”Vinner på alla sätt och alla distanser”

Foppas stjärna Diamanten tog ytterligare en seger

Det var inget snack om saken.

När onsdagens storlopp i Eskilstuna, med 300 000 kronor i vinstpengar, gick av stapeln var en häst överlägsen: Diamanten.

– Han vinner på alla sätt det går och på alla distanser, säger kusken och tränaren Robert Bergh.

Fyraåringstestet under onsdagskvällens V86-omgång i Eskilstuna hade ingredienserna för att bli spännande. På förhand var SprinterMästaren 9 Diamanten favorit, men med 4 Cyber Lane, 8 Policy of Truth och 10 Globbal Trustworthy med i startfältet så såg det intressant ut.

Men loppet bjöd inte på några överraskningar. Diamanten, som ägs av Peter ”Foppa” Forsberg och pappa Kent Forsberg, kördes för kvällen av tränaren Robert Bergh – som kontrollerade händelseförloppet väl.

– Det känns som han har tagit ett steg till, han kommer ut på banan och har mer power än någonsin, sa Bergh efter segern.

Bland de bästa

Hästen, som så sent som 6 juli vann Sprintermästaren i Halmstad, hade inför Fyraåringstestet 15 segrar på 21 starter – och tjänat in över fyra miljoner i prispengar. Efter loppet har ”Foppas” stjärntravare ytterligare en seger och 300 000 kronor till på kontot.

– Han är bland de 3, 4, 5 bästa jag haft. Men de andra har haft sina varumärken, bombat till dödens, tagit i mest i ledning och så vidare. Men den här han vinner på alla sätt det går och alla över alla distanser. Det är så okomplicerat när man åker med honom på trav, sa Robert Bergh till TV12.

Missar klassiska loppet

Med tanke på hur bra Diamanten är hade det varit intressant att se hur han skulle klarat sig i det klassiska travloppet Svenskt Travderby som avgörs i september på Jägersro. Men tyvärr går travpubliken miste om det. Detta efter att man helt enkelt glömt att anmäla hästen.

– Det blev en miss på kontoret helt enkelt, jag vet faktiskt inte ens om jag sett en anmälan dit, det är möjligt att jag gjort det, men det blev en miss kort och gott, har Kent Forsberg sagt tidigare.

Under sändningen fick Robert Bergh frågan vad han tyckte om det – och han var inte allt för bitter.

– Jag har släppt det nu, vi har så mycket annat kul att se fram emot. Jag har tre kavajer hemma [vinstkavajer, reds.anm]. Det är klart att de kanske är lite dammiga, men vi får ladda för en fjärde inom kort, sa han.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!