Christoffer, 23, får V75-hästen

Foto: ALN
TRAV

Efter V75-loppet på lördag lämnar Muscles Of Gold Stall Goop.

I stället får den blivande proffstränaren Christoffer Eriksson hästen i träning.

– Det är nya hästägare som valt att satsa på mig, säger han.

Christoffer Eriksson, 23, har varit förstelärling hos Lutfi Kolgjini sedan 2009. Men nu har han lämnat Kolgjini och satsar på en egen tränarrörelse.

– Nu går jag den sista kursen på Wången och blir klar nästa vecka från och med den första mars har jag proffslicens på papperet. För dagen har jag ett 20-tal hästar i träning och två anställda, säger han.

Flyttas till Jägersro

En av de nya hästarna i Christoffer Erikssons stall är Stall Goops Muscles Of Gold. Efter lördagens start i lärlingsloppet på V75 flyttas hästen till Christoffer. I lärlingsloppet är det den nya tränaren som kör hästen för första gången

– Jag har ingen riktig koll på hästen eftersom det är Björn som fortfarande tränar honom. Men jag har fått intrycket att det är en väldigt bra häst.

Björn Goop låter uppåt och tror på bra chans.

”Hästen gjorde ett enormt lopp till tredjeplatsen efter galopp senast, har bra chans felfri”, skriver Goop i sin krönika i Sportbladet.

”Fantastiskt kul”

Det handlar om helt nya hästägare som valt att satsa på den nya proffstränaren.

– Muscles Of Gold är såld till mina kunder. Det är nya hästägare hos mig som har köpt hästen, de har inga hästar hos mig sedan tidigare. Det är fantastisk kul att de vill satsa på en ung tränare som mig. Efter loppet på lördag kommer hästen att gå hem till mig.

Varför väljer de att satsa på dig tror du?

– Jag hoppas och tror att de tycker att jag är ambitiös och trevlig kille som har framtiden för sig. Jag tror att de tycker att jag är väldigt duktig, säger han.

Chistoffer Eriksson kommer att hålla till på Jägersro där han har ett stall på och dessutom hyr han boxar på en gård. I och med att han blir proffstränaren väljer han att lämna jobbet hos Lutfi Kolgjini.

– Jag har inte varit hos Ludde på ett par veckor nu när jag har fått fler hästar i träning. Men jag kommer att sluta hos Ludde, jag vet inte riktigt vad Ludde tycker om att det. Han har inte sagt så mycket, men jag hoppas att han tycker att det är kul att jag satsar, säger Christoffer Eriksson.