”Blev en väldigt lyckad lördag...”

TRAV

Spelade in 1,4 miljoner kronor på V75 – klart mest i landet

Foto: Johan Westermark och Inga-Lill Karlsson vid Kneippens Spelbutik i Norrköping

Johan Westermark spelade in 1,4 miljoner kronor till sina kunder hos Kneippens spelbutik i Norrköping på V75.

Då blev det fest.

– Det blev en väldigt lyckad lördagskväll, säger han till Trav365.

När krutröken hade lagt sig efter lördagens V75-tävlingar från Bergsåker jublades det friskt i Norrköping.

Anledningen: Johan Westermark hos Kneippens spelbutik hade spelat in 1,4 miljoner kronor till sina kunder – överlägset mest i landet.

153 kunder hade köpt in sig i Johan Westermarks V75-system för 200 kronor, och fick drygt 9 000 kronor tillbaka.

Då blev det fest i Norrköping.

”Väldigt bra stämning”

– Det är jättekul när många är med och vinner pengar, det är kul för kunderna som får pengar, och kul för mig som får glada kunder, säger Johan Westermark till Trav365 och fortsätter:

– Det är ingen vinst som förändrar vardagen direkt, men det piffar upp tillvaron och kunderna fick ju 45 gånger pengarna, vilket är väldigt bra.

Efter miljonvinsten passade Johan Westermark på att fira.

– Det var jag och några kompisar som gick på fest, några av kompisarna var med på det här V75-systemet så det var väldigt bra stämning och en väldigt lyckad lördagskväll.

Så såg systemet ut

Hur såg det vinnande systemet ut?

– Jag spikade Le Miracle och Nuncio, och så här i efterhand så kan man ju säga att svårare behöver det inte vara, skrattar Johan.

Kneippens spelbutik i Norrköping syns frekvent i ATG:s vinstlistor och har spelat in runt sju-åtta miljoner kronor på trav, bara i år.

– Jag har ett väldigt stort travintresse och har hållit på med det här i 35-40 år nu, haft egna hästar och hela den biten. Jag ser de flesta travlopp som körs, och jag följer upp allting relativt noggrant. Jag tycker själv att jag har en bra förmåga att se vilka hästar som är överspelade, och vilka som är underspelade.

Johan Westermark är dock noga med att poängtera att man som travspelare behöver en portion tur.

– Så är det, annars går det aldrig. Man behöver lite tur när man spelar, eller, det kanske är bättre att säga att man behöva slippa otur, det är så små marginaler.

Blev bäst i landet

Att bli bäst i landet på V75 måste väl vara en fjäder i hatten?

– Det är jätteroligt, för tusan, klart det är det. Och, det som gör det ännu mer roligt var ju att det inte var ett så stort system heller, nu kostade bara andelen 200 kronor och det hade varit lite skillnad om andelen hade kostat 1 000 kronor, säger Johan Westermark och avslutar:

– Det är många glada kunder som kommit in i butiken för att hämta ut sina vinstpengar, och nu njuter vi av det här och tar nya friska tag till V75-omgången från Jägersro på lördag.