Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 2–4–8–1–10–5–6–7–9–3.

Kommentar: Ultradidact F. är uppfräschad och har fått en paus efter senaste starten. Tränar bra igen och är hästen med bäst kapacitet i loppet. Han var tvåa bakom Ågårds Ludde i V75 näst senast och har tidigare visat styrka vid V75-seger. Har äntligen ett bra spår och är snabb ut. Det är hästen att slå. Coktail Will har gjort det bra i två starter efter långt skadeuppehåll. Avslutade bra senast och går säkert framåt. Med i segerstriden med rätt resa. El Guerrouj gjorde det bra som knappt slagen tvåa senast. Inte ofarlig trots läget och räknas.

V65-2

Rankning: 10–6–8–9–3–5–11–1–12–2–4–7.

Kommentar: Aurora Boko provade i årgångsloppen i fjol och vann bland annat E3 Consolation. Möter nu hästar som är många klasser sämre och normalt ska hon runda allt. Gör debut för sin nye tränare Kari Lähdekorpi men är inte helt att lita på. Miss Rose visade fin form senast och är snabb ut.

V65-3

Kommentar: Maigold var rejäl i tre raka segrar innan han senast galopperade bort en tredjeplats på V75 kort före mål. Återkommer nu efter paus och körs av en duktig kusk. Cuba Libre satt fast med sparade krafter i rygg på ledaren i årsdebuten. Går säkert framåt med loppet och är snabb ut. New Ginger Wind är osäker men stark och farlig felfri.

V65-4

Rankning: 11–10–1–5–2–8–3–7–4–12–6–9.

Kommentar: Solid Speed gjorde ett strålande lopp senast. Trots en tuff resa i stenhårt tempo kämpade han till sig segern. Sitter inte det loppet i benet måste han ha bra chans felfri. Han är dock inte att lita på och har tidigare galopperat mycket. Eketorpets Tess var även hon mycket bra senast då hon vann åkandes från dödens. Har utvecklats fint och kan mycket väl ta andra raka segern.

V65-5

Rankning: 5–3–10–1–12–7–4–2–8–6–11–9.

Kommentar: Freeman T.Porter skulle egentligen haft två raka segrar. Näst senast galopperade han bort en överlägsen triumf mitt på upploppet. Senast tog han revansch och vann enkelt. Han kan öppna snabbt och blir svårslagen om han når täten. Classy Tooma vann lätt senast och är främsta utmanare till favoriten. Oberon Eastwind avslutade vasst i årsdebuten och är säkert ännu bättre med loppet i kroppen.

V65-6

Rankning: 12–7–10–11–2–5–6–4–1–9–8–3.

Kommentar: New Lime har visat kanonform i årets starter och utvecklats rejält. Näst senast tog han skalpen på Classic Tile via open stretch. Senast fick han en tryckare mitt i loppet och släppte till Nash As som han sedan utmanade in på linjen. Har visserligen dåligt spår nu och lär få göra grovjobb under vägen. Men motståndet är inte så vasst och det borde vara toppchans ändå. Första motbudet är Lord of Crown som visade gryende form med en bra avslutning senast. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och tänk på att hästen hade fyra raka segrar i höstas. Blir farlig om han får bestämma i ledningen.