Experten: Hur ska han kunna förlora?

TRAV

Det sägs att ingen häst i världen är oslagbar.

Men då Maharajah gästar Umeås V75-omgång på lördag lovar TV4-experten Lennart Forsgren seger.

– Han måste vara urusel för att förlora eller att någon springer in på banan och skrämmer honom, men det kommer inte ske, säger Forsgren.

Efter vinterns Frankrikesatsning är nu Maharajah tillbaka i Sverige och på lördag startar han i V75-3 med 300 000 kronor. Stefan Hultman gick tidigt ut med sin matchning efter återkomsten till Sverige och det märks verkligen i lördagens startlista. Få tränare vill stöta på Maharajah och enbart sju hästar kommer till start i det ärofyllda Guldbjörken med 300 000 kronor till vinnaren. I Frankrike stötte Maharajah på superstjärnor som Ready Cash och Oyonnax – nu får han motstånd av hästar som Junction, Conrads Epilog och Dig For Dollars.

”En Järvsöfaks-spik”

Maharajah kommer bli spelad till megafavorit på V75 och de flesta spikar honom.  TV4-experten Lennart Forsgren har analyserat loppet och menar att Maharajah är en stenklar vinnare.

– Hur ska han kunna förlora? Då ska han vara dålig i någon form eller att någon springer ut på banan och skrämmer honom, men det kommer inte hända. Det är en Järvsöfaks-spik och jag kan inte hitta något motbud.

– Det är klart att Maharajah är huvudet högre än de andra om han är i den författningen han ska vara. Det ska inte vara några som helst problem för honom och han höjer statusen på loppet och hela dagen. Maharajah är så attraktiv i sig själv och han har en otrolig genomslagskraft, säger Forsgren.

Vad säger du om loppet i övrigt?

– Det är ett dåligt lopp om man ser till helheten. Men Hultman är smart som tidigt deklarerade att han skulle starta i det här loppet. Men det är konstigt att inte fler startade, jag skulle vara jävligt nöjd om jag hade varit tvåa med en häst och fått 130 000 kronor, säger Lennart Forsgren.