Spelade för 150 kr – fick böta 20 000

TRAV

Han spelade på konkurrentens häst – och fick 20 000 kronor i böter.

Nu lämnar Göran B Andersson, 58, in sin licens.

– Jag är helt knäckt, hela den här sagan är sjuk, säger Andersson till Trav365.

Göran B Andersson, 58, har under flera årtionden varit en omtyckt och välkänd travprofil. För snart en månad sedan startade hans häst Jezira i ett lopp på hemmabanan Mantorp och galopperade. Inget konstigt med det, men påföljden av loppet blev dyr för Andersson. Tränaren fick efter loppet 20 000 kronor i böter för att uppenbart avsiktligt brutit mot gällande bestämmelser. Andersson hade spelat 100 kronor vinnare och 50 plats på konkurrentens häst, Utopia Composite som tränas av Anderssons arbetsgivare, Jan Hellstedt. Hästen stod i 1.80 i odds, och galopperade även hon bort sig. Andersson lade in spelet själv – och i den vevan var det någon som anmälde Andersson. För några dagar sedan kom domen, en dom som travprofilen är mycket ledsen och besviken över.

– En kille i Gränna hade skickat med 150 kronor för att jag skulle spela åt honom. Jag gjorde det och det är så sjukt alltihop. Jag är bara en förlorare hela tiden, och jag vet inte hur man gör i sådana här lägen. Jag har inget gjort, men det känns som att man mördat någon. Inte fan spelar jag åt mig själv på någon annans häst då jag har en egen med, säger Andersson.

”Mår skitdåligt”

Han fortsätter:

– Det är skillnad om jag hade spelat 5 000 kronor på mig själv, men nu fattar jag ingenting. Både summan och hela sagan är sjuk. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är helt knäckt. Jag är oskyldig för den här skiten och jag mår skitdåligt.

Vad skulle du ha fått för straff tycker du?

– Jag vet inte men de kunde väl ha sagt åt mig, gett mig en varning. Vad som helst, men att få det bötesbeloppet är helt ofattbart, säger Göran B Andersson till Trav365.

Lämnar proffslivet

Efter händelsen har Göran B Andersson nu lämnat in sin proffslicens, och kommer i fortsättningen bara att köra amatörlopp. Andersson har under 2012 kuskat in över 300 000 kronor, och bland annat kört flera hästar åt kompisen Jan Hellstedt.

Göran B Andersson kommer överklaga domen.