Får inte köra på V75 – då åker han till Norge

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-20

Ulf Ohlsson är avstängd och missar V75 på Bergsåker. Men nu får han chansen att köra Hallsta Lotus på Bjerke.

V75 på Bergsåker – då missar hemmakusken Ulf Ohlsson tävlingarna.

Stjärnan är avstängd och får inte köra.

– Jag skulle ha haft uppsittningar i varje lopp så det är tråkigt, säger Ohlsson.

I helgen avgörs V75 i Norrland på Sundsvallsbanan Bergsåker. Men Sundsvalls egen stjärnkusk, Ulf Ohlsson, missar tävlingarna. Kusken är avstängd i tre dagar på grund av drivning och får inte köra.

Missar både V65 och V75

– Det är klart att det inte är roligt att vara avstängd och så är det inte passande när det är V75 på hemmaplan. Det är trav både fredag och lördag så jag skulle ha haft uppsittningar i varje lopp så det är tråkigt.

Får dispens

Men istället för att köra hemma på Bergsåker åker Ulf Ohlsson till Norge i helgen för att köra Jan-Olov Perssons kallblod Hallsta Lotus.

– Jag fick förfrågan av Jan-Olov Persson att köra Hallsta Lotus i ett lopp i Norge, så jag är inte helt sysslolös. Jag fick dispens av travförbundet att köra där. Det är ett lite större lopp med över 200 000 kronor i förstapris.

– Det blev ju bra att jag fick köra ett större lopp nu när jag är avstängd och inte kan köra hemma på Bergsåker.

Vad tror du om chanserna?

– Man tycker nästan alltid att man har chans när man kör Hallsta Lotus. Men hästen har haft ett tävlingsuppehåll och hade otur i spårlottningen då han fick spår tolv. Men är han som han ska hoppas jag och tror att han har chans att vinna det här.