Snabb revansch för Lennartsson

TRAV

För två veckor sedan: Nollad och nedstämd.

Nu: V75 hat trick och dagens man på Rommetravet.

Det vänder snabbt i travets värld – fråga Per Lennartsson.

För två veckor sedan skrevs spaltmetrar om Per Lennartssons toppchanser inför V75 på Solvalla. Tränaren hade tre hästar till start inom travets Elitserie och ett flertal experter spikade Lennartssons hästar och även tränaren var säker på att få besöka vinnarcirkeln minst en gång.

Men som nästan alltid när det ser upplagt ut på förhand så slutade det med

fiasko och en nedstämd Lennartsson lämnade Solvalla med noll segrar och besvikelsen var stor. Under lördagen var Lennartsson tillbaka där han hör hemma – i vinnarcirkeln.

Den sympatiske Lennartsson hade laddat om och tog tre segrar under Rommes soliga V75-dag. Han inledde med att vinna med

Stefan ”Tarzan” Melanders femåring Pitch Command i den första avdelningen.

Loppet var över då Lennartsson placerade sin häst i ledningen efter ett varv och intrycket över mål var briljant. Här finns styrka så det räcker och blir över.

I V75-2 vann han med Åke Svanstedts Rania. Svanstedt valde själv att köra favoriten Braås Palema som var slagen redan 400 kvar. Då satte Lennartsson in stöten och kunde glida förbi motståndarna över upploppet.

 Lennartsson fullbordade sitt hat trick då han tog hem dagens huvudlopp, gulddivisionen, med egentränade Rakas. Rakas har utvecklats enormt under senaste året och via en snabb avslutning (1.09 sista 400 metrarna) kunde ingen hota Rakas som såg bländande ut.

Här vek Roger Walmanns sto Calamara­ Donna ner sig från ledningen och Walmanns V75-facit under 2011 är riktigt, riktigt, dåligt.

Walmann har inte tagit en enda V75-seger under året och hela Walmanns stall går tungt för dagen. Just Calamara Donna är ingen spetshäst, hon är bäst med rygglopp i hårt tempo. En annan som svek i loppet var favoriten Yield Boko som återigen visade att han är blöt till slut då han tvingas till lite grovjobb själv.

■ ■ ■

Åter till Per Lennartssons trippel som var dagens stora glädjeämne för mig. Lennartsson har alltid varit lite av en favoritkusk men jag har tyckt att hans egna hästar haft lite tufft i slutstriderna. Men efter att Lennartsson bytte gård för ett tag sedan har allt vänt och nu ser framtiden extremt ljus ut.

 Med hästar som Rakas, Year In Review och Alvena Pele kan Lennartsson få ett riktigt roligt år. Om någon av dessa är aktuella för Elitloppet? Knappast, det här är hästar som kommer tjäna fina pengar i ”vanliga” snabblopp runt om i Sverige. Lennartssons sätt att köra häst imponerar på mig. Han kör alltid efter hästens bästa, något som jag verkligen uppskattar och gillar.

■ ■ ■

Till sist måste jag bara kommentera Prince Taggs uppvisning i fredags på Färjestad. Ralf Karlstedts superhäst bollade med meriterade miljonhästar och segergesten över mål värmde i mitt hjärta. Nu vill hela Sverige se hästen i Elitloppet men jag vet att Karlstedt tvekar.

Snälla Ralf, tveka inte. Om ett år kanske hästen inte står på fyra friska ben. Starta ”Taggen” i Elitloppet och bjud dig själv och oss travälskare på en fest vi kanske aldrig kommer att glömma. Go Ralf, go!