SUCCÉSTALLET

Foto: Succé Bengt Ågerup (t.v.) och Daniel Redén hade inga problem med att dra på smilbanden efter att Kentucky Love och Hard Livin vunnit på V64.
TRAV

Daniel Redén och Stall Zet har haft en tuff sommar.

Men nu har det lossnat.

På onsdagen fortsatte framgångssviten på V64.

– Det är skönt att det kan flyta på någon gång, så att man vinner med en nos istället för att man förlorar med en, summerade Redén succékvällen.

Infektioner i stallet gjorde att resultaten inte blev vad man hade hoppats på i somras. Men nu är hästarna friska och då har det blivit skördetid för Stall Zet. Sedan månadsskiftet har stallets hästar vunnit sju av 18 lopp och sprungit in över 600 000 kronor. De två senaste triumferna kom inom V64-spelet på onsdagen. Först ut var Hard Livin som i Örjan Kihlströms händer höll undan från ledningen. I samma lopp slutade stallkamraten Shaq Is Back trea. Två lopp senare var det dags för Kentucky Love att ta karriärens första seger. Redén har tidigare sagt att hästen är stallets bästa treåring och hingsten visade härlig inställning när han efter ett lopp som första häst i andraspår krigade ner ledaren i en stenhård upploppsstrid.

– Jag har ju trott på det här hela tiden men vi har haft lite problem. Vi har haft en orkanartad motgång kan man säga. Men nu börjar det bli riktigt kul, sa en segerrusig Bengt Ågerup, företagsledaren, forskaren och entreprenören som bildade Stall Zet 1996.

Efter en sådan succékväll på Solvalla skulle man kunna tänka sig att det blir kalas i stallet under torsdagen. Men det är inte aktuellt enligt Stall Zets privattränare Daniel Redén.

– Nej, nej! Vi har fortkörning i morgon. Men det kommer gå lätt att kliva upp, sa Redén och fyrade av ett segerleende modell större, samtidigt som han gav Hard Livin en välförtjänt klapp på stallgången.

Kanske är det precis den inställningen, att bita ihop och jobba i alla lägen, som har tagit Daniel Redén och Stall Zet ur svackan till toppen.

20 008 kronor för sex rätt

Stall Zets segerduo tillhörde de mer betrodda hästarna och hade det inte varit för Per Nordberg-tränade dunderskrällen Kalle Quivivra, som i Tony Wallins händer vann till 51 gånger pengarna, hade utdelningen på V64-spelet blivit skral. Tack vare honom stack sexrättsutdelningen upp till 20 008 kronor trots att även favorittrion Nectarine (Kenneth Haugstad), Save The Earth (Per Lennartsson) och Pitch Command (V64-6) stod som segrare.

Ola Johansson/Kanal 75