Tränaren: Blir det lite körning ska vi vara med

TRAV

Hallå där, Tomas Johansson...

...tränare på Mantorp som startar björnstarke 8 Livi Barcelona i ett lopp över kort distans i Solvallas V64-1. Vad har du i bakfickan egentligen?

Foto: Livi Barcelona.

– Det här loppet låg bra i tiden nu när vi siktar på Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen (ett lopp över tre kilometer). Det skulle bli för långt dit utan ett lopp emellan och det här ger honom förhoppningsvis lite fart i benen.

Annars har han bara startat en gång på kort distans på 52 starter. Varför har det blivit så?

– Han är stark och det har liksom inte funnits någon anledning att leta korta lopp åt honom. Även om jag inte tror på så bra chans att vinna loppet (V64-1) ska det bli roligt att prova. Han har blivit snabbare från start och det hade varit intressant att testa startsnabbheten. Men nu fick han det sämsta spåret så det ger vi upp nu. Han kommer även att gå med skor för första gången sedan han var fyra år tror jag. Hovarna blev lite slitna i Frankrike och jag vill spara dom till Harper Hanovers.

Livi Barcelona är väl inte samma häst med skor?

– Han är mycket gynnad av att gå utan, det är han. Men det är några gamla, lätta aluminiumskor jag kommer att slå på honom. Inga tunga grejer alltså. Blir det bara lite körning med 1.11-tempo första varvet ska vi vara med dom ändå trots att jag bara är ute efter att ge honom ett lopp i kroppen i första hand.

Livi Barcelona har tjänat 600 000 på fem starter i Framkrike i år och var mycket lyckosam även i fjol där. Trivs han bäst Frankrike helt enkelt?

– Nej. Det är propositionerna som passar honom bättre där nere. Han får möta hästar som tjänat lika mycket pengar som honom i hans egen klass. Hemma är det Commander Crowe och såna hästar han tvingas möta alltjämt och dom rår han inte på.

Konsortiet Stall Djungelflickan HB äger hästen och runt 20 personer är inblandade. Kommer någon ur gänget att vara på plats på onsdag?

– Ingen ur ägargänget kunde se hästen i starterna i Frankrike. Många av dom kommer att vara på plats nu på onsdag i stället. Och så förstås under elitloppshelgen.

Mikael Wikner/Kanal75