Expertens tips – så ska de vinna

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KANAL75

De har krigat och mött varandra hela året.

Nu är det dags för de tolv bästa travlärlingarna att göra upp i Travrondens Guldklocka.

Här är Lennart Forsgrens bästa tips till de talangfulla ungdomarna inför finalen.

– Det är viktigt att man behåller kylan, säger experten.

Travrondens Guldklocka är väldigt prestigefyllt för landets travlärlingar. Under hela året tävlar lärlingarna mot varandra på Solvalla och på onsdag ska de tolv främsta göra upp i tre försökslopp och en final.

”Riktigt stort”

För flera av lärlingarna är det vardagsmat att köra fyra lopp under en kväll, men för vissa blir situationen ovanlig och spänd. Lennart Forsgren, före detta kusk och numera expert i TV4, jobbar med satsningen Travets Talanger där han är med och coachar ungdomarna. Nu ger han lärlingarna sina bästa tips inför den stora dagen.

– Det här är något de gått och laddat för och bara att få köra finalen är stort. Nu kommer det bli ännu större då det är direktsändning i TV4 Sport och det är mycket prestige, alla vill vinna. Det här är något som många av lärlingarna tycker är riktigt stort och det kan vara en fördel för de som är lite mer rutinerade, de kanske är lite coolare och lugnare, säger Forsgren som här under bjuder på sina tre bästa tips:

1. Var kall. Man vill inte gärna köra sig fast i sådana här lopp, många som borde sitta på innerspår kör i andraspår istället. Läs loppets situationer och skaffa dig en fördel. Var inte rädd att köra snällt. Behåll kylan – var kall.

2. Kolla upp dina hästar. Gå in på ATG:s lopparkiv och läs på. Läs in dina egna hästar först och främst.

3. Kolla upp de andra hästarna. Är hästarna innanför mig startsnabba? Hur bra är mina startryggar? Kolla in motståndarnas hästar och hur de gått i loppen.

Publicerad: