Bert om travsuccén: Det här är fantastiskt

Foto: Bert Karlsson.
TRAV

För två månader sedan köpte han hästen för 80 000 kronor.

På lördag tävlar Bert Karlssons häst Empereur på V75.

– Det är fantastiskt, han har ju vunnit hela tiden. Jag ska se loppet på tv, säger Karlsson till Trav365.

Affärsmannen och musikkungen Bert Karlsson köpte för några månader sedan den fyraårige travhästen Empereur av Solvallatränaren Daniel Redén. Karlsson ringde upp Redén och prutade och köpslog - till slut fick han köpa hästen för 80 000.

Efter köpet skickade Karlsson hästen till sin kompis Kari Lähdekorpi som gjort succé med hästen. På fem starter har hästen tjänat över 100 000 kronor, vunnit två lopp och på lördag startar han på V75.

– Det är fantastiskt, han har ju vunnit hela tiden och det är kul. Det är en jättebra häst, säger Bert Karlsson om succéköpet.

Hyllar tränaren

Bert Karlsson har tidigare blivit erbjuden flera hästar, men aldrig slagit till. På lördag ska han följa sin häst på tv.

– Mina släktingar ägde hästar och jag har blivit erbjudna många genom åren, bland annat av Karl-Erik Bender. Jag hoppas det ska gå bra nu, jag får ringa Kari och kolla.

Hur känns det att det blir start på V75?

– Det är roligt, jag trodde aldrig att det skulle bli så här bra. Men Kari är duktig, en av de bästa. Jag är bäst på musik och han på trav. Och ingen av oss kunde någonting när vi började, säger Bert Karlsson.