Därför vann 141-oddsaren

TRAV

Johan Untersteiner smög med och utnyttjade de andras misstag.

Roger Walmann hade ställt hästen i bästa författning.

Därför vann jätteskrällen Conrads Epilog E3-finalen.

– Det absolut största jag har vunnit, jublade Johan Untersteiner och såg till att ingen hittade sju rätt på V75.

Nyss fyllda 24 år är Johan Untersteiner en av trav-Sveriges största kusktalanger. Tränaren Roger Walmann visar ständigt att han är en av landets främsta tränare.

Ingen ur succéduon trodde dock på förhand att de skulle vinna E3-finalen på Romme. Conrads Epilog gav hela 141 gånger insatsen när han sopade hem förstapriset på 800?000 kronor.

Vansinneskörning

– Det kändes extremt långsökt att han skulle vinna från det läget. Men jag var faktiskt lite imponerad av hästen i försöket då han inte hade startat på länge.

– Han hade gått framåt med loppet i kroppen och var lite bättre än vi trodde. Dessutom tog vi av alla skorna och satte på honom ett helstängt huvudlag, sa Johan Untersteiner.

Han gav sin häst ett vilsamt lopp i fjärde par utvändigt. Samtidigt var det en våldsam duell framme i täten av förhandsfavoriterna. Lutfi­ Kolgjini bakom Micro Mesh och Örjan Kihlström bakom Lord Capar ville båda åt ledningen. Första varvet travades i elitloppstempo, 1.10,9. När det var 300 meter kvar galopperade Micro Mesh och Lord Capar var trött och slagen vid upploppets början.

Då kom Conrads Epilog farandes mitt i banan. Segergreppet kopplades tidigt och Johan Untersteiner kastade körspöet i ren lycka när mållinjen passerades.

– Vi fick ett bra lopp och 300 kvar satt jag med tussarna kvar när de andra hade kört färdigt. Jag satt ­bara och höll i min häst och det kändes väldigt bra, log Johan Untersteiner som är på väg mot sitt bästa­ år någonsin.

Jackpott på V75

Om några år ska han ta över sin arbetsgivare Roger Walmanns tränarrörelse. Stall Walmann har haft ett mycket bra år och vunnit storlopp som Kungapokalen och Sprintermästaren, båda med Dust All Over.

Conrads Epilog var en av orsakerna till att det ingen hittade sju rätt på V75 i en extremt svår omgång. Därmed blev det jackpott kommande lördag då V75 avgörs på Mantorp. Då finns det 18,6 miljoner kronor extra i potten att spela­ om.

Michael Carlsson