”Blir säkert bortglömd – en tidig skräll på V75”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 2 juli på Eskilstuna

Magnus A Djuse och Global Bookmaker är en tidig skräll i V75-4.
Magnus A Djuse och Global Bookmaker är en tidig skräll i V75-4.

På lördag avgörs V75 på Eskilstuna med E3-finaler för ston och hingstar/valacker.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 2 juli. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Sundbyholm bjuder på finalfest och denna tävlingsdag brukar vara en höjdpunkt i kalendern. Många tränare tar chansen och maxar vad som går, och det är givetvis inte alltid så lätt att på förhand veta hur dessa ändringar kommer att falla ut. Obesegrade Corazon Combo har gjort precis allt rätt hittills och jagar karriärens trettonde raka seger på lördag. Bara att spika? Nja, jag är inne på att han får svar om ledningen och tippar emot honom. Här kan det dock skrälla. Den här omgången i fjol hade spelarna det kämpigt och efter två nollprocentare återstod det endast tre system med drygt sju miljoner vardera.

Tänk på att upploppet är kort på Sundbyholm, vilket givetvis försvårar för köhästarna.

V75-1:

5 Born to Run har imponerat oerhört vid raka segrar på svensk mark. Näst senast krossade han sina konkurrenter på ett ljuvligt sätt och senast, på V75, blev segern till slut helt överlägsen via 10/800. Och då misstänker jag att det smetiga banunderlaget inte var helt idealiskt för honom. Magnus upp nu är ett plus och visst verkar hästen ha på tok för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet? Djuse kör till direkt och jag blir inte förvånad om han släpps till spets av Kihlström bakom Erv Zet. Jag noterar att det nu blir första barfota runt om på svensk mark.

3 L.A.Boko ses som främsta motbudet till Born to Run. Näst senast avslutade han riktigt vasst bakom en för dagen otroligt duktig Kentucky River, och i senaste starten hade L.A. lekstuga från utvändigt ledaren. Visserligen blev det något av en straffspark då Erv Zet tvingades stanna hemma men intrycket över upploppet var femstjärnigt. Här tycks det finnas potential som räcker en bra bit upp i klasserna. 

1 Erv Zet fick en väldigt tuff resa på V75 senast och kunde inte stå emot Draupner som fått allt serverat. Erv har varit struken för feber sedan dess och kanske inte kommer att vara helt på topp nu? Redén har dock bunkrat upp med dunderhonung och brukar ha det vältränat. Kapacitetsmässigt står sig Erv väl i detta motstånd och han är som bekant mycket rask ur groparna. Pangspår och debut med bike, dessutom obesegrad på Sundbyholm efter två försök.

6 Mellby Joker hade uppvisning från spets på V75 näst senast och var absolut inte sämre då han i senaste starten spurtade in som trea i Ina Scots Ära. Han hamnade då långt ner i fältet och visslade till med under 10/700 längst ut i banan. Snabb ut och i praktslag, sånt kommer man långt med på lördagar. Ett streck eller fyra, det är frågan.

11 Draupner skrällvann på V75 tidigare denna månad och knäppte då med lätthet en tapper Erv Zet. Senast slutade han ”bara” fyra men var absolut inte sämre. Han tävlade med sparbalans den dagen och hamnade dessutom långt ner i kön. Spurten bet jättebra och jag klockade honom till 10/700. Optimal balans på lördag och kan kanske sluta topp tre med rätt resa.

9 Luringen La Ma gillar jag skarpt. Han var riktigt läcker vid spetsseger senast och brukar vara mästerlig i enklare sällskap på ”orten”. På V75 knyter det dock sig för honom och utdelningen hittills har varit skral på lördagar. En vacker dag faller dock pusselbitarna på plats och då är skrällen ett faktum.

8 Cash and Carry kommer från färsk spurtseger och var då mycket bra från kön. Detta är en riktigt fin häst för klassen men motståndet nu är tuffare än det hon spöade senast. Luring på kusken.

4 Broadway Sun besitter ett enormt kunnande men upplever sin kanske tyngsta tid i karriären just nu. Tappade massor från dödens näst senast och gav sig på tok för enkelt från spets senast. Öppnar snabbt men måste visa bättring innan jag vågar tro på honom.

V75-2:

1 Firefoot kunde behändigt överta ledningen senast och vann till slut enkelt. Detta har alltid varit en lovande häst som dock inte fått till det på V75, innan Östersunds-starten alltså. Firefoot kan dra iväg snabbt bakom bilen och spets vore ett klart plus. Vid enda försöket från bricka ett öppnade han rappt men var trots allt chanslös på spets. Jag är lite inne på att han lyckas hålla ledningen nu, sex av sju i den positionen hittills i karriären, och då är han hästen att slå i en öppen V75-final. Första barfota runt om i karriären och lita på att ägarkvintetten i Färjestads BK kommer att tugga på tandskydden när starten går.

3 Farfars Dream testades barfota runt om för första gången på V75 senast och bara mosade ner sina konkurrenter under slutvarvet via 11/800. Den tidigare något valpige pojken börjar blomma ut på allvar och hans styrka räcker och blir över i denna låga klass. Kan öppna bättre än senast, dock utan att vara någon startraket. 

7 Calamari har två raka vinster och då avslutat i 10-tempon sista 700 meterna båda gångerna. Senast gjorde han det dessutom med vanlig vagn och med en månad mellan starterna. Han borde gå framåt rejält med den genomköraren och nu åker jänkarvagnen på, precis som vid V75-segern näst senast. Calamari är snabb ur groparna men det blir nog lurigt att komma till spets härifrån.

2 Agassi Broline var visserligen chanslös mot Farfars Dream när de två möttes på Mantorp men Björn Goops häst är vassare med tätkänning. Senast tog Agassi enkelt hand om ledningen från sitt innerspår och vann sedan busenkelt. Björn kommer givetvis att ladda från ett perfekt andraspår då Agassi ännu aldrig förlorat från spets efter tre försök.

6 Django Silver galopperade bort massor med mark i starten senast och fick sedan bara jogga med klungan i mål. Det fanns gott om sparade krafter. Gången innan krossade han konkurrenterna från utvändigt ledaren och han är ännu så länge obesegrad felfri på barfotabalans. Detta rör sig om en riktig tuffing som dessutom är snabb bakom bilen. Räknas givetvis och Kihlström upp nu.

11 Mafioso Lynx testades barfota runt om för första gången senast och fullföljde strålande bakom vinnande Firefoot. Detta är en tuffing men läget kunde varit betydligt bättre. Skrällduglig.

4 Wingait Leif är väl kanske ingen skönhetsupplevelse från sidan men han har aldrig varit bättre än just nu. Spurtade in som tvåa bakom stallkompisen Farfars Dream senast, första barfota runt om då, och hade tre raka vinster dessförinnan. Ännu lite tuffare motstånd nu men värd att bevaka vid större gardering.

8 Holy Moses Mearas har en känslig punkt i sista sväng och tappade där ordentligt med mark till Ayah de Lux i senaste starten. Över upploppet bet han dock i ordentligt och hann fram i det sista steget. Här har Sandra Eriksson en spännande häst för framtiden men för att vinna en final får man inte hamna på efterkälken i slutsvängen.

10 Ayah de Lux har hittat stilen på allvar och hann sånär undan från ledningen senast. Det har visserligen bara blivit en seger på 16 starter hittills men så här bra har han aldrig varit. Klart tuffare motstånd nu än senast och känns inte glödhet.

5 All in Face stod för en stark avslutning i Django Silvers kölvatten näst senast och var även riktigt bra efter galopp i den efterföljande starten. Formen är det absolut inga fel på men kanske att motståndet är i tuffaste laget nu.

V75-3:

6 Dea Grif verkar ha skyhög kapacitet och reparerade tidig galopp på bästa vis i försöket. Blev då störd och ska inte lastas för felstegen. Över upploppet gick det undan värre och hon tog in massor på vinnande Lilian Young. Gången innan bollade hon med Dorothea Mil på fin tid. Chansartat utgångsläge men hittar kusken bara ner vettigt i banan ska det vara bra segerchans.

3 Eireann fick en tuff slutrunda i tredjespår i försöket men var trots det bara bäst över upploppet. Hon har inte visat någon större startsnabbhet hittills men brukar vara svår att stå emot under slutvarvet. Här har Walmann en riktig pärla för framtiden och alla växlar tycks ha sparats så här långt i karriären. Utmanar min tipsetta.

4 Holly Go Lightly har imponerat hittills och är ännu obesegrad på svensk mark efter tre starter. I försöket bollade hon med konkurrenterna efter tidig ledning och hon har varit minst lika fin i starterna dessförinnan. Holly är skaplig ut men tar inte spets av egen kraft. Hon är dock allround som det verkar och inte beroende av ledningen på något vis. Duger alldeles utmärkt även mot detta motstånd.

9 Kayla Westwood har två lopp i kroppen efter uppehåll och avslutade starkt bakom Dorothea Mil i försöket. Hon blev helt enkelt tempotorsk den gången. Tuffare tempo att vänta till helgen och då kommer Kaylas slutspeed väga tungt. Spännande med första skorycket i karriären.

5 Halley Wania fick visserligen se sig slagen från spets i försöket men fick då gå flera speeder och var ursäktad. Detta är en riktigt startsnabb märr som sprattlade till med ursinniga 7,5/500 från start vid Åbo-vinsten i höstas. Som tvååring! Halley har nu två lopp i kroppen och kusken lär åtminstone testa vad som går den första biten. Ska inte underskattas och nu blir det barfota runt om.

1 Dorothea Mil är snabb ut och kusken lär säkert göra ett försök att hålla ledningen. Näst senast stod hon för en härlig rekordsänkning men var trots det helt chanslös mot Dea Grif i spurten. Senast körde kusken vaket till spets och fick sedan bestämma efter behag. Via 12/700 blev segern till slut enkel och inga moln fanns på himmelen. Hon kommer dock absolut inte få bestämma lika mycket på lördag och är sårbar vid tryck. Fick tyvärr inte plats på systemet av kostnadsskäl.

2 Lilian Young vann sitt försök via 12/700 trots en tuff inledning till spets. Visserligen hade hon inte slagit en felfri Dea Grif men Jörgens treåring har visat upp prima takter på sistone. Näst senast avslutade hon piggt vid fritt och var endast slagen av Hans R Strömbergs jättelöfte Xerava C.D. Lillian är skaplig från start men här behöver det inte vara fel med en smygresa. Ett rysarbud på hemmaplan, här är hon obesegrad hittills.

10 Mellby Kaxa släppte spets senast och tappade något över upploppet i det försök som vanns av Holly Go Lightly. Får nog svårt att komma till från bakspår och jagar först och främst en mindre pengaplacering.

V75-4:

3 Hector Sisu stod för en femstjärnig insats senast och får tipset utan större tvekan. Från ett svårt utgångsläge hamnade han helt galet på det i tredjespår. Kusken körde dock till och släpptes till ledningen varvet från mål. Försprånget minskade ordentligt över upploppet men Hector lyckades trots allt hålla undan på trötta ben, och visade med eftertryck hur bra han är. Ulf Ohlsson upp nu ser jag inte som något minus, även om de två har 13 raka starter utan att vinna. Hector är snabb ut och kanske kan köra sig till spets efter en bit om Global Bookmaker vill släppa? Barfota runt om för första gången på nästan ett år. 

11 Amalencius B.B. visade upp sig från sin bästa sida senast. Fick då göra grovjobbet efter att lite överraskande, åtminstone för mig, fått svar om ledningen av Gooner. Detta bekom dock inte Timo Nurmos häst det minsta och han lekte med konkurrenterna över upploppet. Timo har kuslig form på stallet och är Amalencius lika bra som senast får de övriga det hett om öronen.

1 Global Bookmarker trodde jag mycket på senast men tyvärr hamnade han utvändigt ledaren. Trots det oförmånliga upplägget stred han berömvärt och visade åter att formen är helt på topp. En vacker dag slår han till på V75 och ett bättre startspår kunde man inte önskat sig. Spets och släpp till Hector Sisu? Eller kör Magnus rentav i ledningen?

10 Henry Flyer Sisu trodde jag en hel del på senast. Spets och slut hoppades jag på då, istället blev det fjärde invändigt... Avslutningen i debuten för Petri Salmela var dock av bästa märke och med tanke på att hästen knappt gått ett hammarslag i träningen inför comebacken så borde genomköraren gjort underverk. Detta är i grund och botten en topphäst som bland annat var knappt slagen trea i Kriteriefinalen för två säsonger sedan. Precis som då lutar det nu åt amerikansk sulky. Utmanar om segern.

5 Gardner Shaw fick upp farten sent senast och första intrycket var att han borde han vunnit loppet för att få överbetyg. Banunderlaget var dock knappast gynnsamt för honom och någon fara för formtapp lär det absolut inte vara. Snabb ut men når inte spets av egen kraft.

9 Amornero Roc var näst senast inblandad i en öppning i 7-tempo och stumnade betänkligt till slut. Man anade då att formen var dalande men han studsade snabbt tillbaka i den efterföljande starten. Då kördes han offensivt och övertog ledningen varvet kvar. Visst var det stumma ben sista biten men då var han och Mika redan i mål. Tuffare motstånd nu men kan inte nonchaleras då det nu blir både barfota runt om och amerikasulky.

4 Sam the Man ståtar med två raka vinster men har fått mycket till skänks vid dessa. Helt annat motstånd nu och halkar därmed ner några hack i rankingen, trots att det aviseras barfota runt om. Han är obesegrad från ledningen efter fyra starter på svensk mark.

6 Golden Guard fick inte chansen bakom Sam the Man näst senast men det lär inte ha funnits några mängder sparade då. Senast blev det lätt seger från ledningen och han såg jättefin ut för dagen. Claes Svenssons häst lever mycket på sin startsnabbhet men det finns många kvicka konkurrenter invändigt. Får nog vara nöjd med en mindre peng.

8 Ivory di Quattro fick precis allt serverat i rygg på Amalencius B.B. senast men kunde inte följa denne över upploppet. Hästen ser fin ut men kanske saknas den där absoluta toppformen? Dessutom vore det ett klart plus om lördagens lopp var halvvarvet längre.

V75-5:

1 Epimetheus är tveklöst bästa hästen på papperet. Han har imponerat så här långt i år och ofta avgjort den tunga vägen. Han har prima styrka och löphuvud men är tyvärr inte speciellt snabb från start, vilket ofta leder till jobbiga löpningsförlopp. Senast fick han en riktigt stygg resa utvändigt om Zeudi Amg och tröttnade som väntat ordentligt över upploppet. Gången innan avslutade han starkt från kön men lyckades inte plocka ner ledande Borups Tornado. Kihlströms val och kan tugga ner allt under slutvarvet, men riskerar att bli över från sitt luriga innerspår. Epimetheus har spetsat vid två tidigare tillfällen bakom bilen men det mest troliga är ändå att någon konkurrent hinner före till plankan. Barfota runt om för andra gången i karriären.

3 Borups Tornado kan massor men agerade lite knepigt senast. Hamnade då utvändigt ledaren men tappade mycket mark i sista sväng. Tände sedan om bra över upploppet men utan att kunna utmana om segern. Det var ett tungt favoritfall i ett mycket billigt sällskap. Har annars slagit Epimetheus regelrätt tidigare och är betydligt rappare än denne från start. Spets och slut?

6 L.L.Royal har verkligen hittat stilen hos Robert Bergh och är ännu obesegrad för honom efter tre starter. Visst gick det segt till slut senast men banunderlaget var trots allt inte det bästa den dagen. L.L. såg betydligt mer gåvillig ut gången innan. Kan öppna rappt men det blir nog svårt att nå ledningen härifrån.

8 King of Everything lovade mycket som unghäst och kvalade som fyraåring bland annat in till finalen av Sprintermästaren. Sedan dess har det dock varit mycket problem med hästen och därför är det extra glädjande att han nu är tillbaka med besked. Näst senast avslutade han piggt bakom Sourire Frö och senast avgjorde han snyggt efter en fin resa. Svenssons häst hade otur i spårlottningen men kapacitetsmässigt har han få övermän i klassen. Slutar långt framme på nytt.

5 Zenato är segerlös i år men det finns trots allt förklaringar till det. Näst senast var han med i en ursinnig öppning och fastnade sedan bakom Iznogoud Am över mål. Senast hamnade man långt ner i kön och när kusken väl drog i högertömmen var de övriga redan i mål. Zenato kan absolut slå till i en blek bronsfinal som denna. Barfota runt om för andra gången i karriären.

9 Hipster Am är måhända allra vassast över kort distans men avslutade sylvasst som trea i en tuff V75-final under Elitloppshelgen. Senast såg han ut att avgöra men blev utkontrad av Eros Zola den sista biten. Startsnabb som få och hade hoppats på framspår. Passas noga ändå.

7 Illfindmywayhome har varit mycket bra på barfotabalans och såg rätt opressad ut över mål i senaste starten. Snabb ut och Redéns hästar vann nyligen sex raka lopp. Slutar långt framme, trots att Kihlström väljer bort hästen till förmån för Epimetheus.

10 Parker är stark som en björn, men också rätt ospeedig. Det har blivit en hel del galopper på sistone. Senast felade han från start och styrdes sedan fram utvändigt om L.L.Royal. Han höll riktigt bra men utan att kunna gå i närkamp. Kan aldrig räknas bort helt och nu blir det barfota runt om.

V75-6:

1 Bedazzled Sox hade inga problem att hemföra sitt försökslopp via 11/700. Det blev billigt, absolut, men att det handlar om ett råämne kan nog alla se. Dessutom vann han spårlottningen och det borde bli tufft för utvändiga hästar att ta en hel längd på honom. Kör sedan Torbjörn Jansson i ledningen? Känslan är att han gör det, det har trots allt bara blivit en förlust från den positionen efter sex starter. Får tipset.

2 Corazon Combo vet ännu inte hur det känns att förlora och har radat upp tolv raka från debuten, varav elva av dessa är tagna från ledningen. Han tog skalpen av superlöftet Tetrick Wania för fyra starter sedan och vann sitt försök enkelt från spets via 11/700. Man ska väl kanske inte dra för stora växlar på den insatsen då försöket var det kanske billigaste på papperet och han var rätt trög över upploppet. Här finns det dock sparkapital då hästen ännu tävlar med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag. Corazon är rask från start och lär bli svårstoppad om spets nås.

5 Pure Atlas vann den tunga vägen i försöket och visade prima löphuvud. Han är ännu inte att lita på och fick bäras av Örjan genom slutsvängen för att undvika galopp. Näst senast var hästen storfavorit i miljonloppet Treåringseliten men dummade sig då med galopp i starten. Inleder försiktigt men är väldigt stark till slut. Han är anmäld barfota runt om, vilket vore första gången i karriären.

11 Coquaholy inledde försiktigt från start i försöket och hamnade långt ner i kön. Han avslutade mycket starkt och närmade sig vinnande Cupido Combo upploppet ned via 11/1000. Walmanns löfte hamnar en bit ner i fältet inledningsvis. Avslutningen brukar dock vara av bästa märke. Barfota bak och jänkarvagn nu – debut med båda. Dessutom lurade Walmann efter försöket på något slags stängt huvudlag. Tyvärr sade plånboken ifrån här, även om jag hemskt gärna hade velat strecka ytterligare en trio.

9 Nuzzle'em gick en rejäl repa i spåren under slutvarvet senast men blev utkontrad över upploppet av Pure Atlas. Intressant smygläge på nytt och spurtar ner många över upploppet. Spännande med första skorycket runt om.

3 Cupido Combo har bara gjort fem starter och är ännu så länge obesegrad i spets efter tre försök (vid båda förlusterna har han hamnat utvändigt ledaren). I försöket visade han upp en något oanad egenskap då han flög till ledningen i bildebuten. Han agerade rätt trögt under slutvarvet men gick ifrån det som behövdes. Detta är tveklöst en talang, även om stallkompisen verkar vara strået vassare.

4 Global Destination var positiv senast och nu blir det en hel del ändringar i utrustning och balans. Men kvar i sulkyn sitter en viss Björn Goop.

8 Because the Night testades barfota runt om för första gången senast och man kan lugnt påstå att den balansändringen fick önskad effekt. Spurten bet strålande längst ute i banan och han tog in på både Coquaholy och Cupido Combo över upploppet. En smällkaramell att se upp med?

7 Frazze fick en perfekt resa i försöket och avslutade väldigt snabbt när han väl fick upp farten. Han testades då med ny balans, helstängt huvudlag och rycktussar. På lördag plockar man fram ännu ett ess ur rockärmen, nämligen amerikansk sulky för första gången. Missgynnas givetvis av startspåret men verkar vara under kraftig utveckling.

V75-7:

2 Santos de Castella känns lika spännande på lördag som en bok av Camilla Läckberg. Jag försöker dock hålla mig en bra bit från 100 000 ord när detta alster ska knytas ihop. Westholms femåring höll starkt från ledningen i Harper Hanovers lopp näst senast och satt fast med rubbet sparat gången efter. Santos är snabb ut och trivs förträffligt i ledningen. Skulle han släppas dit av Global Lover ökar chanserna dramatiskt (åtta av tio från den positionen). Chanstippas i ett vidöppet stayerlopp.

3 Hefner Am var ute så sent som i lördags och bjöd på en härlig show från utvändigt ledaren. I sista stegen fångade han in Versace Face och tveklöst fick den nya balansen önskad effekt för Isings talang. Det har tidigare blivit mycket galopper men kanske, kanske har man nu hittat rätt med hästen? Annat motstånd nu men såg så pass fin ut senast att det absolut kan räcka till vinst.

4 Dream Creation är rask ut från alla spår och spets vore ett plus för honom. För tre starter sedan hade han inga problem att hålla undan för Antonio Trot som startade 20 meter efter. På lördag är försprånget hela 40 meter till "snabblopparna". Tidigt streck.

14 Selected News var oerhört positiv som tvåa i Harper Hanovers lopp näst senast och då endast slagen av ett franskt monster. Gången efter testade man lyckan i Jämtlands Stora Pris men vi drar ett streck över det loppet då hästen helt enkelt fick en omöjlig resa då. Rundar många under slutvarvet – samtliga?

13 Milliondollarrhyme är givetvis fältets mest namnkunniga deltagare och normalt sett borde han ha vettig chans att runda detta sällskap. Han har faktiskt aldrig startat över tre varv men gjort många bra lopp över 2 640 meter. Formen är det inga fel på för dagen. Näst senast fick han en tuff inledning i Sweden Cup men avslutade sedan starkt bakom bland annat Bepi Bi. Senast hamnade han lite i ingenmansland och skickades dessutom ut i tredjespår under slutvarvet. Åt Vernissage Grif fanns inget att göra men han höll bäst av de övriga.

1 Global Lover gick en bra tid senast men räckte då inte till i en för honom tuff klass. Vinnaren Zeudi Amg är ju en toppmärr och att det inte gick att haka på den över upploppet är inget att snacka om. Det har blivit lite långt mellan starterna och när han senast testade distansen blev det ordentligt stumma ben till slut mot liknande motstånd som lördagens. Hästen är snabb ut och kanske är kusken sugen på att köra i spets? Global Lover har gått i ledningen vid tolv tillfällen och vunnit nio.

6 Certainly testades över kort distans senast och hann då inte riktigt med. För tre starter sedan var han ute mot Moni Viking & Co och fastnade då med en hel del sparat den sista biten. Styrkan är hans främsta vapen och även om motståndet åter är tufft tillhör han skrällbuden.

5 Global Attention har tagit fyra av karriärens tio segrar över kort distans men är rätt allround av sig. Lätt spetsseger näst senast följdes upp av en hejdlös startgalopp gången efter. Vann en V75-final den här årstiden i fjol och är riktigt bra när det stämmer för honom. Kan tänkas.

12 Electrical Storm kan massor och är mycket bättre än vad resultatraden ger sken av. Senast var han dock ovanligt uddlös i avslutningen i ett lopp som vanns av Amornero Roc. För fyra starter sedan mötte han flera av lördagens konkurrenter över samma förutsättningar och avslutade då klart bra från omöjligt läge. 

10 Mister Donald är en riktigt bra häst i grunden men han har på sistone visat nedåtform på fransk mark. Kapacitetsmässigt står han sig dock väl i ett lopp som detta och det är alltid farligt att underskatta Goop.

11 Dollar Doc är lite svårbedömd för dagen. Senast var han ute mot bland annat Mister Hercules men felade då i ett tidigt skede. Gången innan avslutade han starkt bakom Best Ofdream Trio men var före en så pass bra häst som Amalencius B.B. Det har blivit lite tunt med starter den senaste tiden och jag vill se färsk dagsform innan han höjer honom till skyarna.

Tidiga spikarna:

5 Born to Run (V75-1) möter flera riktigt bra konkurrenter på lördag men har imponerat oerhört på mig. Frågan är om han redan nu inte är redo att tampar med åtminstone silverkonkurrenter? Nu rycker man samtliga fyra skor och förstärker med en av landets allra bästa kuskar. Magnus är påläst och här gäller det att hinna före starttröge L.A.Boko från start. Lyckas han med det borde det vara vettig chans att släppas till ledningen. 

1 Epimetheus (V75-5) startar i en på papperet väldigt tunn bronsfinal. Försöksvinnare som Devils Tongue och Sourire Frö har stannat hemma av olika anledningen och det tackar firma Kihlström/Redén för. Det stora orosmolnen på himmelen är givetvis innerspåret. Det kan häxa härifrån. Missar man ledningen gäller det att fort som ögat söka sig ut i andraspår. Vissa dagar vill man bara kasta in handduken när singelstrecken ska utses, men då inser man snabbt att det bara blir mer tvätt. Så jag chansspikar och vänder blad. 

Tidiga skrällarna:

9 Kayla Westwood (V75-3) ska testas barfota för allra första gången och det känns jättespännande. För fem starter sedan var hon bara en dryg längd efter topphingstarna Coquaholy och Bedazzled Sox, så visst finns det potential i den här damen. Det måste givetvis lösa sig från start men om så blir fallet är hon inte sämre än någon annan i loppet.

1 Global Bookmaker (V75-4) har fått ett pangspår och jag vägrar åka på honom när han sitter i antingen ledningen eller rygg ledaren. Jag har fortfarande inte glömt bort den där sjuka insatsen för fyra starter sedan då han nog stod för sin bästa insats i karriären. Blir säkert bortglömd.

14 Selected News (V75-7) håller på allvar på att växa in i högsta klassen. Superlöftet är helt ursäktad efter senaste loppet då kusken inte hade sin bästa dag på jobbet. Det blir fel ibland och nu svingar grymme Djuse upp i vagnen, precis som vid andraplatsen i Harpers näst senast. Det är sannerligen inte lätt att plocka in 40 meter på så fina hästar som de på start men med minsta lilla klaff så...?


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 5 Born to Run (3-1)

V75-2: 1, 2, 3, 6, 7 (11-4)

V75-3: 3, 4, 5, 6, 9 (1-2)

V75-4: 1, 3, 5, 10, 11 (9-4)

V75-5: 1 Epimetheus (3-6)

V75-6: 1, 2, 5 (11-9)

V75-7: 1, 2, 3, 4, 13, 14 (6-5)

2 160 rader/1 080 kronor

Banfakta, Eskilstuna

Banförkortning: E

Längd: 1 000 m

Bredd: 21,0 m (2140 m), 21,6 m (1640 m)

Upplopp: 182 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter auto

1 Erv Zet - Kihlström Ö 0 6 5 1 2 11,5a

2 Cab Frontline - Pettersson T 4 4 1 3 2 13,4a

3 L.A.Boko - Wäjersten D 1 1 1 2 1 11,5a

4 Broadway Sun* - Skoglund R N 1 2 0 0 2 12,4a

5 Born to Run* - Djuse M A 1 1 4 1 1 11,8a

6 Mellby Joker - Lennartsson P 2 3 1 1 3 12,4a

7 Final Whistle - Djuse M d 1 2 4 6 13,9a

8 Cash and Carry - Adielsson E 2 2 4 4 1 11,3a

9 Luringen la Ma - Eklundh A 1 6 1 0 1 12,9a

10 The Engine - Westholm J 1 2 6 4 6 12,6a

11 Draupner - Oscarsson K 4 1 0 1 4 13,4a

V75-2, 2 140 meter auto

1 Firefoot - Djuse M A 1 d 1 d 1 14,1a

2 Agassi Broline - Goop B 1 1 3 3 1 13,2a

3 Farfars Dream - Eklundh A 2 3 1 1 1 13,0a

4 Wingait Leif - Jepson C J 3 1 1 1 2 13,1a

5 All in Face - Adielsson E 1 3 3 3 5 13,5a

6 Django Silver - Kihlström Ö 2 6 1 1 0 14,0a

7 Calamari - Ohlsson U 2 1 2 1 1 11,5a

8 Holy Moses Mearas - Lundberg P 0 1 7 1 1 12,8a

9 Peak'n Roll* - Forss M d 3 1 2 0 15,4a

10 Ayah de Lux - Eriksson K 3 0 3 1 2 14,5a

11 Mafioso Lynx - Skoglund R N 1 0 4 0 2 13,9a

12 Abbe av Sveden - Ivarsson M 1 7 0 8 2 13,9a

V75-3, 2 140 meter auto

1 Dorothea Mil - Lennartsson P 1 1 5 3 1 11,6a

2 Lilian Young - Eriksson J S 1 1 2 2 1 13,8a

3 Eireann - Kihlström Ö 1 1 d 2 1 13,7a

4 Holly Go Lightly* - Goop B 5 0 1 1 1 13,2a

5 Halley Wania* - Raitala S 1 1 2 2 2 13,7a

6 Dea Grif - Abrivard M 3 2 1 1 2 11,2a

7 Joli Mearas - Djuse M A 3 2 3 5 3 12,1a

8 Beyonce Broline - Leo E 3 0 4 2 3 14,3a

9 Kayla Westwood - Jepson C J 3 1 1 3 2 14,0a

10 Mellby Kaxa - Adielsson E 1 4 2 1 2 13,5a

11 Caradja - Wäjersten D 1 d 4 5 3 13,6a

12 Sparven - Forss M 3 2 6 3 3 13,9a

V75-4, 2 140 meter auto

1 Global Bookmaker - Djuse M A 8 3 2 6 3 11,3a

2 Gazoline Mearas - Lundberg P 1 2 3 3 4 11,2a

3 Hector Sisu - Ohlsson U 1 7 2 3 1 10,2a

4 Sam the Man* - Goop B 2 3 2 1 1 11,6a

5 Gardner Shaw - Westholm J 0 1 1 2 2 11,7a

6 Golden Guard - Svensson C 6 1 2 2 1 11,3a

7 Leave Your Sox On - Raitala S 2 2 2 d 5 12,0a

8 Ivory di Quattro - Skoglund R N 0 0 d 1 2 11,7a

9 Amornero Roc* - Abrivard M 0 0 4 0 1 10,9a

10 Henry Flyer Sisu - Forss M 2 1 d 3 3 09,6a

11 Amalencius B.B. - Kihlström Ö 1 6 4 3 1 12,2a

V75-5, 2 140 meter auto

1 Epimetheus - Kihlström Ö 1 1 1 2 6 11,5a

2 Ara - Lennartsson P 2 d 4 0 8 10,9a

3 Borups Tornado - Ohlsson U 3 3 1 8 3 12,3a

4 Harper Seabrook - Eriksson K 8 0 2 0 3 10,5a

5 Zenato - Jepson C J 4 2 3 5 0 10,5a

6 L.L.Royal - Skoglund R N 7 0 1 1 1 12,4a

7 Illfindmywayhome - Djuse M A 5 1 1 2 4 10,5a

8 King of Everything - Svensson C 4 2 4 2 1 10,3a

9 Hipster Am - Goop B 7 1 1 3 2 09,8a

10 Parker - Westholm J 6 8 d 0 2 12,0a

11 Reven Dejavu - Djuse M E 5 3 2 5 4 11,5a

12 Marvelous - Lundberg P 3 3 3 5 2 12,4a

V75-6, DD-1, 2 140 meter auto

1 Bedazzled Sox - Jansson T 2 1 1 2 1 14,0a

2 Corazon Combo* - Korpi P 1 1 1 1 1 13,7a

3 Cupido Combo* - Raitala S 2 1 1 3 1 13,8a

4 Global Destination - Goop B 1 d 1 7 2 14,2a

5 Pure Atlas - Kihlström Ö 1 d 1 d 1 13,5a

6 Interwall - Lyck V 6 3 3 2 2 13,8a

7 Frazze - Eriksson J S k 3 2 4 3 13,6a

8 Because the Night - Wäjersten D 2 3 d 2 3 14,0a

9 Nuzzle'em - Adielsson E 2 1 1 1 2 13,6a

10 Waterford Wine - Ohlsson U 4 0 3 1 2 13,8a

11 Coquaholy - Eriksson K 1 1 1 3 2 13,9a

12 Jax Journey - Sjöström C k 1 2 4 3 14,2a

V75-7, DD-2, 3 140 meter volt

1 Global Lover - Skoglund R N 1 1 0 2 3 15,4

2 Santos de Castella - Westholm J 1 d 1 6 5 13,7

3 Hefner Am - Ohlsson U 0 2 0 0 1 13,7

4 Dream Creation - Jepson C J d 2 1 4 1 12,9

5 Global Attention - Djuse M E 1 0 0 1 d 13,6

6 Certainly - Svedberg M B 4 1 0 3 0 13,7

7 Fight for Victory - Forss M 6 5 0 d 1 15,6

8 G.R.J.'s Wolverine - Eriksson K 0 2 2 0 7 13,9

3 160:

9 Ies Elisabet - Leo E d 0 1 2 2 13,1

10 Mister Donald - Goop B 4 3 7 0 0 13,1

11 Dollar Doc - Eriksson J S 2 d 6 2 d 17,1

3 180:

12 Electrical Storm - Djuse M 1 0 d d 4 12,8

13 Milliondollarrhyme - Larsson F B 2 6 3 3 2 12,0

14 Selected News - Djuse M A 2 4 1 2 8 12,6

15 Hard Times - Lennartsson P k 0 2 d d 12,7


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!