– Kommer bli ett jäkla drag

TRAV

Superjackpott, topplopp och strålande väder.

Gävles V75-dag på lördag kan bli en jättesuccé.

– Vi är fantastiskt laddade, det kommer bli ett grymt drag här, säger banans sportchef, Johan Lindberg.

Under Kriteriehelgen kördes två V75-omgångar varav en blev enkel – och en mycket svår. Under lördagen stannade sjurättsutdelningen på 784 kronor medan skrällarna avlöste varandra på söndagen och ingen lyckades få sju rätt. Det gör att det till helgen är superjackpott då V75-turnén stannar till i Gävle.

Minst 70 miljoner kronor väntar till en ensam vinnare och sportchefen på Gävletravet, Johan Lindberg, är taggad för helgens supertävlingar där det är högsta kvalité – både på sporten och spelet.

– Vi är fantastiskt laddade. Man kan ha tur med mycket men det är inte ofta man får en superjackpott, det inträffar inte ens en gång per år. Det gjorde inte ont att få en sådan. Det ger en extra krydda, det blir ytterligare en dimension kring V75. Det är ett jäkla drag, det kommer nog inte stoppa vid 70 miljoner till en ensam vinnare utan jag tror det blir 80 miljoner, säger Johan Lindberg.

Vad hoppas du på för publiksiffra?

– Jag hoppas att vi kan ha en dag mellan 5-6 000 personer. Får vi över 5 000 är jag nöjd, det är bra för en dag i oktober.

”Extra kul med Sanity”

Sportchefen är även mycket nöjd med klassen på loppen och mest tillfreds är han med gulddivionen. Bland stjärnorna i guldloppet är det en häst Lindberg är extra spänd på att se på lördag.

– Jag tycker att det är extra kul att Sanity är med. Han fick en inbjudan till Prins Daniels lopp tidigare i år men tränaren Malin Löfgren tackade klokt nog nej, och det är kul att han gör gulddebut hos oss. Han kommer under flera år vara en av Sveriges bästa sprinter, och jag tror att han kan vinna redan nu.

Har du något mer speldrag att bjuda på förutom Sanity?

– Francais du Gull är en riktigt bra häst, han fixar en hemmaseger i sista avdelningen.

Avstår TV4-jobbet

Johan Lindberg är sportchef på tre travbanor, Gävle, Bollnäs och Hagmyren. Förutom det är han med i TV4s nya travsatsning på lördagskvällarna där han och Micke Nybrink är frontfigurer. Men på lördag avstår han TV4 – för jobbet på banan.

– Det sa jag när jag skrev på avtalet att jag kommer naturligtvis inte vara med då vi kör V75 på våra banor. Det är supergivet, det här är mitt jobb. Sen är det 48 andra lördagar där vi inte kör V75 då jag kommer vara med, säger Johan Lindberg som hälsar alla välkomna till Gävletravet på lördag.