Målfotot som gav spelaren 1,5 milj

TRAV

Beskedet slog ner som en bomb i går kväll i den lilla orten Surahammar.

Spelaren i den lilla kiosken Spelhörnan hade vunnit 1,5 miljoner kronor på nya spelet V86.

– Wow, vilken grej, jag tror jag vet vilka som vunnit, säger Madelene Elfving i butiken.

Foto: Roger och Madelene Elfving som driver Spelhörnan i Surahammar.

V86 på Solvalla blev en dramatisk omgång med flera svårfunna skrällar. Bland annat vann toppkuskarna Jorma Kontio och Åke Svanstedt med rysarna J.Bo Andover och Nelli Cobell. Utdelningen drog i väg till 1,35 miljoner kronor för åtta rätt. En spelare i Surahammar, en ort i Västmanland med knappt 10 000 invånare, lyckades med konststycket att sätta åtta rätt med en Spik-Harry för 96 kronor, och vann 15 000 gånger pengarna. Spelaren valde själv ut tre spikar och lät Harry Boys dataprogram ta ut hästarna i de andra fem loppen.

– Wow, det här var riktigt kul. Det var in ett gäng i går i butiken och spelade Harry Boy, de tisslade och tasslade om sina spikar och jag tror jag vet vem det är som har vunnit, säger Madelene Elfwing.

Hur väl känner du den som vann?

– Det är en stamkund jag tror har vunnit. Han är jätteduktig på att tippa, så det här är inte bara en slump.

Även en spelare i Kattarp utanför Malmö fick in en miljonvinst med hjälp av Spik-Harry. Insatsen var 720 kronor och spelaren valde ut en spik själv, belöningen blev 1.449.000 kronor.

– Vad roligt med en ny storvinst! Det är inte länge sedan vi hade en spelare som vann åtta miljoner på lotto, säger Berit i butiken.

Omsättningen på V86-spelet, som kritiserats på en del håll, var 15,5 miljoner kronor vilket var en liten ökning mot samma V64-omgång ifjol.