”Jag håller inte på med pajkastning”

TRAV

Dick Sjöström känner sig kränkt efter Robert Berghs uttalande i TV4.

Men enligt stjärnkusken var det inte så farligt.

– Det var inte några hårda ord, jag sa bara fakta, säger Robert Bergh.

Robert Bergh riktade skarp kritik mot amatörkusken Dick Sjöström efter V75-3 i lördags. Sjöström svarade ut stjärnkusken i tredjespår efter 700 meter och det fick Bergh att tända till. Så här sa han till TV4 bara minuter efter loppet:

– När både korp och proffs tävlar tillsammans så blir det så här. Man har sett andra bli lidande av honom (Sjöström) och i dag var det jag som blev drabbad, sa Bergh i lördags.

Berghs uttalande har fått Dick Sjöström att känna sig kränkt och påhoppad. Sjöström menar att han inte gjorde något fel loppet. Amatörkusken påstår även att Bergh driver en kampanj mot honom.

Bergh: Inget jag tänker på

Robert Bergh, som kör flera hundra lopp varje år, tycker inte att han har gjort något fel mot Sjöström.

– Det var inte några hårda ord, jag sa bara fakta. Man kan vrida och vända på allt så man får rätt till slut, säger Bergh.

Har du tänkt något på händelsen efter loppet?

– Nej, det är inget jag tänker på nu. Jag har sett honom köra sådär förrut och man blir förvånad över styrningen, men alla kör sin häst.

Dick Sjöström vill utmana dig i en kuskmatch, vad säger du om det?

– Jag håller inte på med någon pajkastning. Jag vill inte gå på så låg nivå utan jag låter resultaten tala. Alla leker på sin bakgård, säger Robert Bergh.