Sportchefen: ”Är en högintressant häst”

Foto: Stoet Maven och Solvallas sportchef Markus Myron.
TRAV

Amerikanska stjärnstoet Maven flög fram till andraplatsen i Grand Criterum de Vitesse.

Men hon fick ingen inbjudan till Elitloppet – trots att loppets general Markus Myron var på plats.

– Nu är planen att hon ska resa till Sverige och starta på Solvalla 28 mars. Då är det intressant att vänta ut det loppet och se hur hon går då, säger sportchefen till Trav365.

I helgen avgjordes storloppet nere på franska rivieran och eftersom det gällde sprinterdistans och många fina hästar var med i startfältet reste Elitloppsgeneralen Markus Myron och storloppspromotorn Klaus Koch dit.

– Det har varit jättetrevligt! För mig handlar det väldigt mycket om att utveckla nätverket, träffa utländska tränare, representanter för banor och olika förbund, där har jag stor hjälp av Klaus Koch. På det sättet har resan varit väldigt givande, säger Markus Myron till Trav365.

”Tränaren skrattade och...”

I själva storloppet Grand Criterium de Vitesse fick de se Timoko, som redan är inbjuden till Elitloppet, vinna i överlägsen stil

– Om man ser till loppet som sådant så var Timoko helt fantastisk, det var jättekul att se, och det känns bra att ha gjort den inbjudningen redan. Tränaren Westerink skrattade och frågade om hästen fortfarande var inbjuden efter segerloppet.

– Det blir ju verkligen hästen att slå, i alla fall som det ser ut nu. Samtidigt går vi in mot en period nu där många av kanonerna ska ut och lufta sig.

”Spurtade kanonfint”

Till andraplatsen flög amerikanska stjärnstoet Maven, som tränas av Jimmy Takter i USA och som kördes av brodern Johnny Takter i storloppet.

– Maven var jättebra och spurtade kanonfint, hon flög ju över upploppet. Jag pratade lite med körande Johnny Takter efter loppet och han var jättenöjd med henne, hon kändes tydligen kanon. Han var lite inne på att Vincennes kanske inte var något för henne utan att platta banor passar henne bättre.

Många ville se att Maven skulle få en inbjudan direkt efter loppet i söndags. Vad säger du om det? Varför fick hon inte det?

– Jag kan förstå att man tycker det, när hon var så bra. Men nu är planen att hon ska resa till Sverige och starta på Solvalla 28 mars. Då är det intressant att vänta ut det loppet och se hur hon går då. Hon var jättebra i söndags och kommer säkert vara bra i Sverige, men så länge vi håller en dialog med kretsen kring hästen så skadar det inte att vänta en start till. Det är en högintressant häst.

Var det någon annan häst ni kikade lite extra på i söndags?

– Vi har haft ögonen på Univers de Pan, men formen sitter inte där än, vi hade hoppats på att han skulle varit längre fram.