Experten: Måste va en bra segerchans!

TRAV

Frågan är om en häst har suttit fast med mer krafter kvar i mål år än vad Coldtown hade senast?

I dag blir det revansch när han manglar ner allt och Coldtown är en fräck spik när V75 avgörs i Danmark.

Storloppet Copenhagen Cup är vid­öppet och där har jag feeling för att Spring Erom kan skrälla.

 V75-1: Obesegrade favoriten Trecciadoro Rex vet inte hur det känns att förlora efter fyra starter. Den holländsk-tränade fyra­åringen är ett sto och inte hingst som det står i programmet. Har imponerat men möter nu hingstar och äldre och mer rutinerade hästar varför hon garderas. Öppet bakom men varning för Toscanini Font, också tränad i Holland, som är bra och som är helt bortglömd på strecken.

Annars kan Stronghold bli giftig från spets, lär susa till ledningen och kan bli svårfångad.

Avslutar sylvasst

 V75-2: Donna di Quattro är en kanonfin märr som har varit mycket bra i vinter och i vår. Men hon har fått tuffa lopp på slutet och står långt ut bakom vingen. Frågan är om den där sprudlande toppformen finns kvar? Och var hamnar hon från början?

Är stor favorit men garderas. Främst med Jetset som har sett lysande ut och som avslutar sylvasst om hon får sitt lopp, vilket det borgar för från spår två.

En häst att se upp för är Pleasure Kronos med Pietro ”Pippo” Gubellini som nu har några lopp i kroppen och står bra till.

V75-3: Mer Gubellini kan det definitivt bli i den tredje avdelningen där det mycket väl kan bli uppvisning. Usual Kronos är en häst utöver det vanliga och enligt min italienska kontakt åker kretsen kring honom inte till Köpenhamn för att köra om andra­priset. De är säkra på seger och intrycket på ­hästen har varit mycket bra, senast var han överlägsen även om det var klent emot. Rocket Face är ett tidigt garderingsbud. Hästen har gjort det bra varje gång och var tapper senast när han forcerades till spets och blev avslagen av en via open stretch. Inte så mycket spelad.

V75-4: Favoriten Takethem är ingen man leker med och bakspår på Charlottenlunds bana kan vara knivigt. Jag kan ändå inte låta bli att spika Coldtown efter intrycket senast och det hörs på Timo Nurmos hur jäkla nöjd han är. Hästen är i dunderfin författning och jag litar på att Björn Goop ger honom chansen att explodera den här gången. Då tror jag att han krossar samtliga över upploppet. Kan välja rygg på antingen Takethem eller Sylvester America, där den sistnämnde kan öppna bra.

Coldtown är heller inte favorit vilket är mumma.

V75-5: Den som får spets av Je T’aime Express och Buzz Mearas har toppchans att vinna loppet. Båda är katapultsnabba från start och båda kommer till start i strålande författning. Devisen när två slåss vinner en tredje, tja, vill man spekulera i att de båda förhandsfavoriterna tar kål på varandra kan Tango Negro eller D.D.’s Hitman kliva in i matchen.

V75-6: Det är vanligt att någon på start vinner den här typen av stayerlopp under storloppsdagarna. Favoriten och seger­maskinen Stan Libuda kan mycket väl ­göra det, obesegrad som han är i fem starter i år, men han möter tuffare motstånd nu. Men Rocky Egedal är en pålitlig ”långskubbare” och Go Green Pellini vinner snart. Passa även en felfri Bolide de Bry.

Öppet i Copenhagen Cup

 V75-7: Årets upplaga av Copenhagen Cup känns öppen när favoriten Your Highness fick dåligt läge. Hon imponerade stort vid segern i Olympiatravet och det är inte alls omöjligt att Björn Goop lotsar henne först över mål igen.

Men det finns intressanta motbud med bättre lägen.

 Solvato såg smällfin ut vid segern i Kalmar senast då han avslutade i överljudsfart. Blir ­intressant och det är även Spring Erom som verkligen är en hedershäst med ett hjärta av guld. Han har stångats i tuffa gäng en längre tid och gjort det bra, ofta från dåliga utgångslägen. Nu är startspåret perfekt och hästen öppnar bra, höll exempelvis ut Dreams Take Time näst senast.

Michael Carlsson