’Spikas i försöket – han tar hem rubbet’

TRAV

Fernlund inför Sprintermästaren: ”Inte lika sjärnfylld som vi är bortskämda med”

1 av 3 | Foto: Diamanten spikas i försöket till Sprintermästaren.

Ingen Nuncio. Ingen Uncle Lasse.

Årets upplaga av Sprintermästaren är inte lika stjärnfylld som vi blivit bortskämda med.

Idrottsstjärnornas hästar i fokus – jag tror Hasse Backe får jubla högst.

Oerhört profilstarka vinnare har publiken på Halmstadtravet fått se de senaste åren i Sprintermästaren, för du minns väl Uncle Lasses enorma uppvisning förra året?

Typ årets travhändelse 2016.

Årets upplaga håller bra klass, konstigt vore annars, men någon Uncle Lasse finns inte riktigt med och den där ståpälsen kommer förmodligen inte bli lika stark som för ett år sedan.

Jag tror Stefan ”Tarzan” Melander, som dominerat Sprintermästaren de senaste två åren med Uncle Lasse och Nuncio, kan ha vinnaren även i år.

Lennartssons lovord flödade

Dominion Beach, delägd av fotbollsprofilen Hasse Backe, har jag gått och väntat på och han har faktiskt inte vunnit sedan uppvisningen i debuten på svensk mark då kusken Per Lennartsson var lyrisk.

Lovorden ville aldrig ta slut, det liksom bubblade i en annars så sansad Lennartsson.

Nu hoppar Örjan Kihlström upp bakom hästen – och det är dags på allvar.  Jänkarvagnen åker på sägs det, behöver jag säga mer?

Kapaciteten finns, formen sitter där och han är min vinnare av Sprintermästaren 2017.

■ ■ ■

V75-omgången – lopp för lopp:

V75-1: Svårt lopp inleder, där jag gillar fyraåringarna Rigel Face och Nicky Flax. De två har potential och styrka att gå långt, men inga hästar jag vågar lita på och garderingen känns given. Generaal Bianco, också en fyraåring, var fantastiskt fin senast.

Jag spelar för skräll – och streckar många.

V75-2: Peter ”Foppa” Forsbergs oslipade Diamanten är gnistrande fin, och alldeles underbar att skåda på en travbana. Han vann Kungapokalen efter en genial styrning signerad Christoffer Eriksson, och nu är ”pappa” Robert Bergh sugen på att vinna ett storlopp med stjärnhästen.

Han hamnade i ett väldigt passande uttagningslopp, konkurrenterna får han inte bendarr av och chansen är god. Bergh kör offensivt – jag spikar på liret!

Kolgjini kommer sätta färg

V75-3: Här finns ett spännande speldrag, för United Love är hur intressant som helst tillsammans med Björn Goop. Han svarade för en fin prestation på Vincennes travbana utanför Paris senast, och sådana insatser brukar ge hårdhet för att räcka på svensk mark.

Paul the Apostle hyllar man i träningsjobben och han ska eventuellt få ett nytt huvudlag på sig för att öppna så snabbt som möjligt bakom startbilen.

Det mest givna är att Lutfi Kolgjini kommer att sätta färg på loppet med Rajesh Face, och Gandhi Boko är ständigt underskattad.

V75-4: Överlägset högst klass på det här uttagningsloppet. Make-themark är kanske favorit till att ta hem hela klabbet, men jag är ju förtjust i ”ponnyhästen” Dominion Beach. Han är liten – men storleken har ju ingen betydelse sägs det ju och han måste med på kupongen. Muscle Hustle och Sliding Home lurar där bakom. Sammanfattningsvis: Vilket race!

V75-5: Kash Brodda är ett fartmonster, och nu gör hon comeback efter en tids vila. Emellanåt vägrar hon att trava, men är hon på humör och fungerar så tror jag att favoriten Southwind Feji, som aldrig förlorat på sju försök, får sin segerrad bruten.

Peter Untersteiners sto brukar dessutom gå bra efter uppehåll och är given som förstahäst för mig.

60 meters försprång räcker inte

 V75-6: Alfas da Vinci hade några tveksamma månader men är nu tillbaka – kanske finare än någonsin? Intrycket runt slutsvängen senast, då Joakim

Lövgren laddade upp sin häst i ryggar för att sedan låta honom explodera förbi sina konkurrenter, var travgodis.

Detta lopp blev inte ens fullt, varför är en bra fråga, men det gynnar nioåringen som trivs som fisken i vattnet då han får smyga i ryggar och sedan flyga under slutvarvet. Ready Ribb och Ulisse Kronos är tuffa utmanare som startar med 60 meters försprång, men jag tror inte att det spelar någon roll.

V75-7: Läckert stolopp avslutar, och jag nämner två hästar. Galactica är ett av mina favoritston, det vore häftigt om hon fick vinna, men Treasure Kronos tror jag ”alltid” på och Christoffer Eriksson är revanschsugen tillsammans med ägarna efter fiaskot med Jerry Riordans treåring Vanquish Kronos som svek i E3-finalen i lördags.

V75 från Halmstad med uttagningslopp till Sprintermästaren sänds i TV12 på torsdag klockan 19.

✓ Patrik Fernlunds V75-system

V75-1: 1, 3, 4, 5, 7, 8, 9 (2, 6)

V75-2: 7 Diamanten (4, 8)

V75-3: 1, 4, 5, 6 (7, 8)

V75-4: 1, 3, 5, 6, 7 (4, 2)

V75-5: 2, 3, 5, 6 (7, 1)

V75-6: 12 Alfas da Vinci (1, 2)

V75-7: 1, 3, 4, 7 (2, 9)

2 240 rader/1 120 kronor