRAV

Det blev ingen stor vinst förra veckan, men sjuan satt i alla fall och mer kan man inte göra.

Låg utdelning förra veckan innebär jackpott den här veckan och det inspirerar förstås lite extra.

Åke Svanstedt är på hemmaplan och formen på hans hästar visade sig i torsdags på Åby: fem segrar!

Han har flera riktigt bra chanser i dag och det är nog inte fel att ta rygg på honom i jakten på miljonerna.

Frågan är bara vilken han vinner med?

Avdelning 1

Favoriten Det ser upplagt ut för Svanstedt i första avdelningen. Perfekt läge med startsnabba 2 Bayer Palema som dessutom rapporteras träna riktigt bra. Spikförslag!

Outsidern

6 Goofy M.M. var riktigt fin senast när han susade till spets och sedan aldrig släppte de in övriga på livet. Här får han dock agera från kön.

Spetsbudet

2 Bayer Palema håller förmodligen ledningen, utmanar gör 4 Black Canter, 5 Evinco och 6 Goofy M.M. men som sagt: fördel 2 Bayer Palema.

Korsdraget

3 Fly Zet vanns senast över samma distans som i dag och man ska alltid se upp med hästar som har form och bra läge.

Avdelning 2

Favoriten Svanstedt från start till mål igen. Ja, det är inte omöjligt då 1 Jasmin af Solnäs är snabb ut och har dokumenterad form.

Outsidern

3 Starly d’Aunou är även hon snabb ut, men det blir nog svårt att hinna förbi favoriten från start och där kan mycket väl loppet avgöras.

Spetsbudet

1 Jasmin af Solnäs och 3 Starly d’Aunou gör om ledningen – och segern – direkt.

Korsdraget

En tvekamp mellan dom två mest streckade i loppet är enda chansen för korsdrag och då skulle 9 Brattås Carisma kunna komma in i matchen.

Avdelning 3

Favoriten

Neråt form på 9 Count Go? Näe, det tror inte jag och med endast åtta hästar i loppet kommer han bra till trots 20 meters tillägg, andra eller tredje utvändigt.

Outsidern

2 Spray är den som ska ställa till det för favoriten men han tappar lite från start och får sedan svårt att freda sig gentemot Count Go.

Spetsbudet

3 Devileye är snabbast iväg men han släpper men än gärna och då är frågan – till vem? Det måste bli till 2 Spray när han kommer farande.

Korsdraget

Litet fält gynnar också 7 Ebbes Arnie L.J. som brukar möta värre motstånd än i dag. Om han kan lifta med i rygg på favoriten kanske han till och med kan vinna.

Avdelning 4

Favoriten

En häst med två raka som dessutom har Goop jr i sulkyn – det är klart att den här hästen är favorit. Frågan är väl bara hur hon klarar andraspåret.

Outsidern

8 It’s Enough har ett väldigt chansartat läge från start med sitt stängda åttondespår men tråcklar sig Stig H ut från innerspåret blir hon livsfarlig.

Spetsbudet

Det är många som är intresserade av ledningen: 1 Git Hönez, 2 La Jolla Bay, 4 Kahlua Knick och i viss mån även 7 Liss Coktail.

Korsdraget

Jag läste på Uhrbergs hemsida att han skulle prova med norskt huvudlag på 12 Rachel Hornline och sådan information är alltid intressant. Vad ger den?

Avdelning 5

Favoriten

Jag dömde ut 5 Nasdaq Boy senast han startade på V75 och han gav sig från spets då också. Jag är inte helt övertygad om hans storhet ännu.

Outsidern

7 Pinekiller skrek jag ut senast och han slutade då fyra från tredje invändigt. Knäkappan gled ner strax före start och han kunde inte göra sig själv rättvisa.

Spetsbudet

1 Herder, 6 Hercules Yankee och 7 Pinekiller där jag tror mest på 7 Pinekiller. Sitter knäkappan ordentligt i dag så kan det gå bra, riktigt bra.

Korsdraget

6 Hercules Yankee kan ställa till det för de övriga om Mikael Linderoth prickar rätt i starten och dessutom får domdera i ledningen.

Avdelning 6

Favoriten

10 Ingrid Palema har tjänat ca 700 000 kronor på tre månader och flugit genom klasserna. Någon gång tar det stopp och bakspår i tufft sällskap borgar för det.

Outsidern

10 Bean Streep fick aldrig chansen riktigt senast i V75-mästaren som Ingrid Palema vann. Nu tar han hjälp av henne sista 700 och följer hennes rygg.

Spetsbudet

5 Manero’s Nic vet jag kan öppna ruggigt fort men jag har för mig att även 4 Gunny Elling är startsnabb.

Korsdraget

Svårt att hitta någon som kan vara en storskräll, men 5 Manero’s Nic tar nog ledningen och då är hälften vunnet i ett sprinterlopp.

Avdelning 7

Favoriten

Åke Svanstedt har chansen att anföra fältet från start till mål med 1 Ludvig Palema, men det här är nog Åkes sämsta chans under dagen.

Outsidern

10 Tornado Gull var väldigt bra senast men här blir han nog ”bara” farthållare och nerspeedad över det långa upploppet.

Spetsbudet

Det handlar om två hästar: 1 Ludvig Palema och 4 Brian Ås. Tack vare strykningen av trean har chanserna ökat för 4 Brian Ås.

Korsdraget

Jag har hela veckan varit inne på att 12 Nelson Index ska vinna. Det blir ett bra tempo och det i kombination med det långa upploppet avgör. Tack Örjan!

Challe Berglund