V75-skrällen som kan ge miljonerna

Uppdaterad 2012-03-02 | Publicerad 2012-03-01

Carolina och hennes stjärna jagar seger på V75 – berättar om chanserna

En Ferrari kan leda till en annan.

Med jackpott på V75 kan en ensam vinnare ro hem 50 miljoner kronor.

– Med en passande ryggresa kan Super Ferrari vinna, säger tränaren Carolina Forsberg.

Kommer ni ihåg travhästen Mattis Snix som härjade på V75 i början av 2000-talet?

Nu är tränaren, Carolina Forsberg, tillbaka i hetluften igen.

Med den sjuårige valacken Super Ferrari kan det återigen vara dags att få äntra vinnarcirkeln i travets elitserie.

På lördagen startar hästen från ett passande utgångsläge och kan vara ett roligt streck för de som jagar miljoner på V75.

Kräver smyglopp

På en gård strax intill Axevallas travbana håller amatören Carolina Forsberg till. Med endast en häst i träning ser hon fram emot en spännande lördag då Super Ferrari gör V75-debut.

Hästen har visat fin form i vinter och spurtade vasst som trea i sin senaste start. Vid segern gången innan var det också ett lopp i ryggar som var melodin. Något som enligt tränaren är väsentligt för hur hästen agerar.

– Jo, det måste verkligen till en smygare för att han ska komma till sin rätt. Det är en lite speciell häst som inte är riktigt mogen i sitt agerande. Han började karriären på bästa möjliga sätt, därefter har det gått sämre. Men nu är formen fin och jag blir inte överraskad om han dyker upp där framme, säger Forsberg.

"Det är en speciell häst"

Efter att ha börjat tävla först i december som fyraåring fick Super Ferrari en flygande start på tävlingsbanan med fem segrar på sina första åtta starter innan det tog stopp och hästens formkurva gick nedåt.

Under de senaste månaderna har det tagit fart igen och i början av februari var det alltså äntligen dags för en ny triumf.

– Tyvärr är han som en två- treåring i den mentala statusen. Det går till exempel inte att starta honom med voltstart, då är han väldigt svår att reglera. Det är en speciell häst det här, men han blir väldigt sällan trött. I de två senaste starterna har det funnits mycket krafter kvar i mål.

Hästen har aldrig gått utan skor, blir det någon ändring till den här starten?

– Nej det blir det inte. Han funkar väldigt bra med aktuell balans.

Hur ser du på lördagens uppgift?

– Självklart hoppas vi på en fin prestation. Med ett passande lopp i ryggar och lucka till slut kan han givetvis vara med i tätstriden. Han har så pass fin form.

Taktiken?

– Han är snabb ut och det är nog inte helt omöjligt att vi kommer till ledningen. Kommer han dit släpper vi garanterat. Han trivs inte där eller ute i spåren, säger Carolina Forsberg.

Över Axevallas långa upplopp har många skrällhästar hittat loss genom åren och det var här som en spelare tog hem V75-rekordet på 67 miljoner kronor för exakt två år sedan.

Kanske kan en Ferrari som vill spara växlarna till slutrakan vara hästen som fixar miljonutdelning denna lördag?

Filip Svensson/ Kanal 75