Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Mantorp, måndag 31 juli.

Spelstopp V64 19.20

DD 10.53

TV4 Sport 21.30

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 5–11–9–1–2–12–10–3–7–4–6–8.

Kommentar: Vilka DD-lopp vi har att se fram emot – det är ju inte sämre än vilken storhelg som helst (på gott och ont)! Eftersom ledningen är en viktig position i ett travlopp är det Dream Night Palema som får tipset. Hårdare emot nu men han har vunnit åkandes från spets de två senaste ­gångerna. Born Unicorn är kanske bästa hästen. Starkt av honom att vara så fin senast men tanke på att han lätt kunde ha fått en mental knäck i sina försök att haka på Coin Perdu näst ­senast. Da Pepperboy och Husse Boko är fina båda två.

✓ DD-2

Rankning: 1–8–6–5–2–4–11–9–10–3–7–12.

Kommentar: Trots att vi inte har Monark Newmen som spetsfavorit tippar vi honom. Det kan bli full körning från början och då kan han slinka ut bakom. I så fall har det också ­varit bra att inte vara med och gasa från början. Muscle Hustle har börjat fungera, vi tar inte i när vi skriver det. Med de två nämnda från luriga lägen är det många om budet.

✓ DD-systemet 3 rader

DD-1: 5–11–9–1.

DD-2: 1–8–6–5.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Dream Night Palema är stor spetsfavorit.

DD-2: Monark Newmen är inte så explosiv första ­stegen men om konkurrenterna tror att de ska kunna glida ­förbi ­honom misstar de sig, om de ”glömmer” att ladda kan ­Monark Newmen hålla ledningen. Om det laddas är såväl Test Drive som Havbergs Knight och Handsome Brad snabba ut. Gareth Boko likaså. Men det kostar kanske för ­mycket för honom från sjättespår? Och så har vi Muscle ­Hustle, ­kanske snabbast av alla. Men åttonde … med så många startsnabba invändigt, det borde inte gå.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Husse Boko.

DD-2: Muscle Hustle.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel