Ser helt fantastisk ut – det är en sund spik

Robert Okpus GS75-tips • Söndag 19 september

Av: 

Trav365

Square du Luynes och jockeyn Pat Cosgrave vinner Stockholm Cup International 2020. Om den Niels Petersen-tränade sexåringen vinner i år så blir det hans tredje raka seger i loppet.
Square du Luynes och jockeyn Pat Cosgrave vinner Stockholm Cup International 2020. Om den Niels Petersen-tränade sexåringen vinner i år så blir det hans tredje raka seger i loppet.

Stockholm Cup International är verkligen ”International” i år.

Ett par fina engelska gäster är med i ”Cupen” – och även i de högklassiga ramloppen.

Men Skandinaviens etta Square de Luynes laddar för en tredje raka seger i loppet – och jag tror att han tar den.

Det är även jackpot på Grand Slam 75.

3,4 miljoner extra, fördelat på samtliga tre pooler.

Alltså värt att spela – både om man går för miljonutdelning – eller om man vill luta sig mot ”säkra” spikar som Duca Di Como och Square de Luynes och fokusera på att i första hand ha sju rätt… oavsett utdelning.

Jag surrade lite med Per-Anders Gråberg i början av veckan - och han känner sig inte slagen med Bodil Hallencreutz Pramms-vinnare Jazz Explosion i Nickes Minneslöpning. Om Gråberg vinner något Grand Slam-lopp, så gör han nog det direkt i den första avdelningen. Så jag fegar ur och dubblar… Duca Di Como kanske inte var som allra bäst när han förlorade Pramms mot Gråberg och Jazz Explosion i maj. Men båda hästarna stormtrivs på dirttrack - och vi hoppas att en härlig duell blir startskottet för den här fina omgången!

Spikarna; ”En rolig och en trolig”

Spikarna hittar vi i andra lopp. En rolig och en trolig. Eller snarare en ”rolig trolig” och en trolig.

Chansspiken Natasha Romanova och hela tävlingsdagens högst rankade häst, Niels Petersens Square de Luynes, är de som vi lutar oss mot.

Roligt att Sky Sports ”Racing Ambassador” Hollie Doyle är på plats. 151 segrar i fjol säger allt - och att hon vinner med någon av sina fyra ritter får vi väl tro?

För mitt systems skull så hoppas jag inte att det blir med Archie Watson-tränade Outbox i ”Cupen”. När jag tittade igenom några av Outbox tidigare lopp, så hittade jag egentligen inget som skvallrar om att han kan besegra en häst av Square du Luynes kaliber. Dock vann Outbox ett Listed-lopp på Newmarket i juni, mot tidigare St Leger-segraren och således Grupp 1-vinnaren Logician. Inte något av Logicians bästa lopp, kanske – men ändå en prestation som inger lite respekt.

Jag räknar ändå med att Square de Luynes dansar undan igen.

Natasha är omgångens Alexander-hugg

En tränare att se upp med när hästarna är i form är Bro Parks Kahlil de Burca.

– Det här kan vara en häst för de större loppen, sa han när Natasha Romanova vann senast trots att hon tävlade med övervikt.  

Kahlil tror att Natasha Romanova är en ”Listed”-häst – och det översätts till jämbördig med stoeliten, när det gäller ston i träning i Skandinavien.

Tillräcklig imformation för mig att gå emot loppets förmodade favorit Noble Justice! Med detta Alexander-Hugg som vapen, attackerar vi jackpot-miljonerna!

Till sist: Covid läget:

– Vi får ta emot 600 personer och det lär fungera bra, eftersom publiken inte riktigt hittat tillbaka till banorna än. Uppfödarna och hästägarna får plats och i nuläget är det kanske det allra viktigaste, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

GS75-1

Ett par, tre intressanta utländska gäster är med här, men hemmalaget ser lite för starkt ut! 5 Duca Di Como är en exceptionellt bra dirttrack-häst och visade vid segern senast att han är i form, låt vara att det var på gräs då. 4 Jazz Explosion besegrade Duca Di Como i Pramms, kan göra det igen. Ett starkt lås. Skrällen? 1 Plantstepsdream kryper lite närmare de två favoriterna i form, känns det som, och är faktiskt lite hetare för mig än de engelska gästerna.

GS75-2

Wido Neuroths 3 Mystery Night har gjort precis allt rätt vid sina två segrar. Men just det faktum att hästarna i tvååringarnas Svealandlöpning har gjort så få starter, lämnar mer frågor än svar – och man blir inte mycket klokare av att lyssna på tränarna. Så det får bli en hederlig helgardering…

GS75-3

Jessica Longs 10 Good Eye såg riktigt bra ut senast, när han lite överraskande städade av ett bra fält på Bro Park på ett fint sätt. Hästar som Silent Night, Everest Voice och Ramone fanns i det slagna fältet då och den här uppgiften ser faktiskt inte svårare ut – jag var faktiskt nära att chansspika. Men det andas optimism kring ett par av motståndarna, särskilt 9 We Got The Boss.

GS75-4

10 Silent Night är nog den bästa gräshästen i stoeliten - och hon behövde loppet senast efter en längre frånvaro. Är ändå svårbedömd. Att strecka en ”svärm” känns säkrast, glöm inte 3 Victoria Placa som gjort bra lopp i Tyskland - och för allt smör i Småland inte heller 9 For The Roses, som ofta blir bortglömd.

GS75-5

5 Natasha Romanova slog självaste Espen Hill, Stockholm Cup-tvåa i fjol, senast. Nu ska vi säga att det var en handicap då, Natasha var ”lågviktare” - och Espen Hill fälldes av att bära hög vikt på ett jobbigt banunderlag. Men – Natasha Romanova gick själv med övervikt i det loppet. Det fanns dessutom andra bra hästar idet fältet, och intrycket var sådant att det känns helt rätt att chansa och ta ett ”Alexander-hugg” här. Detta är en treåring under kraftig utveckling! 3 Noble Justice och 2 Like A King är annars treåringar som är närmare kulltuppen än henne på vad de visat hittills, men jag tror faktiskt på en liten överraskning här.

GS75-6

Stockholm Cup är som sagt ”International” igen - men vi tror för den skull att det blir skandinavisk seger. Square de Luynes ser helt enkelt fantastisk ut de få gångerna per år som han startar. Han årsdebuterade hemma på Övrevoll senast, vann då Grupp 3-loppet Marit Sveaas Minneslopp och såg betydligt mer ”framsatt” ut än vid samma tidpunkt förra året. Bör vara en sund spik! Ni som garderar tar med de engelska hästarna 4 Red Verdon och 10 Outbox som blir farliga om Square du Luynes har en dålig dag.

GS75-7

Listed-loppet Bro Park Sprint Championship är en riktig smällkaramell. Det är till att börja med, ganska svårt att välja mellan engelske tränaren Archie Watsons två hästar. 9 Corinthia Night vann loppet för två år sedan med Luke Morris, men treårige 1 Mighty Gurkha har verkligen härdats i stentuffa gäng (var senast fyra i en Listed i Chester) - och rids av stjärnskottet Hollie Doyle. Trots att Hollie vunnit de två senaste med stallkamraten. Och våra skandinaviska sprinters ska absolut inte underskattas: 4 Sarookh har inte vunnit i år, men han vann det här loppet på ett imponerande sätt i fjol. Så vi vet att han verkligen gillar förutsättningarna…

Tre bästa spelen

10 Good Eye (GS75-3)

Jägersro-tränaren Jessica Longs 10 Good Eye trivs allra bäst på Bro Park - och visade det inte minst vid segern i SM för sprinters senast. 200 meter längre nu, men svårighetsgraden är inte högre! Ni som behöver fler spikar till mindre system, bör överväga en chansning på sexåringen.

9 For The Roses (GS75-4)

Spelarna fick sig en rejäl näsbränna när For The Roses chockvann ett Breeders’-lopp på Bro Park, mot självaste Queen Rouge, för ett par år sedan. Och femåringen är ofta ”borttappad” – hon tog senaste segern med samma ryttare till nästan 20 gånger såsen för fyra starter sedan, i juni. En två-procentare vid lunchtid på lördag… när ska lirarna vakna? 

8 Square de Luynes (GS75-6)

Det är synd att Niels Petersen-tränade 8 Square de Luynes är så pass skör, att han inte klarar av att resa. Annars hade den här hästen vunnit Grupp-lopp ute i Europa. Trots att exempelvis globetrottern 4 Red Verdon tjänat 8,5 miljoner kronor, så kommer de 900 000 kronorna i förstapris i ”Cupen” sannolikt hamna hos favoriten igen (Red Verdon föredrar dessutom längre distanser).

Robert Okpus GS75-system

GS75-1: 5–4 (1-8)

GS75-2: Alla sex hästarna (6–3)

GS75-3: 10–9–6 (4–2)

GS75-4: 10–12–2–3–9 (11–1)

GS75-5: 5 Natasha Romanova (3–2)

GS75-6: 8 Square de Luynes (4–10)

GS75-7: 1–9–3–4–5–11 (10–3)

1080 rader/1080 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN