”Är ett måste på systemet”

Foto: Gänget hos S:t Paulis Spelbutik i Göteborg siktar på nya storvinster under lördagens V75-tävlingar i Gävle, butikens drag är Västerbo Highflyer och Premier Kronos
TRAV

I lördags vann de 489 000 kronor på V75.

Nu hoppas S:t Paulis Spelbutik i Göteborg på repris – när travets elitserie gästar Gävle.

– Premier Kronos är ett måste på V75-kupongen, säger butikens ägare Oolisho Zaya till Trav365.

I början av sommaren i fjol så tog Oolisho Zaya över S:t Paulis Spelbutik i Göteborg.

Sedan dess har andelsspelet på trav i butiken ökat med 383 procent.

Orsak: framgångarna på trav.

I lördags fick 83 kunder i butiken dela på 489 000 kronor – och totalt har de spelat in drygt 1,5 miljoner kronor, bara i år.

På lördag avgörs V75-tävlingarna på Gävle, och ”gänget” bakom S:t Paulis Spelbutik hoppas på nya vinster.

”Klackarna i taket”

– Reaktionerna efter vinsten i lördags har varit väldigt, väldigt bra. De som var med och vann på det systemet är kunder som varit med på samma system nästan hela året, och därmed fått dela på de 1,5 miljoner kronorna som vi spelat in, säger spelbutikens ägare Oolisho Zaya till Trav365 och fortsätter:

– Jag och en hel del kunder som var med på det vinnande systemet satt här i butiken och kollade på travet i lördags, och det blev stort jubel efter V75-7 och klackarna i taket. Vi har en pub alldeles bredvid butiken så folk sprang emellan och det blev lite feststämning.

Vem är det som gör systemen i er butik?

– Det är jag, tillsammans med två kunder. Vi börjar tidigt på veckan att kolla upp alla hästar i lopparkivet, sedan sitter vi tillsammans på fredagskvällen och går igenom omgången, och efter sista informationen som vi får in under lördagen görs systemen, berättar Oolisho.

”Ett måste på systemet”

Varför har ni varit så framgångsrika, tror du?

– För att vi tänker lite utanför boxen, vi spikar aldrig en storfavorit, vi försöker alltid fälla de stora favoriterna. Blir det låg utdelning på V75 så är vi chanslösa.

Vad har ni för V75-drag till Gävles omgång på lördag?

– 3 Premier Kronos (V75-3) gillar jag, det är en duktig spurtare som klarar alla distanser och den är ett måste, säger Oolisho Zaya och avslutar:

– Sedan måste man bara ha med 3 Västerbo Highflyer (V75-7) på systemet.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75