”Det kändes lite overkligt faktiskt”

”E3-kungen” Svante Båth gjorde det igen

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Svante Båths No Matter vann E3-finalen för ston med Erik Adielsson

Det blev skräll i E3-finalen för ston.

Det genom Svante Båths No Matter, körd av Erik Adielsson.

Båth tog därmed sin 13:e E3-seger.

– Det här var överraskande, sa Svante Båth.

Det blev en strulig inledning på E3-finalen för ston i Gävle under lördagseftermiddagen, förhandsfavoriten Zara Kronos och andrahandsfavoriten Indiana Boko galopperade redan i ingången till första sväng, det gjorde likaså Aria och Racing Brodda.

En som utnyttjade det läget var kusken Erik Adielsson, som vaket körde Svante Båths No Matter till ledningen.

Väl i ledningen släppte No Matter ingen över bron, och hon grejade den 13:e E3-segern i karriären för proffstränaren Svante Båth – även kallad ”E3-kungen”.

”Kändes faktiskt lite overkligt”

No Matter, som för dagen tävlade barfota runt om för första gången i karriären, fick bestämma tempot till mycket måttliga 1.14,2 på varvet, och hon hade inga som helst problem med att sticka undan över upploppet. Vinnaroddset: drygt 25 gånger pengarna.

– Det var en överraskande utveckling, det kan man lugnt säga, sa tränaren Svante Båth efter loppet.

Kusken Erik Adielsson var också han förvånad.

– Det kändes faktiskt lite overkligt på upploppet. Det är inte ofta man vinner så stora lopp när man står i 25 gånger pengarna, sa Erik Adielsson.

Adielsson berättade också att det var nära att även No Matters försvann, i den struliga inledningen på loppet.

– Det var tre stycken som galopperade väldigt nära oss och det var bra gjort av hästen att lösa det. När vi väl hade hittat till ledningen så ville jag prova där, sa Erik Adielsson.

Tvåa i loppet slutade Ari-Pekka Pakkanens Staro Miami körd av Mika Forss, och trea slutade Roger Walmanns Aleppo Pine, körd av Kenneth Haugstad.

No Matter vann på segertiden 1.12,5 över distansen 1 640 meter autostart och förstapriset i loppet uppgick till 925 000 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav