Trav

Sulkyartist kommer till årets legendlopp

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

Amerikanske superkusken John Campbell kommer till Solvalla.
Amerikanske superkusken John Campbell kommer till Solvalla.

TRAV

Amerikanen John Campbell är klar för legendloppet ”Ahlsell Legends” på Solvalla.

Världens vinstrikaste kusk genom tiderna blev klar i dagarna.

– John Campbell var den internationella pusselbiten som saknades, säger Solvalla-chefen Tore Fyrand.

Efter fjolårets succé med legendloppet ”Ahsell Legends” på Solvalla i samband med Jubileumspokals-kvällen så bestämdes det tidigare att loppet skulle köras i år igen.

Och Solvalla har återigen fått ihop ett profilstarkt fält av kusklegendarer från hela världen som ska göra upp i loppet som går inom V75-spelet.

När det blev klart att legendloppet skulle köras igen skickades en inbjudan direkt till världens vinstrikaste kusk genom tiderna, amerikanen John Campbell, med nästan två miljarder kronor i inkörda pengar.

”Travnostalig av yppersta världsklass”

Nu är det bekräftat att han återvänder till Solvalla för första gången på nästan 20 år.

– John Campbell var den internationella pusselbiten som saknades. Vi är mycket tacksamma för Johns beslut och att han i och med sin medverkan väljer att tävla i Sverige igen för första gången på nästan 20 år, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand i ett pressmeddelande.

– Denna ”legendmatch” är travnostalgi av absolut yppersta klass och återigen kan vi med dessa legendarer i spetsen bjuda travpubliken på något unikt och alldeles extra. Detta under en redan mycket omtyckt Jubileumspokalskväll.

”Enorm respons”

Campbell har vunnit Nordamerikas största lopp”Hambletonian Stakes” hela sex gånger, fler än någon annan och för den svenska publiken är han mest känd för sitt besök i samband med Elitloppet 1988, där han tillsammans med 4-årige Mack Lobell utklassade sina konkurrenter i vad som fortfarande räknas som ett av de bästa och minnesvärda loppen på svensk mark någonsin. Hans besök i Sverige har varit mycket sällsynta och senast den svenska travpubliken hade chansen att se honom live var i samband med att han körde hästen Triple T Storm i Elitloppet 1996.

– Förra året fick vi en enorm respons för Ahlsell Legends och 10 227 besökare kom till Solvalla. Campbells beslut ger oss en ännu bättre produkt till alla travintresserade och nu går vi för att slå den siffran, fortsätter Tore Fyrand.

Loppet kommer att köras på Solvalla onsdag 20 augusti.

Här nedan ser du vilka kuskar som är klara för loppet

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!