”En kioskvältare som är tacksamt bortglömd”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Eskilstuna lördagen den 3 juni • Här kan du rygga andelssystemen

Publicerad 2023-06-02

Robert Berghs L.L.Royal är en skräll i V75 på Eskilstuna.

I onsdags blev det 8 rätt och 13 000 kronor i vinst per andel.

I söndags på V75 blev det 7 rätt och 17 000 kronor i vinst per andel.

På lördags körs V75 på Eskilstuna med 53 miljoner i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljonrensare.

– Jag har en kioskvältare som är tacksamt bortglömd, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: V75-jackpott 53 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

På lördag körs V75 på Eskilstuna med spelstopp klockan 16.20. Omgången kryddas med 53 miljoner i jackpott.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Tidiga Tanken”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-intervjuerna” med Mario Lipovac. [Extern länk]


V75-INTERVJUER: ”Hästen blir lite bortglömd”


131 000 kronor i vinst på V86

Vid onsdagens V86-omgång satte Mario Lipovac alla 8 rätt på systemet ”Mario Exclusive”. Så här gick det:

Mario Exclusive:

Total vinst: 131 049 kr

Vinst per andel: 13 104,90 kr

Kostnad per andel: 800 kr

103 000 kr i vinst på V75

Vid söndagens V75-omgång prickade Robert Lipovac in alla 7 rätt. Så här gick det:

Robert Lipovac Jätte:

Total vinst: 103 258 kr

Vinst per andel: 17 209 kr

Kostnad per andel: 1 750 kr

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång på Eskilstuna. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.09 fredagen den 2 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 53 miljoner på lördag. Här är alla system. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Från perfekta spår 5 på Sundbyholm så är jag inne på att Magnus Djuse och 5 Revelation (V75-6) kan få en helt okej start och sedan ska kunna forceras till täten. Rapporterna från Nurmos går i dur här och i ledningen på en sommarsnabb bana ska han normalt bli svårslagen. 9 Admiral As gör högintressant regidebut hos Redén, men jag tror procenten kommer gå upp där och jag är inne på att Kihlström vill ge honom ett snällt lopp i ryggar här och se att hästen fungerar, vilket näppeligen är någon självklarhet, då är det givet – för mig – att ta ställning. 17 procent.

Miljonrensarna

Han är ingen blixt i voltstart och kan hamna i maskin direkt, men 1 Enge Eros (V75-1) var riktigt fin senast och ska man skrälla över 2 640 meter, ja, då ska man vara på innerspår! Löser det sig så är Enge Eros på målfotot och till låg procent rankas han upp högt! Fem procent.

V75-5 ser ut att kunna bli riktigt rivigt kört. Favoriten 3 De Facto är bra och ska vara favorit, men överspelad. Här går jag för skräll och hoppas på något ”tok”. 1 Dancing Days åker upp högst i ranken. Rygg ledaren och lucka – då är det väl helt slut!? Fem procent.

10 Make it Schermer i samma lopp har riktigt bra kapacitet. Lopp i kroppen i nya regin och blir det barfota och bajk, så tror jag den hästen kommer gå ett mycket starkt lopp. Åtta procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Sundbyholmstravet i Eskilstuna på lördag. Det ser ut att bli bra väder, så räkna med en kanonbana. De innersta spåren bakom startbilen är inte bra, och svåra att ta ledningen i från.

… det blir vanlig vagn på 6 Greensboro Zet (V75-2) då det är voltstart. Funkar han – och spetsar – ska han inte lägga. Tänkbar spik!

… jänkarvagnen åker på 3 Barack Face (V75-3) som Kolgjinis håller högt.

… Timo Nurmos låter mycket, mycket nöjd med 7 Lara Boko (V75-7). Lita på att hon är i ordning!


ANNONS: Här kan du ta rygg Erik Petterssons Stora på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga ”Petterssons Lilla” på V75. [Extern länk]ANNONS: V75-jackpott 53 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

7 Lara Boko (V75-7) gör en mycket spännande årsdebut och man har hittat en bra uppgift för henne. Det låter från stallet att hon är i ordning direkt och Mika Forss som kör brukar inte lägga några fingrar emellan och kommer vara offensiv. Jag tror man hittar till ledningen och då brukar hon ånga på och leder runt om i avslutningen.

6 Greensboro Zet (V75-2) är min lösning på ett fint klass 1-försök då han vann spårlottningen. Fungerade fint senast och det är en häst Daniel Redén håller högt när polletten trillar ner. Jag tror man är på god väg, och när han fick springspår tror jag Örjan Kihlström kan köra sig till ledningen efter en bit och sedan blir han svårslagen.

Miljonrensarna

12 Indira Split (V75-4) gjorde debut för Stefan P Pettersson senast och snubblade i galopp. Tar inte hårt på det då hon är stabil och Stefan låter riktigt nöjd med henne. Hon har visat hög kapacitet – kör dom betrodda lite mot varandra kan hon smyga med – då går ingen säker över upploppet. Hon blir lite för bortglömd den här gången. Fyra procent.

Tänk på att...

… V75-tävlingarna har flyttats till Sundbyholm och Eskilstuna den här lördagen i stället för Mantorp. Upploppet mäter endast 182 meter och innerspår är ingen fördel bakom bilen.

1 Mahala (V75-4) har övertygat och jagar fjärde raka segern. Motstånd saknas inte och förutom mitt drag är 4 Florence och 6 Beauty Smart Face två bra ston för klassen.

9 Admiral As (V75-6) gör en mycket spännande debut för Daniel Redén och man har inga krav på honom, men fungerar han kanske han bara vinner. Starka rapporter på 5 Revelation. Lås!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

3 De Facto (V75-5) har ett perfekt läge och är startsnabb. Har bra statistik från ledningen, fyra av fem segrar. Toppchans är det i alla fall. Tränaren Timo Nurmos låter väldigt nöjd med sin kuse för dagen. Det blir första med norskt huvudlag som bara höjer segerchansen, tror jag. 65 procent är befogat!

Miljonrensarna

4 Jugde D. (V75-2) är en bra klass I-häst och är given på kupongen till elva procent. Det blir även optimal balans med barfota runt om.

En kioskvältare är 4 L.L.Royal (V75-7). Har suttit fast med krafter sparade och blir tacksamt bortglömd här till ynka två procent. Stall Bergh tror på en bra insats på lördag. Motståndet är så klart bra med toppstona 5 Great Skills och 7 Lara Boko, men när två tävlar vinner en tredje? Inte omöjligt i min bok...

Tänk på att...

… det är en härlig jackpott-omgång med hela 53 miljoner till en ensam vinnare. Omgången ser rolig ut på förhand.

… vi har ett ruskigt fint fyraåringslopp i V75-4. Mitt tips: strecka så många du har råd med.

… jag tror vi får en ruskig insats av 5 Revelation (V75-6) som låter lavad inför denna uppgift. Potentiell chansspik till 17 procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Robert Lipovac:

Spiken

9 Admiral As (V75-6) gör en spännande debut för Daniel Redén och jag räknar med att han är i ordning direkt i första starten. Detta är en topphäst som många haft höga förhoppningar på och att man vill visa upp honom i gott skick direkt tvekar jag inte på. Motståndet skrämmer inte och känslan är att Örjan Kihlström kan köra fram till dödens och dirigera loppet utefter vad han känner behövs. Med tanke på hans historik kommer många försöka fälla honom, men jag utnämner honom till omgångens bästa spik!

Miljonrensarna

10 Make It Schermer (V75-5) är en segervan herre och till denna start aviseras det barfota runt om. Senast sprang han in på en riktigt fin tid där han fick vandra ute i tredjespår och spurtade vasst till en andraplats. Formen sitter där och bakspåret behöver inte vara fel då det kan bli körning den första biten. Det brukar skrälla till i den lägsta klassen och till åtta procent åker han med på kupongen.

8 Orlando (V75-1) är ingen miljonrensare men i en öppen inledning kan hon vara rolig att ta ställning för. Kommer från en överlägsen seger i monté efter ett längre uppehåll vilket kan vara formhöjande. Spåret behöver inte vara fel då Magnus A Djuse kan smyga med i klungan och med fritt över upploppet vet vi att hon har en sylvass avslutning. 14 procent.

Tänk på att...

… Timo Nurmos supersto 7 Lara Boko (V75-7) gör årsdebut men det låter som att hon är redo för en topprestation direkt.

6 Greensboro Zet (V75-2) inte fått till det i årets första starter, men är en häst som Daniel Redén håller högt. Prickar Örjan starten kan det bära av till ledning. Därifrån bör det vara toppchans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Roberts Tvåhundra” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Roberts Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Tobbe Lunder (Sportbladets Livesystem):

Spiken

1 Mahala (V75-4) har dragit innerspåret och min känsla är att Örjan Kihlström håller upp ledningen från start eller kör sig till tät i ett tidigt skede. Därifrån ska det vara en bra segerchans. Mahala är anmäld barfota bak och med den balansen har stoet tagit tre raka segrar. Jag tror på fjärde raka.

Miljonrensarna

12 Conrads Diderot (V75-1) har fått sämsta läget och raden är inget som man fastnar för, men hästen är inte alls så tokig. Distansen är en fördel och till denna starten rycker man skorna runt om. Är i nuläget streckad på fyra procent vilket jag tycker är för lite.

2 Lozano di Quattro (V75-2) är en häst som besitter väldigt hög kapacitet. Har inte varit som bäst på slutet men om han visar sitt kunnande så är han inte alls borta. Sex procent.

10 Make It Schermer (V75-5) är en mycket fin häst. Har blivit lottad till ett bakspår vilket så klart inte är optimalt över 1 640 meter. Hästen är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, det är debut för båda dessa ändringarna. Möter 3 De Facto som har fått det bästa läget av de två men det kan gå ändå om det löser sig med tempo och ryggar på vägen. Åtta procent.

Tänk på att...

3 Barack Face (V75-3) är en häst som familjen Kolgjini håller otroligt högt. Med Ready Cash som far och Lisa America som mor så borgar det för att hingsten borde gå en fin karriär till mötes. Anmäld med jänkarvagn för första gången och om han håller sig på benen så kan det vara så att han bara är bäst.

3 Laradja Vrijthout (V75-7) har Conrad Lugauer medvetet kört med i ryggar på slutet. Nu har han dragit ett bra spår och alla har vi sett vad den hästen kan prestera när Lugauer gasat från start och kommit till spets. Känslan är att Conni kommer att vara offensiv denna gång och då blir han en faktor i detta race.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 53 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Trodde ej mina ögon när jag äntligen fick se att 5 Revelation (V75-6) kommer ut igen. Att han enbart är streckad på 17 procent och körs av Magnus A Djuse gör ej saken sämre. Spikas.

Jag brukar normalt sett inte spika hästar streckade på 65 procent men det går inte att gå emot 3 De Facto (V75-5). Jag tror på tidig ledning och därifrån känns han svårslagen. Magnus A Djuse gör inga misstag.

Miljonrensaren

Årsdebuten av 8 Farfars Dream (V75-2) såg strålande ut. Spår 8 är perfekt för en fin smygresa och med lucka till slut kan skrällen vara ett faktum. Fem procent gillas.

I V75-3 plockar tränaren Roger Walmann av alla skorna på 5 Coquaholy. Borde vara favorit i loppet enligt mig och nu bara streckad på 14 procent, tackar

Tänk på att...

… efter enbart två månader i stallet plockar Daniel Redén ut sitt nyförvärv 9 Admiral As (V75-6). Ovanligt snabbt för att vara honom.

… firma Timo Nurmos/Magnus A Djuse börjar varva upp. Är 2023 året då dom kör in mest pengar i Sverige?

… 53 miljoner i jackpott gäller denna omgång.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

3 De Facto (V75-5) har lottats till ett bra utgångsläge. Gjorde comeback senast och vann då säkert från tredjepar utvändigt. Kommer han till ledningen vinner han detta.

7 Lara Boko (V75-7) gör högintressant årsdebut och första starten som femåring. Självklart måste jag tro på en mycket bra chans, för det är en häst som kommer att klara sig bra i sto eliten framöver, säger Timo Nurmos.

Miljonrensarna

1 That’s It (V75-2) tillhör inte fältets bättre hästar, men har formen på topp och förstärks med Magnus A Djuse i sulkyn. Öppnar bra i volt. Sex procent.

11 Charmant De Zack (V75-6) vågar man inte räkna bort trots spåret. Ska tas på allvar. Nio procent.

Tänk på att...

… V75-tävlingarna går på Sundbyholmstravet och det är en omgång som håller fin klass.

… 53 miljoner kronor ligger i jackpott.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 53 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln