”Ingen anledning att gardera – toppchans”

TIDIGA V86-TANKEN: Larssons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Bergsåker och Solvalla, onsdagen den 25 januari

Anders Eriksson och Everglo Lemon spikas på V86.
Anders Eriksson och Everglo Lemon spikas på V86.

På onsdag delas V86 mellan Bergsåker och Solvalla den 25 januari.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Nils Larsson.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V86-systemet


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]Nils Larssons V86-tips:

Bästa V86-spikarna

3 Byron Face (V86-1) är en mycket spännande fyraåring som kom igång starkt förra året och han avslutade året med två fina segrar. Förmodligen är det ingen toppform direkt i årsdebuten, men han ställs mot ett klart överkomligt motstånd och som jag läser loppet kommer han sitta i ledningen och då måste han ses med en riktigt bra segerchans. Jag inleder omgången med en stark spik.

13 Pyckolina (V86-3) vann väldigt enkelt senast från ledningen och såg mycket bra ut. Starten innan spurtade hon starkt över upploppet efter en sen lucka och den här gången står hon 20 meter bättre till än Ängsthea som vann då. Formen verkar riktigt bra och jag tycker uppgiften ser mycket passande ut på förhand och hon kommer helt klart bli tuff för övriga att stå emot under slutvarvet.

2 Everglo Lemon (V86-8) blir bara bättre och bättre och vid senaste starterna tycker jag han har imponerat stort. Senast vann han väldigt enkelt på V75 från ledningen och gången innan stred han tappert från utvändigt ledaren. Han har helt rätt inställning till sitt jobb och då det på nytt ser ut att bli ledningen kommer övriga behöva jobba rejält för att kunna utmana. Känns som en toppchans om han gör en liknande insats som tidigare och jag hittar ingen anledning till att gardera.

Bästa V86-skrällarna

4 Andy Gel (V86-2) gör första starten som valack och nu får han även Magnus A Djuse i sulkyn vilket alltid är intressant. Det ser ut som han ska kunna öppna ganska rappt och även om spåret är snävt blir jag inte överraskad om han hittar till ledningen. Skulle han komma dit känns det riktigt spännande.

9 Lyckans Sunchaser (V86-4) är en lovande treåring som avslutat bra i sina lopp. Får han fina ryggar under slutvarvet kommer spurten bita bra och nu blir det Örjan Kihlström i sulkyn för första gången.

8 Bravo Umut Rodi (V86-5) har kommit igång på bra sätt efter ett långt uppehåll och borde bli bättre och bättre med loppen i kroppen. Trots det tråkiga startspåret ska man inte räkna bort honom.

4 Hard Landing (V86-6) var en besvikelse näst senast, men då passade inte banan. Senast såg hon bra ut på nytt då hon spurtade bra efter att ha blivit dragen bakåt i slutsvängen. Hon kommer vinna lopp när som helst och det kan mycket väl bli den här gången om det stämmer lite under vägen med bra ryggar.

1 Bird Lane (V86-7) satt fast med krafter sparade senast och verkar klart på gång. Hon är inte helt att lita på från start, men sköter hon sig öppnar hon bra och det vore spännande att se henne i spets.

Tidiga V86-systemet

Avd 1: 3 Byron Face (11–8)

Avd 2: 9, 5, 4, 8, 3, 2 (10–1)

Avd 3: 13 Pyckolina (4–12)

Avd 4: 8, 4, 9, 10, 2, 7, 5 (12–11)

Avd 5: 3, 1, 8 (7–9)

Avd 6: 9, 6, 4, 1, 7, 8 (10–11)

Avd 7: 10, 6, 1, 4, 5, 8, 9 (12–7)

Avd 8: 2 Everglo Lemon (11–8)

5 292 rader/1 323 kr

DD-systemet

DD-1: 10, 6, 1 (4–5)

DD-2: 2 Everglo Lemon (11–8)


OBS: Systemet är uppdaterat efter första publicering på grund av strykning.


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86-1, 2 140 meter auto

Tipsettan

Byron Face är en fint stammad fyraåring som kom igång starkt förra året och han visade kapacitet som borde räcka en bra bit under året. Han förbättrade även sin startsnabbhet en hel del och som jag läser loppet borde han tidigt komma till ledningen och därifrån måste han ses med toppchans.

Motbud

Southwind Jeremy tillhör de bättre i loppet och är tidig om man garderar. Han har dock inte startat på ett tag och formen är därmed lite svårbedömd.

Skrällbud

Alabama Slammer har visat bra form och senast var han duktig som trea bakom två klart lovande hästar. Innan det satt han fast med gott om krafter sparade på Bergsåker och känslan är att han blir bättre och bättre med loppen som han får i kroppen. Utgångsläget blev däremot ingen höjdare och det krävs en hel del tur för att komma in i matchen.

Spetsstrid

Byron Face har lärt sig att öppna bättre och bättre bakom startbilen. Han ska ses med en bra chans att komma till ledningen.

Vår rankning

3 Byron Face

11 Southwind Jeremy

8 Alabama Slammer

2 Flap Setting

1 Southridgeclayborn

7 Dazzling Diva

10 Zorocco Yamoz

9 Magic Request

12 Goldfever

6 Dreamlines

5 Kohinoor Boko

4 Taxi Gretha

V86–2, 2 140 meter volt

Tipsettan

Bjorn har inlett karriären mycket lovande och senast var han bara bäst trots att han fick en dryg inledning i spåren och sedan positionen utvändigt om ledaren. Det ser ut att finnas härlig styrka och Anders Eriksson kan nog välja ett offensivt upplägg på nytt. Blir inte enkel att besegra för övriga.

Motbud

Sandokan kommer med tre raka segrar och även om han senast blev rejält synad i ledningen hade han krafter att gå undan över upploppet till en väldigt enkel seger. Gör han om den insatsen och klarar det lite luriga startspåret från start så kommer han vara med och göra upp om segern på nytt.

Skrällbud

Andy Gel är en fin sort som gör första starten efter att ha blivit kastrerad. Skulle han nå ledningen känns han väldigt spännande med Magnus A Djuse i sulkyn.

Spetsstrid

John Dee har visat startsnabbhet. Andy Gel skulle kunna öppna bra trots ett snävt startspår.

Vår rankning

9 Bjorn

5 Sandokan

4 Andy Gel

8 Xanthis Hilton

3 Vega Hall

2 John Dee

10 Portofino

1 Zenith Millpond

12 Bonnie B.

11 Hisco de Florange

7 Kattens Aladin

6 Prowler Kronos

V86–3, 2 140 meter volt

Tipsettan

Pyckolina vann väldigt enkelt senast från ledningen och såg mycket bra ut. Starten innan spurtade hon starkt efter en sen lucka och den här gången står hon 20 meter bättre till än Ängsthea som vann då. Jag tycker uppgiften ser riktigt passande ut nu och hamrar in spiken.

Motbud

Tekno Jerva har bra kapacitet och gör en intressant årsdebut.

Skrällbud

Tangens Lilja blev fast med lite krafter senast och får Ulf Ohlsson i sulkyn på nytt.

Spetsstrid

Minea håller ut Pysola från start och spetsar

Vår rankning

13 Pyckolina

4 Tekno Jerva

12 Ängsthea

9 Tangens Lilja

1 Minea

11 Bara Snygg

7 Sundbo Grann

2 Pysola

14 Nygårds Hillevi

8 Sjö Bris

10 Euforia

6 Kavata

5 Flaga

V86–4, 2 140 meter auto

Tipsettan

Global Etalon spetsade väldigt enkelt senast och var sedan överlägen under hela loppet och såg riktigt bra ut. Det ser ut som det finns kunnande för att vara med och hugga i lite årgångslopp framöver och trots utgångsläget kan han bli svårslagen. Gör debut bakom startbilen och även om han ger ett stabilt intryck är det ett litet frågetecken.

Motbud

Ni Hao Bros har testat på startbilen tidigare och även visat att hon kan öppna bra. Det vore ingen överraskning om hon sitter i ledningen eller i alla fall har en bra position i den främre träffen och då ska hon räknas tidigt här.

Skrällbud

Lyckans Sunchaser har avslutat bra i sina lopp och ser ut att vara under spännande utveckling. Örjan Kihlström i sulkyn är såklart extra intressant.

Spetsstrid

Svårbedömt med orutinerade treåringar där några inte startat bakom startbilen tidigare. Ni Hao Bros har i alla fall visat bra uppfattning bakom startbilen.

Vår rankning

8 Global Etalon

4 Ni Hao Bros

9 Lyckans Sunchaser

10 L.Way Joli

2 Madewithlove

7 Lady Cheri

5 Knock Boots Mearas

12 Kong du Dalm

11 Midas Mana

3 Midas Magic

6 Custom Charly A.F.

1 Sahara Sweetdreams


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86-5, 2 140 meter auto

Tipsettan

Västerbo Ajax gjorde debut hos Lars Wikström senast och vann på ett övertygande vis efter att ha kört sig till ledningen. Han visade bra uppfattning bakom startbilen på Solvalla för tre starter sedan och jag var länge inne på att spika honom, men då han har varit struken inför en tilltänkt start har det gått lite tid mellan loppen vilket kan ha påverkat formen.

Motbud

Didicoy var klart sämre vid senaste starten, men banan såg lurig ut och det kan ha varit den som fällde henne. Hade varit fin innan det vid tre raka segrar.

Skrällbud

Bravo Umut Rodi har kommit igång på bra sätt efter ett långt uppehåll och borde bli bättre och bättre med loppen i kroppen. Känns som en spännande sort inför framtiden och även om utgångsläget kunde varit roligare ska man inte nonchalera honom.

Spetsstrid

Västerbo Ajax var snabb bakom bilen för tre starter sedan och är klar spetsfavorit.

Vår rankning

3 Västerbo Ajax

1 Didicoy

8 Bravo Umut Rodi

7 Kipling River

9 Olivia C.H.

10 Bold Silver

5 Emperor Godiva

6 Ess Ess

4 Wilma Rudolph

12 Olle S.E.

2 Orlando Vox

11 Zoega

V86-6, 1 640 meter auto

Tipsettan

Feel the Benefit spurtade starkt senast och gjorde det bra även om han fick ge sig sista biten. Han vore gynnad om det blir hård körning från start och då kommer spurten bita bra över upploppet.

Motbud

So Far Away Ås vann enkelt från spets senast och ser ut att hålla en bra form. Det är inte otänkbart att han lyckas komma till ledningen på nytt då han är startsnabb, men oavsett ska han räknas tidigt i det här loppet.

Skrällbud

Hard Landing var en besvikelse näst senast då jag trodde mycket på henne, men då passade inte banan och senast såg hon bra ut på nytt då hon spurtade bra efter positionsstrul. Hon kommer vinna lopp när som helst och det kan mycket väl bli den här gången om det stämmer lite under vägen med bra ryggar.

Spetsstrid

Flera snabba och det kan bli tuff körning från start. Rally Inge är knapp spetsfavorit med Örjan Kihlström i vagnen, men utifrån utmanar Heavenly May, So Far Away Ås, Global Attention och Ploquepin.

Vår rankning

9 Feel the Benefit

6 So Far Away Ås

4 Hard Landing

1 Rally Inge

7 Global Attention

8 Ploquepin

10 Hacker Am

11 Xerxes Millpond

5 Heavenly May

12 Newlight Coger

2 Betel Am

3 Cash Case

V86-7, 1 640 meter auto

Tipsettan

M.T.Montpelier kördes fram utvändigt om ledaren senast och var riktigt bra då han tog sig förbi L.L.Labero över upploppet. Gången innan visade han att han även har en stark långspurt och oavsett hur man lägger upp taktiken den här gången måste han ses med en bra chans i nuvarande form.

Motbud

Kissinger Boko var inte alls bra senast och har fått tagit igen sig lite efter det loppet. Visst kan det saknas ett lopp i kroppen innan formen sitter där på allvar, men det här är en riktigt bra häst för klassen som jag tycker ska räknas direkt.

Skrällbud

Bird Lane satt fast med krafter sparade senast och verkar klart på gång. Det vore väldigt intressant att se henne från spets om hon lyckas hålla ledningen.

Spetsstrid

En felfri Bird Lane öppnar bra bakom startbilen.

Vår rankning

10 M.T.Montpelier

6 Kissinger Boko

1 Bird Lane

4 Loveyouecus

5 Karls Helge

8 Fleet Admiral

9 Made by Vitsand

12 Jamaica Boko

7 Borups Umami

3 Caribbean Blue Ås

11 Dollar Hornline

V86–8, 2 140 meter auto

Tipsettan

Everglo Lemon har imponerat stort och senast vann han väldigt enkelt från ledningen på V75. Han har helt rätt inställning till sitt jobb och då det på nytt ser ut att bli ledningen kommer övriga behöva jobba rejält för att kunna utmana. Känns som en väldigt stark spik i avslutningen.

Motbud

Värsta motståndaren till min spik tror jag är stallkamraten Global Above All som fick ett väldigt tufft slutvarv i spåren senast. Skulle det bli lite körning där framme kommer han avsluta bra och fälla väldigt många över upploppet.

Skrällbud

Ductus svarade för en väldigt stark upphämtning efter galopp senast och visade att formen sitter där. Utgångsläget är trist, men löser det sig lite under vägen kommer han vara med där framme och hugga.

Spetsstrid

Billy Idol är riktigt snabb bakom startbilen och blir svår att stå emot första biten. Everglo Lemon har bra chans att sedan överta.

Vår rankning

2 Everglo Lemon

11 Global Above All

8 Ductus

4 Ceboruco

5 Drizzle

1 Oliver Our star

10 Rio Alta Wine

9 Zinon Dream

7 Billy Idol

12 Don’t Disturb

6 Snick Chick

3 Mr Kindic


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!