Markus Myron: ”Är jätteroligt”

TRAV

Solvallas sportchef om lovorden kring den nya banan

Foto: Solvallas sportchef Markus Myron om lovorden från de aktiva efter banomläggningen

Solvallas nya bana hyllas av de aktiva.

Något som så klart gläder banans sportchef Markus Myron.

– Det är naturligtvis jätteroligt att höra, säger han till Trav365.

Under söndagen tävlades det på Solvalla igen, första gången sedan uppehållet den sjunde juli.

Då var det också premiär för Solvallas nya bana – efter banomläggningen.

Efter tävlingarna så hyllas banan av de aktiva.

– Det kommer bli ruggigt bra, säger proffstränaren Jim Oscarsson.

– Jag tror det blir ett av Sveriges bästa underlag, säger travkusken Oskar J Andersson.

Lovorden har så klart inte undgått Solvallas sportchef Markus Myron.

”Har inte varit orolig”

– Det är naturligtvis jätteroligt att höra, jag hoppas också det nått fram till de som jobbar med banan, och det tror jag också det gjort, säger Markus Myron till Trav365 och fortsätter:

– Jag har själv varit väldigt lite involverad, egentligen ingenting, jag får mest bara gå runt och mysa och höra alla lovord. Det är faktiskt lite orättvist om man ska vara helt ärlig.

Var du orolig inför söndagens travtävlingar, hur den nya banan skulle tas emot av de aktiva?

– Jag har inte varit orolig alls för hur det skulle tas emot, tränarföreningen fick ju i ett tidigt skede ta del av projektplanen och de gav tummen upp redan då, det kändes bra. Sedan ska man i nästa skede se till att leveransen blir bra också och här måste jag berömma alla som jobbat med banomläggningen, de har varit fantastiska. Jag hade förmånen att få en ordentlig rundtur när den började bli färdig och det såg oerhört bra ut det man kunde se då, så jag kände mig komfortabel inför den här tävlingsdagen, säger Markus Myron och fortsätter:

– Sedan är det en sak att kolla på banan, och en annan att köra på den, så det var så klart väldigt glädjande när rapporterna om banan kom in från de aktiva under söndagen.

”Klart det blir ett lyft”

Många aktiva hyllar nya banan och proffstränaren Jim Oscarsson säger bland annat att det kändes som ett rejält lyft och att tränare kommer vilja åka till Solvalla och tävla, vad säger du om det?

– Det är klart det blir ett lyft om vi erbjuder en bana man vill komma och tävla på, framför allt är det ett lyft för hästarna om vi lyckas erbjuda en skonsam och fin bana som mår bra på. Det är oerhört positivt i första hand för hästarna, men även för såväl tränare, hästägare och skötare också, säger Markus Myron och avslutar:

– Vi brukar prata om att vi vill att man ska längta tillbaka hit och det gäller alla våra gäster, även hästarna.