”Kan bli obehaglig på V75 – är helt ospelad”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Solvalla onsdagen den 17 augusti • Här kan du rygga andelssystemen

11 Berenice Bi (V75-5) tillsammans med kusken Dwight Pieters är helt ospelad.
11 Berenice Bi (V75-5) tillsammans med kusken Dwight Pieters är helt ospelad.

I kväll avgörs V75 på Solvalla med Jubileumspokalen.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Procenten på min skräll är på tog för låg, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.

– Skrällen kan bli en obehaglig överraskning som helt ospelad, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp: 19.30. [Extern länk]V75-LIVE: Följ kvällens lopp här.


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Solvalla i kväll med Jubileumspokalen. Omgången har spelstopp klockan 19.30.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

BJÖRNKOLLEN TV: Björn Goop synar lopp för se lopp. Se klippet ovan.

V75-PODDEN: Missa inte senaste avsnittet med Pettersson & Lipovac. Lyssna i spelaren nedan.


ANNONS: Här hittar du alla andelssystem. Spelstopp 19.30. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-intervjuerna” med Mario Lipovac. [Extern länk]


V75-INTERVJUERNA: ”Bästa insatsen – en bra spik”


Sportbladets experter har synat kvällens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 11.24 onsdagen den 17 augusti.ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

3 Destino D.J. (V75-1) har verkligen utvecklats och sett helt strålande ut på sistone. Har siktats hit och tränare Timo Nurmos brukar ladda rejält till såna här tävlingsdagar där det är höga förstapris. Jag tror han sitter i ledningen och bör få svårt att förlora då. Kan dra på och gå en bra tid här.

Miljonrensarna

6 Kali Smart (V75-3) rapporteras träna bra och är ju i grunden en riktigt bra häst. Snabb ut och blir alldeles för lite spelad den här gången. Tre procent.

9 Viking Brodde (V75-7) är en fin häst som det har blivit fel för på sistone. Skulle kunna vinna här. Fem procent.

Tänk på att...

… det är V75 i stället för V86 den här onsdagskvällen.

7 Margareta Tooma (V75-5) jagar tionde (!) raka segern.

10 San Moteur (V75-6) var hemskt bra senast och är anmäld barfota runt om nu!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

10 San Moteur (V75-6) var strålande bra senast och rapporteras träna bra. Bakspåret tror jag gör att en felfri avgång känns mer ”safe”. Loppet håller inte högsta klass och det lär nog bli körning om positioner första 5-600 metrarna. Jag tror att Björn Goop sedan tar positionen utvändigt om ledaren 1 200 meter från mål, så att han sitter med i täten, för det kommer att gå ruskigt fort i loppen under kvällen. Går det f ö r fort hela vägen, så är San Moteur snabb nog för att hinna ikapp – och förbi ändå… Han är anmäld barfota runt om för första gången i karriären. Det återstår att se om det blir den balansen, men jag spikar oavsett.

Miljonrensarna

3 Dream of MoneyD.E. (V75-2) är inte bäst i loppet, men ska gå barfota runt om och norskt huvudlag. Får fin resa i täten och kan skrälla med rätt resa. Fyra procent.

9 Sayonara (V75-3) är riktigt bra och utmanat de betrodda hästarna i det här loppet tidigare. Spännande läge och tränare Wallin är lyrisk! Sex procent.

5 Djang Limit (V75-4) har jag följt länge nu. Med viss besvikelse. Senast var ett fall framåt och nu blir det barfota runt om. Trivs på distans och rankas etta med de här ändringarna. Fyra procent.

11 Berenice Bi (V75-5) har mött tuffa hästar på Vincennes och härdats. Blir helt ospelad här, men kan bli en obehaglig överraskning. Åker med på min ram, om än inte jättetidigt. Noll procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Solvalla under denna onsdagskväll.

… vädret ska vara toppen och räkna med ruggigt snabba förutsättningar på Solvalla. Leta vinnare som kommer sitta i den främre träffen.

… det är en miljon till vinnaren i V75-3, Sto-EM och 1,5 miljoner i V75-6, Jubileumspokalen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Erik Pettersson V75. [Extern länk]


ANNONS: Här hittar du alla andelssystem. Spelstopp 19.30. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

3 Destino D.J. (V75-1) är under kraftig utveckling och jag tror vi inte sett botten i honom ännu. Hans form blir bara bättre för varje lopp och stallet ser honom som bästa chansen under kvällen. Jag tror att Jorma Kontio är resolut från start och kör sig till ledningen och sedan blir han mycket svårslagen på en väldigt snabb Solvallaoval. Spik!

3 King Cole (V75-7) har gjort fler bra prestationer hos Daniel Wäjersten, men senast tycker jag han gjorde sin bästa insats. Han tog hand om ledningen tidigt och sedan höll kusken ett hårt jämnt tempo och ingen kunde komma ikapp honom. Jag tror man siktar på samma upplägg den här gången och han känns som en bra spik i avslutningen.

Miljonrensaren

8 Zeudi Amg (V75-3) radar upp bra insatser hela tiden. Senast blev hon hängande i tredjespår hela loppet, men höll ändå bra som sexa. Gångerna innan har hon bara körts offensivt och varit överlägsen och jag tror att hon kan vara en obehaglig överraskning för många. Spåret är tråkigt, men hon räds inte jobbet och ska tas på stort allvar. 12 procent.

Tänk på att...

… det ska vara riktigt varmt och fint väder och räkna med att det kommer gå undan på Solvallaovalen under kvällen. Det gäller att vara med där framme när det ska avgöras.

… V75-2 ser väldigt öppet ut. Ston som gör upp och jag kan se att det skräller till ordentligt.

7 Red Rum (V75-4) ska testa rycktussar för andra gången vilket tränare Daniel Redén tror ger bättre effekt. 5 Djang Limit ska testa barfota runt om för första gången.

10 San Moteur (V75-6) har få övermän och det ska bli kul att se om han rundar samtliga.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

3 Destino D.J. (V75-1) har gjort allt rätt tidigt i sin karriär. Läget är upplagt för tidig spets där kusken Jorma Kontio kommer vara offensiv. Snabb bana att vänta i kväll och jag tror min spik blir svårfångad. 47 procent är okej.

7 Margareta Tooma (V75-5) är en tuff dam som gjort allt rätt hos Stall Zet. Jag har försökt gardera henne innan och då har hon bara sträckt på sig och vunnit enkelt. Jag får spela med henne i kväll. 54 procent.

Miljonrensarna

5 Miracle Tile (V75-3) lyfter vi fram som ett potentiellt skrälldrag. Tränaren Malmin låter mycket nöjd med sin märr för dagen och med rätt resa är det inte otänkbart. Rankas upp och till fyra procent ska stoet med.

Jag vågar aldrig lämna 9 Viking Brodde (V75-7) utanför kupongen. Fem procent tycker jag är på tok för lågt. Hoppas han får travet stämma i kväll…

Tänk på att...

… jag tycker favoriten 3 Honey Mearas (V75-3) blir överspelad till 40 procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

2 Heliade du Goutier (V75-3) var min spik under Elitloppshelgen och gjorde mig inte besviken då och jag litar på att ekipaget även vinner denna gång. Spår 2 bakom bilen är perfekt. Spets och slut. 20 procent.

Tränaren Timo Nurmos selar ut en hel drös hästar denna V75-omgång och jag väljer att spika 2 Bentley Gar (V75-5). Superkusken Magnus A Djuse svarar ut favoriten och leder runt om. 30 procent.

Miljonrensarna

Tränaren/kusken Hans Crebas plockar av alla skorna på 3 Dream of MoneyD.E. i V75-2. Kan skrälla till fyra procent.

10 Express Love (V75-4) körs av Andreas Lövdal vilket borgar för en fin resa. 15 procent, se upp!

Tänk på att...

… V75 med Jubileumspokalen en onsdagkväll är helt fantastiskt. Ska upplevas på plats, man ur huse.

… det är en underbar proposition i V75-1 med 1 640 meter voltstart med fyraåriga hästar 20 meter bakom de treåriga hästarna. Mer sånt från sportcheferna tack.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta”. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spiken

I V75-6 får vi kvällens höjdpunkt, Jubileumspokalen, med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. 10 San Moteur har varit otroligt fin på slutet och verkligen tagit ett kliv uppåt i år. Även om läget inte blev bästa möjliga så trodde jag att han skulle vara hårdare spelad än vad han är i skrivande stund (64 procent). Eftersom Calgary Games inte dök upp uteblev matchen lite och nu tror jag San Moteur bara kliver runt fältet. Spika och vänd blad.

Miljonrensarna

3 Dream Of Money.D.E. (V75-2) var betrodd på V75 under StoChampionatshelgen senast, men insatsen såg inte märkvärdig ut. Det visade sig dock att ena skalmen hade lossnat och Crebas satt mest och fokuserade på att inte trilla ur vagnen och kunde därmed inte köra på hästen. Ursäktad, bra läge och nu rycker man skorna runt om vilket man endast gjort en gång tidigare på svensk mark och då resulterade det i seger. Klart intressant i ett öppet lopp. Fyra procent.

8 Gangster (V75-4) har haft problem med dåliga blodvärden under karriären och har därför startat sporadiskt. Han kan dock en hel del i grunden och nu ska värdena vara klart bättre än tidigare. Dessutom plockar man framskorna och hänger på biken. Kul streck trots läget. Tre procent.

Tänk på att...

3 Destino D.J. (V75–1) kommer med tre raka segrar och nu luktar det tidig ledning över korta häcken. Klart vettig vinstchans och ses som ett spikförslag.

3 Honey Mearas blir favorit i V75-3, men hon har inte fått aktionen att flyta i år. Daniel Redén låter dock uppåt inför detta, men jag vill se att hon fungerar innan jag tror på henne fullt ut. Gardering.


V75-LIVE: Klockan 18.30 inleder vi liverapporteringen från V75 från Solvalla i kväll.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Eric Flygares V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system. Spelstopp 19.30. [Extern länk]


MISSA INTE: Möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem!

ANNONS: Här ryggar du Livesystemet. [Extern länk]

LIVESYSTEMET:

V86-1: 1, 4, 5 (res 7-2)

V86-2: 8 Eddy West (res 11-3)

V86-3: 2, 3, 5, 9 (res 1-6)

V86-4: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 14 (res 13-12)

V86-5: 1, 2, 4, 5 (res 11-8)

V86-6: 1, 2, 6, 8, 11 (res 3-5)

V86-7: 5 Without a Doubt (res 3-8)

V86-8: 2, 7, 11, 12, 13, 14 (res 4-8)

10 080 rader / 2 520 kronor

Bästa spikarna:

8 Eddy West (V86-2) har gjort fina lopp i Gulddivisionen på slutet och håller bra form. Han har en mycket bra uppgift ikväll och sitter han bara i slagläge när det är 200-300 meter kvar så finns det ingen i det här loppet som kan matcha honom på ett upplopp.

5 Without a Doubt (V86-7) var mycket fin vid senaste segern och ikväll ser det ut som han kommer till ledningen på nytt och då blir han mycket svårslagen. Jag tar ställning och spikar!

Bästa dragen:

9 Frustration (V86-3) låter det bra på Mattias Djuse och hon är riktigt snabb om hon får spara speeden. Se upp!

4 Solar Wind (V86-4) såg väldigt bra ut senast i sin comeback och stämmer det lite bättre ikväll kan hon spurta till seger.

2 Deep Feeling (V86-8) har inte fått till det på slutet, men hon är bra för klassen och sköter hon sig ska hon faktiskt ses med en rätt bra segerchans. Blir helt bortglömd och är ett fynd i avslutningen.

RANKING

V86-1: 1-5-4-7-2

V86-2: 8-11-3-10-7

V86-3: 5-3-9-2-1

V86-4: 4-2-14-3-1

V86-5: 1-2-5-4-11

V86-6: 2-8-1-6-11

V86-7: 5-3-8-9-7

V86-8: 2-13-11-12-14

RÄTTA RADEN

V86-1: 1 Laradja Vrijthout, värde: 12 kronor.

V86-2: 8 Eddy West, värde: 20 kronor.

V86-3: 1 Novato, värde: 97 kronor.

V86-4: 4 Solar Wind, värde: 231 kronor.

V86-5: 2 Wilma Töll, värde: 1 057 kronor.

V86-6: 2 Indira Split, värde: 1 237 kronor.

V86-7: 5 Without a Doubt, värde: 1 904 kronor.

V86-8: 14 A Girl Has No Name, värde: 2 266 kronor.

UTDELNING

8 rätt: 2 266 kronor.

7 rätt: 41 kronor.

6 rätt: JACKPOTT

Skriv inlägg
 • Nils Larsson

  Jackpotten går till nästa onsdag.

 • Nils Larsson

  Grattis till alla vinnare!

  Ha det gott och tack för ikväll

 • Nils Larsson

  RÄTTA RADEN

  V86-1: 1 Laradja Vrijthout, värde: 12 kronor.

  V86-2: 8 Eddy West, värde: 20 kronor.

  V86-3: 1 Novato, värde: 97 kronor.

  V86-4: 4 Solar Wind, värde: 231 kronor.

  V86-5: 2 Wilma Töll, värde: 1 057 kronor.

  V86-6: 2 Indira Split, värde: 1 237 kronor.

  V86-7: 5 Without a Doubt, värde: 1 904 kronor.

  V86-8: 14 A Girl Has No Name, värde: 2 266 kronor.

  UTDELNING

  8 rätt: 2 266 kronor.

  7 rätt: 41 kronor.

  6 rätt: JACKPOTT

 • 8 rätt iallafall men hoppades på nr7 för 12k men men. nu står jag över tills lördag då v86 hela veckan känns fel, bara jackpott byggande.

  Må fint så hörs vi på lördag.

  Då avgör även Dif allsvenskan 😜

  Stefan H
 • Grattis Robert... 8 rätt är 8 rätt... gäller att hitta spikarna vilket du gjorde idag.. Hurra

  Jensa
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!