”Det sätter lite guldkant på tillvaron”

Foto: Johan Westermark äger och driver Kneippens Spelbutik i Norrköping
TRAV

När Hero Sjöhammar och Erik Adielsson skar mållinjen som etta i V75-7 i lördags jublades det i Norrköping.

Anledningen: Kneippens Spelbutik vann en miljon kronor – som 300 kunder får vara med och dela på.

– Jättekul, säger Johan Westermark som äger och driver butiken till Trav365.

Kneippens Spelbutik i Norrköping syns frekvent i ATG:s vinstlistor.

Nu är det dags igen.

När krutröken hade lagt sig efter lördagens V75-tävlingar i Mantorp var spelbutiken storvinnare.

De satte full pott på sina andelssystem till V75 och vann en miljon kronor.

300 kunder i butiken kan nu hämta ut lite drygt 3 300 kronor var.

”Bra utväxling”

– Jättekul så klart. Det som gjorde det extra roligt var att andelen som kostar 100 kronor gick in, och där är det vanliga kunder som är med, säger Johan Westermark till Trav365.

Med vanliga kunder så menar Westermark sådana som inte spelar för så mycket pengar, kunder som köper någon V75-rad då och då.

– Det är många äldre och pensionärer som är med på det systemet. Vinsten förändrar inte världen direkt, men det sätter lite guldkant på tillvaron. De flesta har inte något extra i pension, och då är drygt 3 300 kronor bra pengar, säger Johan Westermark och fortsätter:

– Det är alltid förhållandet mellan insatsen och utfallet som är det viktigaste, köper du en andel för 100 kronor och får 3 300 kronor tillbaka är det bra utväxling. Extra kul också att kunna glädja så många människor.

”Hade kunnat blivit mer”

Vad spikade ni på V75?

– Vi spikade Kalle Kalas och Southwind Mozart. Spring Erom var ju helt överlägsen, men där hade vi många streck så om den hade förlorat hade det kunnat blivit betydligt mer pengar, samtidigt hade vi ju tur med Kalle Kalas och sådant brukar jämna ut sig.

Hur såg du själv travet i lördags?

– Jag satt faktiskt hemma och tittade, och direkt efter V75-7 gått i mål så var det kunder som började höra av sig, och sådant är alltid jättekul. När kunderna blir glada, då blir jag glad.

En bra vecka på jobbet väntar med andra ord?

– Ja, så är det, när många är med och vinner så blir genomslagskraften bättre. Vi har satt några V86:or i år, men just på V75 har det gått lite sämre så det var kul att det small till lite i lördags, säger Johan Westermark.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75