Hemliga planen – få hem Svanstedt

TRAV

Ville ha hem Åke Svanstedt från USA för att köra storloppet : ”Åke sa nej”

Foto: Åke Svanstedt.

Här är Bergsåker och travprofilen Håkan ”Lillis” Olssons plan inför storloppet Sundsvall Open Trot

De har jobbat för att få hem stjärntränaren Åke Svanstedt att köra i storloppet.

– Det hade varit trevligt och ett lyft för arrangemanget om han hade kommit, säger Håkan ”Lillis” Olsson.

Sista helgen i augusti bjuder Bergsåkers travbana i Sundsvall på travfest i dagarna två med lördagen som den stora höjdpunkten.

Då blir det V75 och storloppet Sundsvall Open Trot ska avgöras.

Banan meddelar på sin hemsida att flera topphästar laddas mot loppet. Bland annat hemmahoppen Ed You, Nahar och Quid Pro Quo.

Bergsåker gillade förslaget

Travprofilen Håkan ”Lillis” Olsson som varit sportchef på flera av landets banor är en den som hjälper banan med inbjudningar och är ansvarig för storloppet.

Hans plan var att få hem stjärntränaren Åke Svanstedt från USA för att köra Sundsvall Open Trot på sin gamla hemmabana – idén var att Åke kunde köra någon av Robert Berghs två stjärnor Ed You eller Nahar.

– Jag hade en idé och den tyckte Bergsåker var bra och vi jobbade lite på den. Jag har haft två samtal med Åke och han har sagt nej båda gångerna. Det var inte möjligt och jag hann inte lansera idén för Robert Bergh heller, säger Håkan Olsson.

– Det hade varit trevligt och ett lyft för arrangemanget som sådant om han hade kommit. Men han är för upptagen med tävlingar och hästarna. Så det är kört, menar han.