Fyrand: Det var en trevlig travdag

TRAV

Mycket publik, toppsport och jätteutdelning på V75.

Solvallas travbanechef Tore Fyrand är mycket nöjd efter helgens arrangemang på Solvalla.

– Det var en trevlig travdag med fantastisk sport, säger Fyrand till Trav365.

Foto: Tore Fyrand.

Helgens V75-tävlingar på Solvalla blev en riktig höjdpunkt. Travbanechefen Tore Fyrand hade innan tävlingarna ett publikmål på 4 000 personer och den siffran klarade banan med liten marginal. 4 351 personer besökte Solvalla i lördags och de fick beskåda travsport av mycket hög klass. Olympiatravets ”sista chansen” vanns av Joakim Lövgren och Brioni som var överlägsna från ledningen men det var inte bara Brioni som imponerade. I stort sett alla vinnare under tävlingsdagen övertygade och segertiderna i loppen skvallrade om att Solvallas banmästare Dan Udell hade tävlingsovalen i perfekt skick.

Vann 24 miljoner

Förutom detta blev V75-omgången mycket svårlöst och enbart en spelare lyckades pricka in alla sju vinnarna och kammade hem 24 miljoner kronor. Mannen, som lämnade in sin kupong på spelbutiken Pipcenter i Västra Frölunda, vill vara anonym men hade gjort en V75-kupong för 216 kronor utan spik och lyckades på något ofattbart sätt hitta alla vinnarna.

”Aktiv körning i loppen”

För Tore Fyrand blev arrangemanget lyckat och när han summerar dagen är han mycket belåten.

– Totalt sett var det en bra lördag. Det var fantastisk sport och tiderna hästarna sprang var mycket bra. Det var aktiv körning i loppen vilket var roligt att se och kvaliteten på sporten var riktigt bra. Vi på Solvalla har haft många arrangemang nu på slutet och jag tycker allt fungerat bra vilket är glädjande. Det var en trevlig travdag och bra stämning.

Vad säger du om publiksiffran?

– Det var relativt bra med folk även om man alltid önskar sig mer. Jag hade på förhand gått ut med att vi minst skulle ha 4 000 besökare och vi fick 4 300 besökare så det var bra, säger Tore Fyrand.