Åkes uppvisning – tog hem storloppet

TRAV

Åke Svanstedt och Mr Picolit tog hem Copenhagen Cup.

Efter en virvlande spurt plockade Svanstedts häst ner Commander Crowe.

Förstapriset: Nästan 900 000 kronor.

– Det var starkt gjort, sa Åke efter succén.

Travstjärnan Åke Svanstedt fick Mr Picolit i träning i slutet av 2011 och hästen har efter det radat upp segrarna och varit en av Sveriges mest vinstrika hästar. Sexåringen har på senare tid tagit steget upp i den yttersta eliten och under söndagen tog han hem det danska storloppet Copenhagen Cup med 881 000 kronor till vinnaren.

Svanstedt gav sin häst ett bra lopp i ryggar och när han fick full anfallsorder på upploppet flög han förbi motståndarna och hann precis ikapp Commander Crowe som hade greppet kort före mål. Segern var Mr Picolits största hittills och Svanstedt var efter storsegern mycket nöjd.

– När vi kom till sista sväng kändes det bra. Det är bra gjort av Mr Picolit att ta klivet upp i eliten. Han har inte varit med i de här loppen så många gånger så det var starkt gjort att vinna mot de bästa, sa Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.

”Vill alltid vinna”

Commander Crowe svarade för ett starkt lopp som tvåa och såg gläjdande nog mycket bättre ut än inför Elitloppsförsöket. Kihlström, som körde hästen för första gången, sa så här efter loppet:

– Hästen gjorde ett bra lopp, sen vill man alltid vinna. Åke kom fort och vi klarade inte av att svara honom. Han var fin att köra, det var inga bekymmer.

Mr Picolit vann på 1.11,7.