Sportbladets V75-tips

TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens tävlingar på Bergsåker.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Mr Picolit kan nog bara besegras av sjukdom.

Tipsettan

Det enda som gör loppet lite intressant är att Mr Picolit inte startat på länge och att formen därför är dunkel. Senast han kom till­baka efter vila för­lorade han, i årsdebuten, men då var han å andra sidan sjuk, det ska vi väl inte tro att han är den här gången. Frågetecken till trots känns han som en given spik.

Motbuden

Det som ytterligare talar för Mr Picolit är att de ­tuffaste konkurrenterna har fått bakspår, annars är normalt sett Main Kronos och Saston de två hästar som kan utmana om segern.

Skrällbudet

Elles W.Phedo har bra kapacitet men hon har fått ett ännu sämre läge än de främsta utmanarna.

Spetsbudet

Mr Picolit, alla dagar i veckan.

! Statistik­vinnaren

Mr Picolit.

V75-2

Loppet

Så jämnt lopp att vi helst inte tar ställning.

Tipsettan

Vi var lite inne på Bodo di Quattro redan förra gången men då galopperade han. Borde normalt sett sköta sig och har i så fall inte ­sämre chans än någon ­annan i loppet, fast inte så mycket bättre heller.

Motbuden

Jameson Broline såg fin och segerfarlig ut senast men stumnade ­lite sista biten, möjligt att han behövde även det loppet för att komma tillbaka till toppform efter lång ­vila. Åke Svanstedts två hästar, Harpos Rockland och Com Valle kan nog anses som rätt jämnbördiga under rådande omständigheter.

Skrällbudet

Det är några bra, Bolt och Aponia Boko, som rankas ner på grund av de dåliga spåren, men som ingalunda är chanslösa.

Spetsbudet

Golden Sid. Taktiken står skriven i himlen.

! Statistik­vinnaren

Harpos Rockland.

V75-3

Loppet

Svenskt mästerskap för kallblod lär bli en uppvisning av Hallsta Lotus.

Tipsettan

Det är svårt att ­lägga ut texten om ­Hallsta Lotus, vi menar: hur många sätt kan man uttrycka att en häst är stenklar på? Men Hallsta Lotus har ju förlorat en gång i år invänder någon. Ja, och han kan göra det igen, men chansen/risken är så liten att det inte finns någon som helst anledning att gardera. Om han så är 91-procentare på strecken motsvarar inte det segerchansen – för den är högre än så.

Motbuden

Ta bort Hallsta Lotus och vi har ett vidöppet lopp där nog alla kan vara med och göra upp beroende på resa.

Skrällbudet

Rino Dox är en av många som jagar en plats.

Spetsbudet

Hallsta Lotus så fort kusken vill köra till för att överta.

! Statistik­vinnaren

Hallsta Lotus

V75-4

Loppet

Åke Svanstedt har åter, liksom i V75-2,  två hästar med. Kan bli så att dessa låser loppet för övriga.

Tipsettan

Paying Guest vann på fint sätt på ­distansen senast. Då efter en smygresa. Nu har han spetsläge och skulle han försvara ledningen körs han nog där, och släpper han är det nog bara till stallkamraten Paladin Sisu.

Motbuden

Övriga konkurrenter får ställa sitt hopp till att någon lyckas lura Paying Guest på ledningen. Amiral d’Inverne gjorde en stark insats senast. Eklas ­Superior har visat att det är en häst med kapacitet för att klättra en bra bit genom klasserna.

Skrällbudet

Fast Pay är en liten besvikelse men vi tror att han kan.

Spetsbudet

Ingen som har bevisat någon vidare startsnabbhet, därför öppet. Paying Guest har bästa spåret, kan ­Jorma Kontio som haft innerspår x antal tusen gånger vända bort konkurrenterna?

! Statistik­vinnaren

Quite Charming.

V75-5

Loppet

Lärlingslopp men ändå Åke Svanstedt i huvudrollen.

Tipsettan

Braås Palema står oförskämt bra inne i loppet.

Motbuden

The Editor leder runt om, eller smyger i rygg?

Skrällbudet

Victoria Fame?

Spetsbudet

The Editor. Släpper till Braås Palema?

! Statistik­vinnaren

Braås Palema.

V75-6

Loppet

Sundsvall Open Trot blev som en mycket bra guld­division, men inte så bra att det borde locka så pass mycket folk att arrangörerna på Bergsåker återigen kan låtsas att det är 20 000 på plats.

Tipsettan

Egentligen talar det mesta för Sebastian K. efter spårlottningen. Åke Svanstedt (vem annars?) är mer eller mindre lyrisk har vi förstått när det gäller Sebastian K. och som han gick i debuten för Svanstedt i Hugo Åbergs kan vi förstå honom. Det är svårt att se vem som ska kunna plocka ner Sebastian K. från ledningen. Å andra sidan är det det lilla som talar emot Sebastian; att han faktiskt aldrig trivts i ledningen. Vi tror på klar bättring på den punkten nu när han är hos Svanstedt men väljer ändå, efter tvekan, att dubbla systemet.

Motbuden

Sanity svarade nämligen också för en storstilad ­insats i Hugo Åbergs senast, då han efter att han hamnat djupt i kön kryssade mellan hästar på upploppet och hann fram till en fjärdeplats. Det är troligt att han här får rygg på ledande Sebastian K. och även om han då behöver en del tur för att få luckan är det hans bästa chans att utmana om segern. Av övriga är det få som kan sågas, men Amaru Boko och Friction höjer sig.

Skrällbudet

Spring Erom, för att han alltid ger allt.

Spetsbudet

Sebastian K.,annars Amaru Boko.

! Statistik­vinnaren

Viola Silas.

V75-7

Loppet

Spännande spellopp, vi har draget, hoppas vi.

Tipsettan

Caliber T.T. spurtade starkt senast och är på väg tillbaka till samma nivå som för ett år sedan, innan skadan som stoppade honom i tio månader var det här på Bergsåker han gjorde, och vann sin senaste start. Då som nu, hoppas vi, från ledningen.

Motbuden

Tidied Accelerator är fruktansvärt bra men han kan väl inte vinna med tunga resor varje gång, har han verkligen en insats till som den senast i sig? Golden Boy är snabb ut men minst lika bra med en ryggresa som han är i ledningen. Ariel Boko hoppas på tokkörning i täten eftersom hon är vassare till slut än hon är från början.

Skrällbudet

Vi varnar åter för underskattade Flip a Coin.

Spetsbudet

Det är många som kan öppna snabbt men vi har förhoppningar om att Caliber T.T. kan hålla ledningen.

! Statistik­vinnaren

Ed You.