”Det är utan tvekan dagens säkra”

Experternas unika travtips – varje dag • Måndag 29 januari

TRAV

Varje dag får du de bästa travspelen av experterna i Dagens Bästa Spel.

Dagens tips: måndag 29 januari

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Medans Björn Goop återhämtar sig efter segern i går med Readly Express i Paris får Kaj Widell ta hand om styrningarna bakom hans hästar i dag. I V64-3 ser det ut som att han får besöka vinnarcirkeln bakom 3 Genesis som dragit ett bra läge och imponerade vid segern senast. Trots hans orutin är det dagens säkra

DAGENS DRAG

Med tanke på att favoriten i V64-1, Furious Francis, inte startat sedan oktober finns det anledning att tro att han går att fälla. 7 Red Team Rex gästar Färjestad från Norge och det blir spännande att se om han kan rå på favoriten när han nu går ned i klass. Snabb från början och kanske tar Erlend Rennesvik kommandot från start

DAGENS AVSLAG

Från ett annat läge hade jag inte skrikit syn på 1 Skyfall N.O. i V64-6, DD-2, men innerspår bakom bilens vingar på Färjestad är knepigt och det kan bli svårt att försvara ledningen. Visst, det kan lösa sig men med sådana förutsättningar synar jag.

THOMAS SANDBERG

DAGENS SÄKRA

Kaj Widell får chansen bakom Prix d’Amerique-vinnaren Björn Goops 5 Furious Francis (V64-1) och ekipaget ska ha fin chans att inleda V64-spelet. Hästen har visserligen inte startat på länge, men är van betydligt tuffare sällskap, lär bli släppt till spets och tränar bra inför årsdebuten.

DAGENS DRAG

Mitt drag förra gången – Rita C.D. satt som en fläskläpp till 20 gånger pengarna så vi hoppas formen håller i sig… Om det blir lite tempo tycker jag att 10 Enjoy Avenue (V64-6) ska ha bra chans att fälla samtliga till slut. Hästen avslutade bra senast och bakspår spelar mindre roll då hästen inte är så snabb från start.

DAGENS AVSLAG

Spår ett bakom bilen för en favorit som inte kan öppna speciellt snabbt från start är givetvis chansartat. 1 Skyfall N.O. (V64-6) behöver flyt från sitt innerspår och är given att gardera i V64-­avslutningen.

ARTIKELN HANDLAR OM