Stig H Johansson invald i Hall of Fame

avErik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Stig H Johansson blev i dag invald i travsportens Hall of Fame.

Efter en otroligt framgångsrik karriär hyllades han i Årjäng.

– Det här är en milstolpe i hela mitt liv, sa Stig H Johansson.

Foto: Kanal75
Stig H Johansson blev i dag invald i travsportens Hall of Fame.

Stig H Johansson har varit och är en av Sveriges största travtränare i flera decennier. Han har tillhört toppen bland travtränare i landet och han har skördat oerhörda framgångar på travbanor runt om i hela världen. Stig H Johansson har vunnit allt en tränare och kusk kan drömma om och i dag innan V75-tävlingarna blev han själv invald i travsportens Hall of Fame i Nordiska Travmuseet vid Årjängstravet.

– Det här är en milstolpe i hela mitt liv. Natruligtvis är man en tävlingsmänniska och det är otroligt stort att få göra avtryck i travet inte bra nu utan även i fortsättningen. Det här är en av mina större segrar, sa Stig H Johansson.

Betraktas som den största

Stig H Johansson har skaffat sig meriter under sin karriär som ingen annan inom svensk travsport har varit i närheten av. Även internationellt så är han väldigt stor och betraktas som en av de största. 1963 vann Stig H Johansson sitt första lopp som kusk och efter det har karriären bara rullat på. Med segrar i Elitloppet, Prix d´Amerique och hela 6 221 segrar. Han har även 29 raka kuskchampionat på Solvalla, 27 av dem var i obruten följd. När Johansson vann Elitloppet 2000 med Victory Tilly så uttryckte han sig om att det var den största segern i karriären och så även i dag.

– Segern med Victory Tilly i Elitloppet är störst. Men även när jag vann Prix d´ Amerique med Queen. L, sa Stig H Johansson vid ceremonin i Årjäng.

De två första som valdes in i Hall of Fame var Sören Nordin och Ulf Thoresen.

Inte bara Stig H

Men det var inte bara Stig H Johansson som blev invald i Hall of Fame i dag. Kallblodet Steggbest hedrades också, hästen som ligger begravd på travbanan i Skellefteå. Han blev invald för att han har betytt mest för för kallblodsrasen i både Sverige och Norge. Steggbest såldes till Sverige som avelshingst och har över 600 avkommor.

Publicerad: