Vann storloppet – bad om ursäkt

Foto: I Won´t Dance och Erik Adielsson segerdefilerar efter segern i Big Noon Pokalen på Solvalla.
TRAV

Nyblivne pappan Erik Adielsson vann storloppet, Big Noon Pokalen, på Solvalla.

Efter loppet bad han om ursäkt till prisutdelaren och uppfödaren till tvåan i samma lopp, Margareta Wallenius-Kleberg.

– Första gången jag ber om ursäkt efter en seger, de hade gärna sett att Orecchietti skulle vinna, säger segerkusken.

Stig H Johanssons stjärna I Won´t Dance hade, inför onsdagens start, haft ett strålande 2010. På nio starter hade hästen vunnit fem lopp och tjänat dryga två miljoner kronor. Med det året i ryggen var I Won´t Dance favorit till att vinna det ärofyllda storloppet, Big Noon Pokalen, på Solvalla. Och det skulle bli en ny succé. För första gången i livet stod voltstart på programmet och trots den nya startmetoden och "mil" fram till täthästarna lyckades stjärnan med Erik Adielsson i sulkyn mirakulöst spurta till seger med knapp marginal. Prisutdelare i loppet var redardrottningen Margareta Wallenius-Kleberg som är kvinnan bakom Menhammar stuteri. Tvåa i loppet blev hennes uppfödning Orecchietti, så det första Adielsson gjorde i vinnarcirkeln var att be om ursäkt.

– Första gången jag ber om ursäkt efter en seger, de hade gärna sett att Orecchietti skulle vinna, säger han.

– Den bästa hästen vinner, säger Margareta Wallenius-Kleberg, som inte var bitter.

”Ska inte gå att vinna”

Sedan fortsatte Adielsson att hylla I Won´t Dance.

– Jag trodde att jag hade förlorat, men jag hade fel. Hästen gjorde ett enastående lopp, det ska inte gå att vinna. Det var så många i vägen. Han vann bara för att han var ohyggligt bra. En riktigt, riktigt bra prestation. Han har haft en toppensäsong om man tittar på hur mycket han har tjänat. Han har fått väldigt bra betalt i år den här, berömde stjärnkusken.

– Det är väldigt svårt att ta 20 meter på 1600 meter. Det är väldigt roligt att vinna det här loppet, det är ett anrikt pris. Jag är glad, fortsatte Adielsson.

Experten: ”Otroligt”

I TV4-studion stod Lennart Forsgren och Ralf Vadsmo som experter. Båda var mycket imponerade efter den "omöjliga" spurten.

– Normalt sett ska han inte hinna fram, det är en otrolig avslutning, säger Lennart Forsgren.

Segern i loppet var värd 250 000 kronor och efter onsdagens seger har I Won´t Dance vunnit sex av årets tio starter och hästen har totalt tjänat över 4,7 miljoner kronor.