Sportbladets V75-tips

TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens V75-tävlingar på Gävle.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Ett av de bästa bronsdivisionslopp som körts?

Tipsettan

Perfect Toll blev trött senast, och det var första gången i hans nya regi som vi såg att han faktiskt kan bli det. Tufft läge nu men för hans del kan han glatt konstatera att ingen av de värsta konkurrenterna heller hade någon vidare tur i spårlottningen.

Motbuden

Förutom Perfect Toll tycker vi att det är tre hästar som höjer sig kapacitets­mässigt, och det är Ardi Boko, Balticas Yahoo och Quick Razz, men då alla tre fått bakspår, med ­extra minus för Quick Razz, petar vi in Kalypso Face, spets­favoriten, högt i ranken.

Skrällbudet

Hamras One More? Om han får smyga länge.

Spetsbudet

Hamras One More och Borga Baron är startraketer men vi ger ändå Kalypso Face goda möjligheter att hålla ut dessa.

! Statistik­vinnaren

Balticas Yahoo.

V75-2

Loppet

Candor Hall står på något sätt för klassen i gänget.

Tipsettan

Det har tagit ett tag men nu börjar Candor Hall på allvar löpa upp till det som han visade redan i början av karriären – att han är en häst med förutsättningar att gå långt i karriären. Oavsett upplägg ger vi honom en bra chans att reda ut denna uppgift.

Motbuden

Hallelujamoment F. matchade Candor Hall in på linjen senast. Hade han haft ett bättre spår hade vi nog känt oss tvingade att dubbla med honom på systemet.

Skrällbudet

Jocke är en mycket kapabel häst som visat tveksam form. Har tränaren ett äss i rockärmen?

Spetsbudet

Candor Hall kan öppna om han laddas men mest troligt är att han i så fall får överta efter en bit, när start­rusningen lagt sig och de inledningsvis spets­sugna, typ Makes People Talk, visat att de vill släppa.

! Statistik­vinnaren

Hallelujamoment F.

V75-3

Loppet

Tunn gulddivision.

Tipsettan

Det är inte att rekommendera att spika en häst som man inte vet vart i loppet den ska ta vägen. Vi gör ett undantag här. Lite rädda för att Beanie M.M. ska hamna illa till är känslan ändå att han krossar det här gänget. Han har visserligen inte haft resultaten med sig på slutet men in­trycket har ändå varit att formen är på topp. Nu är mot­ståndet mycket lättare än vad han är van vid.

Motbuden

Om Beanie M.M. kommer bort kan nog det mesta hända. Monster Drive känns klart formstarkast men åttondespåret kan ställa till det även för denne start­raket. Timetosaygoodbye är normalt sett både ett spets- och ett vinstbud.

Skrällbudet

När ska Rakas hitta formen som gav så stora framgångar i fjol? Ingen ljsuning senast. Nu?

Spetsbudet

Det är inte så många som tar en längd på Isak C.D. men normalt sett släpper han. Inte heller Rakas laddas, eller? Nja, vi tror mest på Zlatan Blou i spets­striden, men här är det många om budet.

! Statistik­vinnaren

Zlatan Blou.

V75-4

Loppet

Ett på alla punkter högkvalitativt lopp.

Tipsettan

Super Karma var ute mot stenhårt motstånd senast men hade ingen bra dag och vi fick inget bra besked om hur han står sig mot de bästa i kullen. Ganska bra tror vi med tanke på vad han tidigare visat och även om han efter den senaste insatsen är ett litet frågetecken för­tjänar han tipset.

Motbuden

Rite on Win har alltid varit fin men de två senaste insatserna har varit extra plusbetonade, senast hade han nog knäppt ledande Future Love om inte kusken valt fel väg på slutrundan.

Skrällbudet

Vi varnar för fine Chase Dreamcatcher som kan ­flytta på sig om luckan dyker upp i tid.

Spetsbudet

Geting Sånna eller Digital Darling, med ett klart plus för den senare.

! Statistik­vinnaren

Super Karma.

V75-5

Loppet

Spännande kallblodslopp.

Tipsettan

Bottem Faks tippas på att han är spetsfavorit …

Motbuden

… men vi tror att både Cali Maks och Edolles Malte är bättre hästar.

Skrällbudet

Höstbo Fredrik står bra till, även om det ­inte ser så ut.

Spetsbudet

Bottem Faks?

! Statistik­vinnaren

Bottem Faks.

V75-6

Loppet

Korta E3-finalen.

Tipsettan

Noble Knight avslutade visslande i sitt försök och har verkligen visat sig veta var mål­linjen är belägen.

Motbuden

Quid Pro Quo var den som fick ge sig i ­sista steget mot ­Noble Knight i försöket. Han var bra ändå och ser trots bakspåret ut att kunna få en fin ­resa. Sedan biter hans spurt bra. Global Offshore är spetsfavorit från sitt innerspår men vi hoppas att det blir friskt tempo från start, något som i så fall skulle gynna de två vi sätter främst i ranken. Pojke Kronos är bra nog att kunna vinna från de flesta positioner.

Skrällbudet

Casanova Boko svarade för en toppinsats i försöket.

Spetsbudet

Det blir nog svårt att ta en längd på Global Offshore från start, även om det inte råder brist på startsnabba konkurrenter.

! Statistik­vinnaren

Pojke Kronos.

V75-7

Loppet

Toppsport även i den avslutande avdelningen.

Tipsettan

Trots att han är segerlös efter fem starter i år får fjolårets segermaskin Mellby ­Sambuca tipset. Han lär inte ha några stora problem att ta ledningen och då är Åke Svanstedts hästar alltid svårpasserade.

Motbuden

True Advantage tål grovjobbet men vore nog tacksam om någon annan tog på sig den rollen. Parkin ­exempelvis. Om han hittar ut tidigt lär taktiken vara given: då är det fram och trycka ledaren mör som gäller. En tuff uppgift men är det någon som kan ro den i land är det Parkin. Hårt tempo kan bädda för lägesgynnade Francais du Gull och snabba Dont Wear Pjs.

Skrällbudet

Blir det riktigt överpacat kanske till och med Indigo Broline kan komma in i matchen.

Spetsbudet

Mellby Sambuca.

! Statistik­vinnaren

Indigo Broline.