Trav

Mirakelhästens bragd på V75

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Han har haft stora skadeproblem genom hela sin karriär – men gång på gång har han kämpat sig tillbaka.

I dag storskrällde hedershästen Gift to Europe i V75-1 på Åbytravet.

– Mitt hjärta värmer gott just nu, sa kusken Torbjörn Näslund efter loppet.

Gift to Europe har alltid visat fin kapacitet men har allt som oftast dragits med stora skadeproblem. På lördagen var han tillbaka på V75 och det slutade med en succéartad comeback på riksspelet.

Gift to Europe serverades ett perfekt lopp av sin kusk Torbjörn Näslund. Näslund valde att attackera med sin häst genom sista sväng och avgjorde knappt men säkert över upploppet.

– Mitt hjärta värmer gott just nu. Jag är så glad för den här hästen. Det har varit så mycket turbulens kring honom och han är en riktig kompis för mig. Den här hästen har flera liv än vad en katt har, sa en överlycklig Torbjörn Näslund efter loppet.

Misstänker sjukdom

Storfavorit i loppet var Kari Lähdekorpis Orso som fick ett tufft lopp utvändigt om ledande Access Tooma. Orso såg lysande ut inför loppet och såg även väldigt pigg ut på långsidan. Men när Tommy Hanné ökade tempot med Access Tooma hade Orso svårt att följa med och slutade femma. Efter loppet misstänkte personalen i Lähdekorpis stall att hästen tävlat sjuk.

Fortsätter skrälla

V75-2 vann Veijo Heiskanen med skrällen Cloria Victis. Heiskanen gav sin häst ett perfekt lopp. När luckan kom mitt på upploppet spurtade Cloria Victis ettrigt förbi sina motståndare till en knapp seger. Värdet på V75 efter två avdelningar var 2 786 kronor.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!