Sportbladets DD-tips

Publicerad 2013-10-16

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning:  4–2–10–5–11–1–9–7–12–8–6–3.

Kommentar:  Kanonslag. Finns inget annat sätt att beskriva Believe Mes dagsform. Läget nu är helt okej även om det inte blir helt lätt att komma till ledningen. Hur som helst en given tipsetta. Om Speedy Foxy Vicane håller ordning på benen är hon tillräckligt bra för att ge favoriten en match och snabb för att hinna först till ledningen. Även Stylish Hanover är fortsatt att räkna med. Går från klarhet till klarhet. Känslan är att Rose Hill Dream blir lite för bortglömd och därmed är värd att betala för. Även om vi har en stor favorit i DD-2 och egentligen behöver hålla nere radantalet.

DD-2

Rankning:  2–1–9–7–11–10–3–6–8–12–5–4.

Kommentar: Pratade med Reijo Liljendahl när han var på väg hem från en affärsresa i USA. Det sken väldigt mycket igenom att han tycker mycket bra om Pirro Bi och håller

honom högt. Det här ska bara vara ett steg på vägen mot större uppgifter. Hästen har redan visat en del av vad han kan men jag tror att det bara är en bråkdel. Det finns mycket och fin utveckling kvar i hästen. Startspåret blev perfekt och hur Örjan än kör måste ekipaget ha en toppchans. Även om ledningen så klart är det enklaste. Den kanske inte är ledig?

Sportbladet