Sportbladets V86-tips

Expertens tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Solvalla och Åby, onsdag 6 september

Vanquish Kronos är en av V86-spikarna.
Vanquish Kronos är en av V86-spikarna.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Åby, 6 september.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG24 17.45

V86-1

Loppet

Ett rent tvåhästarslopp.

Tipsettan

Det kan mycket väl bli så att Waffle ­Cone tar sig till ­ledningen ­direkt och håller ­undan. I så fall står vi där med lång ­näsa, för vi tror ­betydligt mer på ­Vanquish ­Kronos som förvisso fick stryk av Waffle ­Cone ­senast men som gjorde ett ­riktigt topplopp. Nu tycker vi att ­omständigheterna talar för Vanquish Kronos – även om risken som sagt är att Waffle Cone sprintar till ledningen –med 500 ­meter längre distans samt en sämre kusk bakom ­Waffle ­Cone. Vi är helt enkelt inne på att ­Vanquish Kronos kan vara starkare från dödens den här ­gången, även om hon inte var det senast hon mötte Waffle Cone.

Motbuden

Waffle Cone gör allting rätt men känns som hon är allra bäst på sprinterdistans, även om hon vann på medeldistans näst senast. Vi går emot henne den här gången och vi gör det framförallt för att vi tror att hon blir favorit, för i så fall ligger helt klart spelvärdet på Vanquish Kronos. Skulle det dock på ­onsdag, när vi har en strecklista att gå på, visa sig att vi har fel i streckanalsysen, ja då är vi beredda att omvärdera.

Skrällbudet

Vi tror inte på skräll men Flight Lane är väl den av de övriga som får tillmätas bäst chanser. Hon var bra ­senast och har hela tiden matchats mot hårt motstånd, så på den punkten behöver hon inte frukta ­något.

Spetsbud

Waffle Cone är så startsnabb att det är svårt att inte tro på henne i spetsstriden. Men viss chans att svara ut Waffle Cone tillmöter vi Vanquish Kronos.

! Statistik­vinnaren

Waffle Cone.

Vår rankning

  4 Vanquish Kronos

  8 Waffle Cone

  6 Flight Lane

  7 Vanilla Kronos

  2 Kiss Me Tooma

  1 Madonna S.T.

  5 Elsa America

  3 Xita Lavec

V86-2

Loppet

Trots galoppen näst senast tycks tränaren ha hittat rätt med balansen på U.Bergs Svante.

Tipsettan

Vi har väntat länge på att det ska lossna för ­fine U.Bergs Svante men nu verkar det ­vara på gång, hade han ­inte galopperat näst ­senast hade han ­mycket väl kunnat ha två ­raka. ­Senast var han ohotad från ledningen. Repris?

Motbuden

Sedin är fin och med tre lopp innanför ­västen bör formen alltjämt vara i stigande. Global Trustful har inte blivit så bra som vi trodde men hon gör det ändå helt okej. Spåret kan bli en fälla, men om det å andra sidan löser sig kan läget vara riktigt bra.

Skrällbudet

Unbearable har sett fin ut i de senaste starterna.

Spetsbudet

Inga startraketer i loppet men U.Bergs Svante kan öppna rätt så bra och har därmed fin spetschans.

! Statistik­vinnaren

Leonardo Vici.

Vår rankning

  3 U.Bergs Svante

  6 Sedin

  1 Global Trustful

  9 Dante Sisu

10 Unbearable

  2 Butterfly Center

  5 Sigel Doc

11 Leonardo Vici

  4 Morris

  8 Motoyi Goj

  7 Iller Tooma

12 Blue Money

V86-3

Loppet

Lärlingslopp.

Tipsettan

Sambuca Knight vann mycket lätt från ledningen senast. Häst mot häst är det här en mycket bra uppgift för honom. Men från bakspår med en orutinerade kusk är han inget spikförslag för oss.

Motbuden

­Canappealformore har bra form och ­perfekt läge. Uraia har inget vinnarläge men är så pass bra att det kan gå vägen ändå.

Skrällbudet

Viggo Laday räcker normalt inte mot de bästa men i ett lopp med rätt så osäkra kuskar kan spåret och ­andra faktorer mycket väl bli avgörande.

Spetsbud

Canappealformore är nog som allra bäst på sprinterdistans men det känns ändå troligt att han provar i ledningen den här gången, och då tar han i så fall emot Flirt Fortuna i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Uraia.

Vår rankning

10 Sambuca Knight

  2 Canappealformore

12 Uraia

  3 Flirt Fortuna

11 Mitos Gold

  1 Viggo Laday

  9 Mårten Marje

  7 Ingi Nalan

  8 Lightning Photo

  4 Rap A.D.

  6 Ronnie O’Suliivan

V86-4

Loppet

Fullvuxna 2 640 meter. Ändå svårt för tilläggs­hästarna att hinna fram till de främsta på start?

Tipsettan

Tiger Williams har ­visat så gott som ­konstant toppform ­sedan han bytte ­tränare i början av året. Han är inte spetsberoende men här ser det ut som om han skulle ­kunna köra sig till spets och det är klart att det i så fall ökar hans seger­chanser ytter­ligare.

Motbuden

Volocity de Vie är en bra stayer som har det ­lite ­svårare nu när han kommit upp i klasserna. Det här är dock inte det tuffaste sällskapet i klassen. Da ­Vinci Boko är gedigen. I ett litet fält är det inte ­otänkbart att han kan plocka in 20 meter på de två första­rankade.

Skrällbudet

Nose Gear blir nog inte så betrodd med tränaren i sulkyn men vi är inne på att det faktiskt kan vara en fördel eftersom det är troligare att denne kör ett spårsnålt lopp. Något som kan vara ett segerrecept.

Spetsbudet

Tiger Williams är den mest troliga ledaren.

! Statistik­vinnaren

Volocity de Vie.

Vår rankning

  3 Tiger Williams

  4 Volocity de Vie

  6 Da Vinci Boko

  5 Nose Gear

  7 Labero Broline

  9 Mind Your Face

  1 E.V.Gingin

  8 Nato Dream

  2 Coktail Chip

V86-5

Loppet

Fina treåringar.

Tipsettan

Neelix ströks för en sårskada inför ­försöken i E3 för en ­månad sedan. Det bör inte ha varit så allvarligt, han bör ­inte ha tappat så mycket. Tvärtom kan han till och med ha mått gott av uppehållet. Spåret är perfekt nu och som vi läser loppet har han bra chans att ta hand om ledningen. En häst av ­Neelix kaliber är inte lätt att passera från den positionen. Vi garderar Neelix men tycker att man kan fundera på honom som spikförslag.

Motbuden

Lucifer Lane har gjort allt rätt i år och när han senast blev oplacerad var han helt ursäktad. Vi vet ­inte vad han har för uppgifter kvar resten av säsongen men förutsatt att han ska vara med i de stora lopp som finns kvar känns den här starten aningen onödig – hans trettonde för säsongen. Samtidigt är han, trots en del tunga resor, föredömligt körd och en häst med hans kapacitet kan aldrig räknas bort. ­American Cheque verkar vara en säker travare som alltid ­levererar bra insatser.

Skrällbudet

Tristan Cesar? Men då krävs hårt tempo.

Spetsbud

Nellix. Annars Flying Fortuna eller Lucifer Lane.

! Statistik­vinnaren

Neelix.

Vår rankning

  2 Neelix

  4 Lucifer Lane

  7 American Cheque

  3 Flying Fortuna

  5 Complete

10 Tristan Cesar

  8 Transcendence

  9 Muscle Lane

  6 Betting Superstar

  1 Lovely Vacation

V86-6

Loppet

Treåriga ston, åtminstone en som verkar lovande.

Tipsettan

Vi tyckte inte att ­Romance Amok övertygade helt i ­sina ­första starter men har verkligen fått ­revidera den upp­fattningen, så till den grad att vi hade sett henne som ett ­givet spikförslag i det här loppet – om det ­inte hade varit för det dåliga spåret. ­Avslutningen senast var av allra bästa märke, och nu är det enklare emot.

Motbuden

Unique Madonna gör det bra och vi rankar upp henne trots att hon är tränarkörd den här gången. Hanna har lite dunkel form men kan mycket väl nå ledningen ifall kusken är sugen på att prova där.

Skrällbudet

Bravo Qira. Kuskminus förvisso, men snabb, fin häst.

Spetsbud

Bravo Qira frontar. Hanna får överta, eller inte?

! Statistik­vinnaren

Mellby Flash.

Vår rankning

  8 Romance Amok

  6 Unique Madonna

  4 Hanna

  5 Ensemble Am

  3 Bravo Qira

  2 Havefunwithme

12 My Angel Laday

10 Exit Light

  7 Nunna

11 Mellby Flash

  1 Supermans Girl

  9 Europa Sisu

V86-7

Loppet

Mycket fint långlopp.

Tipsettan

Staro Ivy ­League avslutade mycket bra ­efter sen lucka i samma lopp som ­Comanche Moon vann senast. Han har fått snälla lopp ­några ­gånger i rad och bör därmed vara mogen ett offensivt upplägg nu. Han har bra chans om han inte hamnar illa till från start, något som det finns risk för.

Motbuden

Comanche Moon ser fräschare ut nu. Senast av­gjorde han lätt via open stretch efter en fin resa. Han lär ta ­ledningen och sedan kan han välja om han vill köra där eller välja samma upplägg som senast. Oavsett ­vilket är Comanche Moon ett givet segerbud. ­Valentino Strix vinner inte så ofta men han gör hela tiden bra lopp och är med där framme. Det fattas inte så ­mycket till att han får kliva högst upp på prispallen. ­Aileron återkommer efter ett litet uppehåll. När han varit som bäst tidigare under 2017 har han varit mycket bra. ­Zoko Lane har gått bra men kan nog ännu bättre.

Skrällbudet

Max Not Sand har ett bra spår och fin form. Det krävs mycket för att han ska kunna vinna men förutsättningarna gör att det åtminstone finns en möjlighet.

Spetsbudet

Comanche Moon.

! Statistik­vinnaren

Comanche Moon.

Vår rankning

  6 Staro Ivy League

  2 Comanche Moon

  9 Valentino Strix

  7 Aileron

  5 Zoko Lane

  8 Stud Muffin

  1 Max Not Sand

  3 Je t’Aime Ruinart

  4 Omero d’Asolo

10 Peter Bagger

V86-8

Loppet

Hög klass på V86-avslutningen.

Tipsettan

Alcoy har gjort ­fyra starter och vunnit­ ­alla. Han kan öppna ­bakom bilen men går lika bra bakifrån, faktum är att han aldrig gått i ledningen ännu. I ett jämnt lopp är han vårt bästa segerbud.

Motbuden

Coys Rain är fin och blir allt bättre. Vid gardering sex, sju streck.

Skrällbudet

Blir Wide Game underskattad på spåret? Bra senast!

Spetsbud

Vncent Chase är snabb ut och skulle normalt ha varit klar spetsfavorit. Men hans kusk lyckades missa ledningen med startraketen Jeepster förra ondagen och kan därmed bomma även med Vincent Chase. Vi tror helt enkelt mer på Vincent Chase än på kusken i spetsstriden. Jolly Frost, Alcoy, Chianti och Coys Rain är alla snabba ut. Är det så enkelt som att Alcoy avgör loppet direkt?

! Statistik­vinnaren

Chianti.

Vår rankning

  3 Alcoy

  8 Coys Rain

11 Captain Knas

12 Wide Game

  6 Chianti

  1 Vincent Chase

10 Electrical Stom

  4 Castleman

  2 Jolly Frost

  5 Viscount

  9 Royal Navy Neo

  7 Enclave

Nicklassons tips:

SPIKEN

Det första singelstreck vi plitade ner på vår ­kupong var för Vanquish Kronos (V86-1). Det för att vi helt enkelt tror att det är på henne spel värdet lär ligga i ett lopp där vi bedömer att hon har, för att höfta lite, 45 procents vinstchans.

BÄSTA SPELET

Vinnarspel på Staro Ivy League (V86-7). Vi blir förvånade om han blir spelfavorit.

LURINGEN

Nose Gear (V86-4) har bättre form än hans ­tråkiga resultatrad visar. Enklare emot nu.

TÄNK PÅ ATT …

… Waffle Cone (V86-1) har körts av Erik Adielsson i hennes fyra tidigare starter i Sverige. Den här gången körs hon av Adrian Kolgjini.

… Tiger Williams och Da Vinci Boko (V86-4) har mötts två gånger på kort tid. Senast kunde Da ­Vinci Boko inte ta 40 meter på Tiger Williams. Nu står han 20 meter bättre till. Man ska dock tänka på att han inte kunde ta 20 meter heller på Tiger Williams när de två möttes i Rättvik den 10 juli.

… Alcoy debuterade i början på juli och ­gjorde ­sedan fyra starter på kort tid. Inför den här ­starten har han fått vila i nästan en månad och det tror vi är uteslutande positivt.

STORA SYSTEMET

Avd 1: 4 Vanquish Kronos (8–6)

Avd 2: 3 U.Bergs Svante (6–1)

Avd 3: 10–2–12–3–11–1 (9–7)

Avd 4: 3–4–6–5–7–9 (1–8)

Avd 5: 2–4–7–3 (5–10)

Avd 6: 8–6–4–5–3–2–12–10 (7–11)

Avd 7: 6–2–9–7–5 (8–1)

Avd 8: 3 Alcoy (8–11)

5 760 rader/1 440 kr

LILLA SYSTEMET

Avd 1: 4 Vanquish Kronos (8–6)

Avd 2: 3 U.Bergs Svante (6–1)

Avd 3: 10–2–12–3–11–1 (9–7)

Avd 4: 3 Tiger Williams (4–6)

Avd 5: 2 Neelix (4–7)

Avd 6: 8 Romance Amok (6–4)

Avd 7: 6–2–9–7–5 (8–1)

Avd 8: 3 Alcoy (8–11)

30 rader x 10/75 kr

CHANSSYSTEMET

Avd 1: 4 Vanquish Kronos (8–6)

Avd 2: 3–6–1–9–10 (2–5)

Avd 3: 10–2–12–3 (11–1)

Avd 4: 3–4 (6–5)

Avd 5: 2 Neelix (4–7)

Avd 6: 8 Romance Amok (6–4)

Avd 7: 6–2–9–7–5 (8–1)

Avd 8: 3–8–11–12–6–1 (10–4)

1 200 rader/300 kr

DD-SYSTEMET

DD-1: 6 Staro Ivy League

DD-2: 3–8–11–12

V5-LOPPEN, SOLVALLA

V5-1: 10 Holdyourhorses, 5 Wellino Avenue, 6 Davy Jones Sisu. Outs: 2 Lukas Bris. V5-2: 5 Harrington, 4 Whether or Not, 6 Valerie Strix.

Outs: 9 Digital Juice.

V5-3: 2 isco Volante, 3 M.T.Joinville, 7 Havbergs Knight.

Outs: 10 Comte du Pommeau.

V5-4: 1 Zahara Goj, 2 Xperia Knick, 3 Genta.

Outs: 7 Lavidaloca de Vie.

V5-5: 2 Mellby Fantom, 6 Lajos Euro, 7 Above All Gin.

Outs: 9 Goliath.

KUSKLIGAN

1) Örjan Kihlström 62 segrar

2) Jorma Kontio 44

3) Erik Adielsson 36

4) Björn Goop 34

5) Ulf Ohlsson 29

Per Nicklasson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN